Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
KLuci se taky navzájem mlátí a nic na ně nezabírá.
I dostanou na zadek a je to prd platný,takže tím to nebude. ![]()
U nás se taky děcka rvou
![]()
Dokud „nejde o život“ nebo mi nepraská hlava z křiku, z hádek, z ječení a dokud pošťuchování nepřesáhne určitou mez (ta je každý den jiná podle toho jaká je nálada …) tak se to snažím neřešit
ale sem tam musím zasáhnout ![]()
Někdy brečí starší, někdy mladší a někdy bych brečela já ![]()
Naivně jsem si myslela, že kluk a holka bude klidnější kombinace. Už jsem se i setkala s negativními reakcemi od jedněch kluků dvojčat a kluka asi devítiletého, když viděli, co syn dcerce provádí. Byli naštvaní a divili se, co blbne - malí gentlemani. Nechtěli se pak se synem moc bavit a hrát si s ním. Šli za holčinou. Ten sám kluk - soused, pak zval na návštěvu jen dceru, že ta stačí, je takový decentní ![]()
My s bráchou (je o 7 let mladší) jsme se taky rvali, mlátili jsme se hlava nehlava a teď je bratr strašně pohoršený, když vidí jak se Kubík škube s Karoli ![]()
Ale zase musím Kubču pochválit, že když vidí, že Karoli někdo ubližuje tak okamžite zasáhne jako správný velký brácha
![]()
Jo, nepočítám s tím, že se nebudou pošťuchovat vůbec, ale někdy mám strach, že když jim nebudu stát za zadkem a budou to řešit po svým, dojde k něčemu horšímu, než jsou bouchance. Třískají dveřma, když se hádají, drží je, aby ten druhej nemohl ven nebo dovnitř a už se i stalo, že tam zůstala Evelinky hlava
, naštěstí se nepotkala se zabouchnutýma dveřma, jen přitlačovanýma. Vysvětluju, co se může stát, vědí, že je to špatně, ale když jsou v ráži, nevnímají.
S mužem jsme v pohodě, není u nás věčnej křik, tak nevím. Nemůžu je pořád hlídat. A řešit situaci, dokud není moc rozjetá taky vždycky nejde. Navíc mají dvojitý turbo zrychlení z 0 na 100.
Ahoj. Doporučuju knížku Sourozenci bez rivality, jsou v ní fakt super rady
.
Tak moje deti se jeste nervou,ale v pribuzenstvu mame kluka mladciho o pul roku nez je starsi dcera a s tim se rvou porad,s nikym jinym se nerve jen s nim,nepomaha nic.
Já ještě dvě děti nemám, ale pamatuju se, že my jsme se s bráchou mlátili hrozně moc - brácha je o 3 roky starší. Nevím kdy to začalo, ale skončilo to asi až někdy po pubertě
a viděla jsem to i v okolí. asi je to normální. my se měli jinak moc rádi - pořád máme. dokonce jsem na něm byla hodně závislá, ale bez „boje“ to prostě nešlo ![]()
Ahoj
kluci se začínají rvát ted, prostě jeden vezme druhému hračku, tak ho majzne, zatáhne a tak.. jsem docela ráda, protože do nedávna, mladší dvojče brečelo, ale nebránilo se. Pokud to pujde, tak budou vsichni v jedne skolce, v jedne skole a v jedne tride a tim myslim vsichni tri ![]()
rvou se jak koně..kdekoli, kdykoli, procokoli…jsou schopni se porvat klidně i v kavárně, nebo v čekárně u dr.
DOufala jsem že to věkem poleví,a le zatím nic…čekám dál mají 6let a 4,5…Lidunku 16m nebijí a ta také nikoho nebije ![]()
My jsme se se ségrou pobily, když ona už měla dítě a já jsem byla těhotná ![]()
Moc si nerozumíme, jsme o 15 měsíců, já jsem starší. Vlastně jsme se probily a prohádaly celým dětstvím a dospíváním ![]()
Moje starší „děti“ jsou o 4 roky, pár ran taky padlo, ale spíš se hádají, jsou každý úplně jiný.
Lacenko, koukám, že máš skoro stejně staré děti jako my. Lidunka
![]()
Laducho, mám bráchu staršího o rok a půl a o šest let mladší sestru a nebili jsme se. Je škoda, že se sestrou neladíte, když jste tak věkově blízko. My se ségrou jsme se míjely a srovnalo se to až věkem.
Ahoj všem, po přečtení diskuse Bijete své děti, mě napadla tato otázka. Jak zvládáte agresivitu sourozenců a nejen jejich, třeba vaše dítě a kamarád a tak, když je víc dětí pohromadě a dojde ke konfliktu.
Máme tři děti ve věku šest, v září pět a skoro 14 měsíců. Nejstarší kluk a dvě holky.
Starší dcera někdy řeší hádky křikem, syn ji strká, bouchá do zad, zavírá jí třísknutím dveře před nosem… Ale dokážou se i domluvit v klidu. Někdy se situace vyhrotí a řeším to jejich oddělením, kterému se syn brání.
Někteří mi radí aby chodili každý do jiné školky, tak nevím? Co na to maminky dvojčat? Moc se mi to nezdá.
Mají spolu hezký vztah, hrajou si spolu, jsou to parťáci a, jak sami říkají, jeden tým. Ale, když se naštvou, tým netým třísk plác řev a hotovo. Nečekám, že budou pořád jak andílci, ať se klidně pohádají, ale to bití se mi nelíbí.
Já už je dlouho ani neplácnu a určitě se najdou i takové názory, že je to tím. Stejně jsem je to naučila já.
Jak to děláte vy?