Bílé tečky v pusince, teplota

689
27.6.14 11:21

bílé tečky v pusince, teplota

Ahoj holky,
prosím moc o radu. Malá (necelý rok) nám dnes v noci celkem plakala, normálně celou noc spinká. Ráno se mi zdála docela teplá, tak jsem jí změřila. Měla 37,7. Tak jsemhned jela k doktorce, moje má dovču tak jsem šla k jiné. Starší pani doktorka nás celkem odbila - poslechla, koukla šupem do krku a řekla, že v krku ani na průduškách nic není, že to bude dobré, nebo to můžou být také zuby (to opravdu můžou- rostou jí tři na jednou). Přišla jsem domu a zjistila jsem, že má malá v pusince- na jazýčku na patře i na rtu bílé tečky, jakoby puchýřky. Volala jsem hned té náhradní doktorce a ta mi říkala, že to nic není, že to mám potírat genciánkou. Chtěla jsem Vás moc pop=rosit- nevíte co to je? může to mít spojitost s tou teplotou? moc děkuju, jsem z toho zase na větvi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
193
27.6.14 11:33

A jak ti papá? Malá měla 37,7 a nechtěla mi vůbec papat.. Teplota ji rostla během dne až na 38,5.. Začaly se jí dělat taky takový bílý boláky v pusince.. Letěli jsme k doktorce a malá měla angínu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.6.14 11:35

Ahoj, dcera to měla taky. Je to prý oslabená imunita a prý ty puchýřky jdou až do žaludku. Dcera měla taky teplotu. Nijak se to kromě něčeho na tu teplotu a té genciánky neřešilo. Zkus malé dávat víc ovoce, ale zas nevím, jestli ji to nebude v pusince štípat. Uvidíš. Přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
27.6.14 11:47

Holky papá zatím dobře, jen občas u toho zapláče. Máme jet v neděli na dovču - jen do krkonoš - dokotorka říkala, že to není problém. Myslíte, že bych měla? Jak dlouho ty teploty a ty aftíky trvají? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
27.6.14 11:48

Angína?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
27.6.14 11:51

Těžko říct po netu, co by to mohlo být. Mám teď čerstvou zkušenost, malý byl nachlazený..rýma, teplota, pak se mu vyrazily ty bílé tečky na rtu. Byla to zřejmě moučnivka z oslabené imunity. Namazala jsem genciánkou a druhý den už tečky skoro zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.6.14 11:54

To jsou afty, malá to mívá taky. Bolí to jako prase. Poznám to podle toho že je jí cítit z pusiny a nechce moc jíst. Většinou se to vyloupne s teplotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9782
27.6.14 12:18

Myslím, že je to moučnivka. A to opravdu nic není ;) Dává se na to genciálka. :kytka:

Příspěvek upraven 01.09.14 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
27.6.14 12:25

Taky bych to tipla na afty. Genciána na ně zabírá celkem rychle, tak ji zkus. Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
27.6.14 12:25

Ahoj, je to aftosní stomatitida, pracovala jsem na dětském odd. v nemocnici a tohle jsem tam viděla u batolat často. je to virové, herpetického původu ( stejný virus co způsobuje např. opar na rtu),potírej ty aftíky genciánkou nebo si kup Kamistad sensitive v lékárně, je to gel do pusy, znecitlivující a protizánětlivý, aby ji to nebolelo. Jinak s horečkou počítej tak 3 až 5 dní. Hlavně ať hodně pije, protože někdy ty děti pak nechtějí nic pít ani jíst a musí pak na infusi do nemocnice. Jinak to ale není nic vážného. Ale neviděla jsem to, takže kdyby se nelepšilo po 3 až 5 dnech, vy hledej lékaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
27.6.14 12:26

A samozřejmě na teplotu Nurofen nebo panadol ale to asi znáš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
27.6.14 12:39

Holky díky, moc jste mě uklidnily. jinak malé také bylo cítit tak cca týden z pusinky, tak to bude asi ono- az se deti vyspinkaji skocime do te lekarny pro gencianku a snad to bude brzy dobry. jinak obed mi ted spapala normalne- jen obcas zaplakala - prislo mi ze kdyz jsem se ji asi lzickou dotkla nejakeho toho aftíku. jinak ty agtiky jsou vylozene malé bílé tčky rozházené po celé pusince- není jich moc- tak 6-7.jetš ějsem se chtěla zeptat na ten gel co znecitlivuje- můžu jí dát genciánku i ten gel nebo jen jedno z toho? děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9782
27.6.14 12:41

@jujuli prosím o vysvětlení pro laiky (mě) ;) Jak se tedy pozná rozdíl mezi moučnivkou a těmito afty :think: dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
27.6.14 16:04

Muzes dat oboji 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
27.6.14 16:08

@nemi moucnivka neboli tzv.soor zpusobuje mykoticka inf.,napriklad candida albicans.dela souvisly povlak na sliznici, nedela afty.tato infekce je virova, zpus. herpes virem, dela bolestive afty na dasnich, jazyku, patre. Jde o inf.,ktera muze vzniknout, kdyz se dite poprve setka s herpesvirem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí