Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu, jak dál s léčbou kašle… Moje dcera tři roky nastoupila v září do školky a začalo to
… viroza, pak rýma, zadní rýma, zánět dutin (přeléčeno atb)… a v podstatě tři měsíce kašle…někdy mín někdy víc… poslechově čistá, stěry negativní, teploty nemá, je aktivní, dobře jí… orl 3× navštíveno… nic nám neporadili, kromě vytržení nosní mandle…což mi teda přijde poměrně předčasné… a aerius (nezabírá) nebo fenistil a homeo lyphomyosot. Teď kašle jen ráno a večer po ulehnutí… uplně vidím, jak jí to tam stíká, přepolkne a za chvíli to začne - kašel, který ji uplně dáví až zvrací, potom párkrát zakašle a spí dál celou noc… ráno to samé… obvodní akorát mele pořád dokola, že mám stříkat do nosu mořskou vodu (mám pocit, že už jsme prolili snad Středozemní moře)… Takže si mám poradit sama… jenže malá do těch třech let nebyla vůbec nemocná, tak 2× rýma na tři dny, a to rozhodně žádné skleníkové dítě nebyla… (ale školka je školka, to chápu), takže nevím, pořádně, co mám dávat… za ty tři měsíce jsem vyzkoušely kde co… dr. doporučovala mucosolvan pak stoptusin, pak prospan… do toho sem tam pamycon, spiropent, erdomed, já zkoušela stodal, stopkašel, vincentka sirup, jitrocelový sirup… a když se na to podívám zpětně, tak mi to příjde léčba stylem jako když kočička s pejskem vařili dort…
Dost se bojím, abych jí tady tou samoléčbou spíš neublížila… ted po poradě s ORL dávám fenistil 3× denně, stoptusin 3× denně, půl litr průduškového čaje, vysazení mléčných výrobků, naklonění postýlky, zvlhčování vzduchu, cibule v místnosti…prostě vše, co jsem tady vyčetla… Nevím, však co si o tom myslet… jinak ten kašel je takový nevyhraněný, něco vykašle a do toho uplně štěkne…
Díky za každou radu
.
@Radmi nezkoušeli jste alergo? že by jí něco vadilo
jinak můj starší je to samé, ale později se zjistilo, že takhle reaguje na smog - prostě s nástupem zimy začne chrchlat, skončí na jaře ![]()
@martina.se taky mě to už napadlo… na alergo jsme objednaní… ale až za dva měsíce… co do té doby
, aspon jak jí nějak ulevit… jinak venku nekašle vůbec…
@Radmi píše:
@martina.se To vám na té alergo nepomohli???
ne.. klukovi je téměř 10, chrchlá statečně celou zimu, jako vždy.. nemá astma, nemá nic ![]()
@Radmi u nasi dcery to same, take nastupem do skolky. Dlouhodoby Kassel, Na alergo nic, dokonce byla I Na rtg plic, Dutin. Narvala jsem do ni snad vsechy sirupy, Volne dostupne I tu na recept, Vcetne fenistilu, aeirus. Chodila dva dny do skolky a pak 14 dni doma, nikdy poslechovy nalez nemela, nikdy nemela antibiotika, ktere chtela I dr dat, uz asi nevedela co. Nasla jsem si detskou dr homeopatku a nechapu, uz je pred dva Medicean zdrava, rymu tedy obcas ma, ale treba Jen venku. Omlouvam se tablet mi to opravuje
Dobrý večer…
mám 3,5letou holčičku a do jejích 3 let nic…zadna nemoc kasel ani ryma. Padli jí 3 roky zacala chodit do školky a zacalo to. Nejdriv ryma cca 3 dny pak ji to spadlo na prudusky az jsme vzdy skoncily v nemocnici. Nic ji nemasly. Nez jsme se z toho dostaly tak jsme jeli nanovo. Silenyy, uz jsem byla zoufala. Vecer jsem ji kazdou chvilku poslouchala a kdyz jen zakaslala uz jsem se hrozila. Vyzkousela jsem snad vse co maji v lekarne. Proste nic. Pak jsem zaslechla o kolostru…neco jsem nastudovala na internetu a skusila jsem ho. Vedela jsem o kamaradovi kterY se o to zajima a hodne vi. Obratila jsem se na neho s prosbou, ze uz opravdu nevim jak mam male pomoci. Rekl mi…colostrum a aloe vera.
Vse jsem objednala a zacali jsme pouzivat. Nejdriv jsme dva dny klasicky inhalovaly matovy caj aby se ji vse uvolnilo a vse fungovalo jak ma. Kazde rano a vecer 8 ml kolostrum.do piti jsem ji pridavala aloe vera ma posileni imunity. Ja osobne ji davam jeste 2× tydne cistus. Je to trochu drazsi ale mala ma zdravi jen jedno a my vsichni take. A ted?? Je to mesic co vse odeznelo. Kolostrum davam preventivne 5 ml 1× denne a alojka je u nas na dennim jidelnicku. Mohu jen doporucit…kdyby jsteela zajem muzete objednat u me.
Preji pevne zdravi