Bílé fleky na mandlích, horečky

12272
8.1.16 23:51

Bílé fleky na mandlích, horečky

Prosím o vaší zkušenost, rady, tipy, prostě už mi to je divné… Dcera má již potřetí krátce za sebou to samé - bolesti v krku, bílé fleky na mandlích, horečky. Dnes jsem jí šahala na krk a má naběhlou uzlinu na straně, kde má flekatou mandli. Minule to měla na obou. Když to měla poprvé, byli jsme u dr., ta nejdřív, že to je jasné, pak ale udělala výtěr (nejsem moc příznivcem ATB). Výsledek byl negativní - prý viroza. Jenže už to má takhle potřetí krátce za sebou. Máte s tím nějaké zkušenosti, nevíte, co by to mohlo být? Jinak dcera je atopik, má exém, alergie a není vyločené, že má počáteční astma. Doktorka už sama vidí, že u ní je těžké zjistit, zda je rýma, kašel infekční, nebo alergický. Nikdy netrpěla na nějaké infekce na mandlích, teď to má už potřetí za sebou. Vždy horečky, bílé fleky na mandlích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Papuchalka
8.1.16 23:54

Bile fleky na mandlich byla vzdy angina, at uz u me nebo u sourozencu a pokud vim, moc jinak nez antibiotikama se to resit neda a to antibiotika nesnasim.

• Citovat
  • Upravit
549
8.1.16 23:56

No ja bych rekla ze je to jasna angína…kort kdyz se to vraci…atb je jedine co pomůže. Zkusila bych jineho dr.Pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.16 23:56

I virová angína dělá bílé povlaky. Může to být oboje. Bakteriální angína je na ATB. Virová přejde sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
8.1.16 23:57

Taky tak to vidím…negativni ster taky není 100% jistota a pokud to nemela přeleženo ani se nedivím, ze se to vraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.1.16 00:01

Zajdeme tedy v pondělí k doktorce. Vím, že negativní stěr není 100% jistota. Co CRP, to je jistota, nebo může být i u bakteriální infekce nízké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
9.1.16 00:07

Pokud jsou teploty už 48 hod. melo by CRP u bakteriální infekce už reagovat…když už by ji píchali tak i klasická sedimentace co se dělala, když jsme byli malý my je dost napovídající…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.1.16 00:12

@radulaur díky

další reakce dočtu zítra, dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
9.1.16 00:28

Prosím neděs se, ale bílé povlacky a horecka může být i mononukleoza. U malých dětí se nejedná o nic vážného. Zkusila bych u mudr jaterní testy a určitě to CRP. Bakterie se v crp objeví a mononukleoza se objeví v jaterkach. Ta je virového původu. Píšu to z vlastní zkušenosti. Mudr na pohotovosti se nezdálo, že by syn měl pri angine horečky 40 stupňů, tak na nabirala krev na crp a jaterní testy. Nakonec to u nás byla angina, crp 50 a jaterky v pořádku. Snad na to u vás brzo přijdou a vse bude v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
9.1.16 00:44

@ančapepča taky me napadla mononukleoza. Jako holka jsem ji mela a projevovalo se to bolesti v krku a teplotou. Presne si to uz nepamatuju ale vim ze dr na me zkousela jestli je ve skole vse ok. Prislo ji, ze jsem tam casto :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
9.1.16 01:06

Udělat CRP aby se odlišila Virová angína od bakteriální. Jinak by mohlo jít i o mononukleozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
9.1.16 09:10

Šla bych na výtěr znovu. k tomu CRP.
u násto bylo taky tak, výtěry opakovaně nega. vylezl z toho PFAPA sy, syndrom periodických horeček. ale to se dá povrdit až po opakovaných výtěrech, vyšetřeních.
Ale prav´děpodobnější jsou t opakované anginy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.1.16 09:54

@ančapepča @Elen8 tak mononukleoza mě nenapadla. Já sama jí měla, ale s jinými příznaky - u mě byly dominantní bolesti břicha. Byla jsem i na infekčním v nemocnici, protože trvalo déle, než přišli na to, co mi je. Pak půl roku na dietě. 8o Ptala jsem se dcerky teď, jestli jí bolí břicho a ukázala mi přesně tam, co bolelo mě - těsně pod žebry. 8o Teď je otázka, jestli nám ty jaterky udělají na pohotovosti, nebo jestli počkat do pondělí. V noci měla dcerka vysoké horečky, ráno jsem jí naměřila v jednom uchu 38, v druhém 39 stupňů, ale teď má 37,8 v obou 8o Navíc pokašlává, ale to může být fakt tou alergií atd. :think:

@Lama Lama tedy o tom jsem taky někde četla. To je taky radost. :?

Děkuji moc za všechny vaše tipy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
9.1.16 09:57

@tiffany nechci strašit, ale mě takto začala mononukleoza :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
9.1.16 09:59