Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem, minulý týden u nás byla švagrová se svým synem, který nastoupil před nedávnem do školky, je mu 2 a půl a samozřejmě, jak to bývá, hnedle něco ve školce lapnul a začal kašlat, ve výtěrech ani poslechově u mudry nic. Tak 14 dní s tím kašlem chodil do školky a přišli k nám na návštěvu, no modlila jsem se, aby to nechytly moje děti a co čert nechtěl za 2 dny Kristýnka
, což o to, ta se s tím popere, je 6ti letá, ale naneštěstí začal kašlat i 3měsíční Tomášek
, no dala bych si přes pusu, že jsem dovolila tu návštěvu, malá to nikde ani chytnout nemohla, byly prázdniny a počasí nic moc. Zatím nemají ani jeden teplotu, jen nevím co s kašlem ui takhle malého mimi
.
ahoj, můj malý měl kašel ve 2měsících, byla jsem s ním u Dr aby si ho poslechla a doporučila mi bud Sinecod nebo Stoptussin kapky. Když by moc kašlal a nemohl spinkat tak Fenistil a ono by se to mělo uklidnit aspon na noc
Záleží na tom, jaký ten kašel je. Pokud je vlhký a odkašlává, tak Prospan a pokud je ten kašel suchý a dráždivý, dala bych Sinecod. Ale asi bych to konzultovala s MUDr. Přece jen je to malé miminko ![]()
Jinak zvlhčit vzduch, zvednout pod hlavičkou postýlku…
Ať je prcek brzo v pořádku ![]()
Kašel má vlhký, začalo to včera večer, zvhčujeme, mám u něj sušák s prádlem a s mudrou se určo domluvím, jen jsem chtěla vědět zkušenosti. Starší dcera byla poprvé nemocná až ve školce, tak to vůbec neznám.
terinko, neboj, to bude dobré
Přes den dej třeba ten Prospan, Mucosolvan, Hedelix… Ale naposled do těch 17 hod ![]()
Ahoj, jsem na to stejně. Kačenka mi taky 4 dny kašle. Shodou okolností jsem s ní šla k doktorce na 3 měsíční prohlídku, tak jí poslechla a řekla, že jí mám dát Mucosolvan Junior, ale ne 2,5, ale stačí jen 1,5 a to ráno a odpoledne. Jinak vhčit, zvednout postýlku a kdyby se to zhoršio tak znovu k doktorce.
fragola píše:
terinko, neboj, to bude dobréPřes den dej třeba ten Prospan, Mucosolvan, Hedelix… Ale naposled do těch 17 hod
Díky, zítra něco dojdu koupit, určo bude lépe. Do toho jsme byli včera na očkování, tak se děsím, aby se to nezvrhlo v něco horšího, ale nebudu malovat čerty na zeď…Hůř spinká, ale jinak to docela dnes šlo. Můžu ho dávat spát ven??
Hellik píše:
Ahoj, jsem na to stejně. Kačenka mi taky 4 dny kašle. Shodou okolností jsem s ní šla k doktorce na 3 měsíční prohlídku, tak jí poslechla a řekla, že jí mám dát Mucosolvan Junior, ale ne 2,5, ale stačí jen 1,5 a to ráno a odpoledne. Jinak vhčit, zvednout postýlku a kdyby se to zhoršio tak znovu k doktorce.
No my včera odpoledne na prohlídce a očkování ještě nic, jak jsem psala začalo to večer, tak zkusím nějaký sirup a uvidíme. Jakou má malá náladu??
terinka píše:fragola píše:Díky, zítra něco dojdu koupit, určo bude lépe. Do toho jsme byli včera na očkování, tak se děsím, aby se to nezvrhlo v něco horšího, ale nebudu malovat čerty na zeď…Hůř spinká, ale jinak to docela dnes šlo. Můžu ho dávat spát ven??
terinko, neboj, to bude dobréPřes den dej třeba ten Prospan, Mucosolvan, Hedelix… Ale naposled do těch 17 hod
Já bych ven spát dala, když není teplota a je pěkně, proč ne ![]()
fragola píše:terinka píše:Já bych ven spát dala, když není teplota a je pěkně, proč nefragola píše:Díky, zítra něco dojdu koupit, určo bude lépe. Do toho jsme byli včera na očkování, tak se děsím, aby se to nezvrhlo v něco horšího, ale nebudu malovat čerty na zeď…Hůř spinká, ale jinak to docela dnes šlo. Můžu ho dávat spát ven??
Potřebovala bych poradit 6leta ma kašel a 40c ma ATB mužu něco dat do toho mame doma 3m mimi a dnes jsme očkovali tak se modlim aby to taky nechytla
Klaro, co myslíš tím „něco dát“? Komu? Té starší? A na co? Na kašel nebo teplotu?
Te starší a na teplotu asi jsem to napsala zmateně omlouvam se
Ta malinka je zatím v pohodě jen se bojím aby to taky nechytla
JK Klara píše:
Te starší a na teplotu asi jsem to napsala zmateně omlouvam se
No, na teplotu určitě. Dala bych něco od 38 a výš, tam je něco na teplotu na místě. Dej Paralen, Nurofen, co máš doma. Klidně můžeš ten Paralen/Panadol a Nurofen/Ibalgin po 4 hod střídat, kdyby byly takové vysoké horečky… Ale rozhodně srážej, to jsou moc vysoké horečky
Ať malá hodně pije, dej nějaké lehké oblečení, lehkou přikrývku.
A malinká to snad zvládne
![]()