Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Samotná bílkovina v moči nemusí nic znamenat, nicméně bych asi taky radejinzajela na pohotovost s tím že se úplně necítíš a že tvoji lékařku odvezla sanitka tak nevíš zda dobře vyhodnotila tvůj stav…
Nebylas teď nedávno třeba nachlazená? Mně vycházela bílkovina střídavě skoro celé těhotenství, vždycky během nebo těsně po nemoci (i jenom blbé rýmě), kontrolní odběr po týdnu byl i v laborce vždycky ok🤷♀️ jako pro jistotu bych se ještě nechala zkontrolovat, i kvůli té preeklampsii v rodině a zkusila si měřit tlak doma, ale je opravdu velká šance, že to nic nebude. Držím pěsti🙂
Ahoj holky. Jsem ted 32+3tt. Mela jsem dnes kontrolu a sestra mi řekla, že mám bílkovinu v moči. Brala mi i krev na tu si mam zavolat po víkendu. Tlak nekomentovala ani nepřeměřovala, takze byl asi v poradku. Bohuzel doktorka se dnes necitila dobře, jela pro ni pak i sanitka, zkontrolovala mi čípek i udelala ultrazvuk a vse se ji zdá být ok. Mě, ale bolí uz pár dni bricho, tvrdne mi a mam obcas stahy. Taky menstruacni bolesti. Neni to nic pravidelneho ale minimalne jednou denne se objevi. Vše jsem doktorce řekla, ale tezko rict, jak to v jejim stavu zpracovala. Moje mama mi řekla, že kdyz ona byla tehotna, tak měla preeklampsii. Četla jsem, že to muze být dědičné. Nemate s tím někdo zkušenost? Je mozne ze je jen vse ok a plaším, ale jsem prvorodička a doted jsem mela bezproblémové tehotenstvi.