Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky kojím a kojím , baštím vitamíny od Cal.. pro kojící mamči,jím prakticky všechno kromě cibule a hrášku a stejně s emi dělají bílé flaky na nechtěch-předpokládám že mi chybí vápník a strašně mi padají vlasy. Můžu to nějak změnit. Mamka mi říkala že by možná bylo nejlepší kdybych přestaal kojit, no to se mi teda nechce vzhledem k tomuže jsem první dítk nekojila tak teď si to s Terezku ipřes počáteční problémy užíváme
Ahoj Pilcando, ty bile fleky na nehtech nic neznamenaji, je to uplne normalni a je povera, ze to znamena nedostatek čehokoli.
Co se týce padání vlasů, ted je to úplne normalní, taky z malyho pořád sbiram vlasy .
Chodim do Lednatek 2009 a resí to skoro vsechny holky, u vsech to zacalo kolem toho 3.-4.mesice po porodu. neboj, ony dorostou, prestat kvuli tomu kojit je hloupost. Daji se koupit nejaky vitaminy na vlasy pro lepsi pocit, ale moc bych jim neverila..doufam, ze si to trochu ulevilo ![]()
Bílý fleky nic neznamenají, jestli máš pochybnosti, tak si nech udělat z krve rozbor minerálů.
Ahoj, bilé fleky nevim - nemela jsem, ale padani vlasu je po porodu a hlavne pri kojeni naprosto normalni vec, co mme jich vypadlo - dalo by se to pouzit na dalsi hlavu
a vitaminy ti nepomuzou - je to vec hormonu a to vitaminy nespravi. Resila jsem to s kadernici a ta mi to jen potrvdila, takze vydrz, vlasy se samy spravi tak kolem půl roku mimca a urco s kojenim nekonci!!!!!!!!
Děkujuza uklidnění ,ke všemu na mě leze chřipajzna, tak jsem celá KO. Opravdujste mě uklidnili , už týden mám i nějaké špinění tak to bude spíš k tomu
Zkus si koupit tobolky s hlívou ústřičnou, pomůžou překonat virózu. Vlasy budou padat, dokud nevypadají všechny ty, co nevypadaly v průběhu těhu a jinak by vypadly. Nehty bych neřešila. Jestli bys přesto chtěla brát vápník, doporučuje se doplňkový vápník od Weledy, neukládá se v ledvinách (jako jiné preparáty), ale fakt ho tělo využije.
L.
Kamarádka nekojila a ty vlasy jí od 3. do 6. měsíce padaly taky, takže to by sis moc nepomohla;-) BTW já kojím a padaj taky, potvory
ale s kojením bych nepřestala ani kdybych kvůli tomu byla plešatá, nějak jsem na tom závislá, snad víc než prcek ![]()
To máš jako s chřipkou - neléčené padání trvá stejně dlouho jako „léčené“ ![]()