Bílé flíčky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
128
8.3.12 11:57

Bílé flíčky

Před nějakou dobou jsem v nějakém časopisu o miminkách našla téma, které se týkalo bílých flíčků v pusince, resp. na jazyku. Bohužel už to nemohu najít. Proto se ptám tedy vás maminky, co by to tedy mohlo být, jak to např. léčit ? V pondělí jdeme k dr. tak se poptám, ale ať mám aspoň na těch pár dní klid. :)
Děkuju za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nevsik
8.3.12 12:02

moučnivka??? léčit fialovou vodou… koukni na google,moučnivka/soor (myslím)

• Citovat
  • Upravit
2832
8.3.12 12:04

taky bych to tipla na moučnivku, my jsme s ni bojovali dlouho a pomohly až homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.12 12:32

jj, jinak taky soor. Je to časté, neboj. a jak se píše výše, fialová vodička (genciánová violeť), pokud nezabere a je toho moc, dr Ti písne nějaké antimykotika, třeba Mycomax, dá se tou tabletou pusina jen vytírat, kdybys nechtěla dávat sirup celkově. Pokud kojíš, tak ošetřuj bradavky, ať si to vesele nepředáváte sem a tam, třeba clotrimazolem, před kojením umyješ. Pokud nekojíš, vyvař flaštičku, vyměň dudlík (to i pokud kojíš)… atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
8.3.12 12:34

Ahoj,
moučnivku akorát teď řešíme :cert: .
Genciánku(fialovou)se mi dávat nechtělo,někde jsem četla,že je to kvasinková infekce a nemá ráda kyselé prostředí. V lékárně prodávají tyčinky,jmenuje se to Pagavit,opravdu super,je to citronová příchuť moučnivka mizí před očima :dance: .
Bylo to ale na objednání,tak než to přišlo,dávala jsem citronovou šťávu naředěnou vodou,vytírat pusinku a taky dobrý. Prostě to chce kyselé,dceři je 3,5 měsíce a ani neprotestovala,docela jí to chutnalo :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
8.3.12 15:26

Ano, je to moučnivka. Holky, hlavně ji nepodceňujte a určitě pečlivě mazejte pusinku na bocích, na jazyku i na patře, pokud kojíte, mazejte bradavky a pokud ne, hrozně moc převařujte lahvičky a dudlíky! Já jsem si taky myslela, že je to banalita a skončili jsme s tím na JIP, protože mu tak otekl krk, že syna chtěli intubovat. Nejedl, nepil, nečural… Pokud se objeví pár flíčků, fialka stačí, ale jakmile se to začne šířit, upalujte k dr. Mycomax je jen na předpis.
Ještě chci zdůraznit, že jsme jediný případ v okolí, který měl takhle drsný průběh. Synovi to totiž začalo v krku a v puse se to objevilo až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí