Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
to vypada na kvasinky a ty tehu neohrozuji,nebo,spis je to neprijemne pro tebe…mudr tu da urco cipky a mast…ja mela jen paleni a bezovy vytok,dostala jsem clotrimazol a byl klid…
taky si myslim,ze to jsou kvasinky a ty miminko urcite neohrozuji.
Jo, jsou to kvasinky, pokud to pálí.
Chtěla bych, ale napsat svojí zkušenost:
Měla jsem taky takové bíle hrudky (které mi začaly asi v 15 týdnu těhu) a mudra mi vždy, když mě kontrolovala říkala, že tam mám plíseň (mykozu-kvasinky). No já jí říkala, že žádný problém nemám, že mě nic nepálí, nebolí, nesvědí, jako úplně bez problému. Tak mi doporučila Rosalgin a Gynokaps tuším, no drahé to bylo
pak jsem byla zase na kontrole a protože mi Rosalgin nezabral, napsala mi nějaké čípky (bíle se žlutým obalem) už si nepamatuji název (něco na P..). Zase jí říkám, že nemám subjektivně žádné potíže. Po další kontrole, kdy mi tam pořád nacházela hrudky mi napsala Clotrimazol, který se má používat v těhotenství obezřetně, prý už jsem v 36-37 týdnu, tak už to nevadí. V ten samý den mi vzala stěr na MOP (to se dělá těhotným hlavně pro zjištení streptokoka, atd.). Na další kontrole jí říkám, že ten Clotrimazol mě docela štípe po aplikaci. Dozvěděla jsem se, že výsledky MOP jsou v pořádku a ani jsem neměla žádne kvasinky. Tak mi říkala, že ten Clotrimazol nemusím dobírat..
Takže bych tu mudru nejradši uškrtila, zbytečně jsem vyházela peníze za gynokaps a rosalgin a zbytečně jsem aplikovala nějaké chemické hnusy v době těhotenství. Nevím co ty bílé hrudky byly, ale nemusí to být vždy kvasinky! Každopádně, když se k tomu přidá pálení nebo svědění, tak to asi kvasinky budou. A můžeš se toho zbavit právě výplachy Rosalginem, atd.
Ahoj, jak tu už někdo psal, tak to nemusí být kvasinky. Ale mohou, nechala bych na posouzení dr. Ona může vzít i vzorek a poslat do laboratoře. Záleží jak moc tě to pálí .
Já na výtoky trpím hodně, trpěla jsem před těhu (když jsem nebrala HA) a trpím celé těhu. Výtok bývá někdy průhledný, nekdy je hustě žlutý a někdy až bílý. Občas ze mě vypadávají i bílé hrudkovité kousky. Sice mě dole občas svědí, ale je to většinou na povrchu a to řeším takovu mastičkou z lékárny na kvasinky, ale ta se nesmí dávat dovnitř. Vevnitř mě nesvědí.
Takže ne vždy to musí být kvasinky. Ale samozdřejmě mohou. Řekni to dr. a ona si stím poradí. Záleží taky jestli to smrdí. když to smrdí, tak jsou to kvasinky.
Nosila bych intimku a sledovala kolik toho je a jakou to má konzistenci. A sice to zní úchylně, ale čichla bych k tomu,jestli to nemá zápach.
Jo a doporučuje se větší hygiena a pouze bavlněné spodní prádlo. Ne umělé, to může právě ty kvasinky vyvolat. Taky můžeš chytat kvasinky na společnách sociálních zařízeních, či v bazénu. No a taky můžeš kvasinky chytnout od partnera, který se nedokonale umyje. Já to jednou chytala od jednoho partnera, který té hygieně moc nedal.
Zkus si tam zavést trošku bílého jogurtu, i kdyby to kvasinky nebyly, nic se nestane, kdyby jo, uleví od toho pálení a tak… Miminku určitě neublíží.
Zdravím všechny
mám trošku intimní dotaz…jsem ve 23tt a od začátku těhotenství mám výtok…dneska se mi ale stalo, že tam byly v tom jakoby bílé hrudky
dole to mám trošku citlivé ale nejsem si jistá jestli to není spíš tím, že chodím často čůrat a jak se pořád utírám papírem tak jsem taková podrážděná
jinak mě to nesvědí a výtok nezapáchá..myslíte, že to může být normální jev v těhotenství??? ![]()
@LiciaaBerusak - rekla bych, ze kvasinky. Ja je mela skoro cele tehotenstvi, nic mne nepalilo, nesvedilo a vytok skoro zadny. Dr to nasel na sterech nahodou.
Já jsem to měla jednou v těhu. a když mě to svědilo namazala jsem to rybilkou
co sem měla pro prcka a pak už to bylo dobré ![]()
@LuciaaBerušák píše:
Zdravím všechnymám trošku intimní dotaz…jsem ve 23tt a od začátku těhotenství mám výtok…dneska se mi ale stalo, že tam byly v tom jakoby bílé hrudky
dole to mám trošku citlivé ale nejsem si jistá jestli to není spíš tím, že chodím často čůrat a jak se pořád utírám papírem tak jsem taková podrážděná
jinak mě to nesvědí a výtok nezapáchá..myslíte, že to může být normální jev v těhotenství???
já nevím proč, ale toto mívám vždy po vyšetření. Nevím jestli to je nějaká reakce normálních výtoku se sajrajtem na rukavici nebo co..ale jak jdu od dr, vždy hrudky a pak zas dobré ![]()
Takže sem to zakřikla
dnes jsem byla u doktora a ten mi řekl, že ženský ted mají hodně kvasinky a bohužel je zjistil i mě a to mi nic není aspon sem to nepoznala.. takže to co píšeš máš určitě kvasinky jestli né něco horšího..
dostala sem mastičku a prášek který sním jí i přítel pak se mě doktor zeptal máte jen jednoho? nebo 15?
museli by to všichni sníst ![]()
Ahoj holky už od půlky těhotenství mě trápí bílý hrudkovitý výtok pan dr mi řekl že je to běžné v těh. a napsal mi vaginální tablety které mi pomohli ale bohužel jen na krátkou dobu, zatím co vše bylo v pořádku mě pohlavní styk s přítelem vůbec nebolel. Ted jsem 32. týdnů a výtok se opět objevil strašně mě svědí dole sprcha a ani intimní ubrousky nivea nepomahájí ale výtok nezapáchá jen strašně svědí a pohlavní styk mě s přítelem opět bolí. Může to být příčina infekce? Děkuji předem za vaše odpovědi ![]()
@MIŠANA1 píše:
já nevím proč, ale toto mívám vždy po vyšetření. Nevím jestli to je nějaká reakce normálních výtoku se sajrajtem na rukavici nebo co..ale jak jdu od dr, vždy hrudky a pak zas dobré
Ahoj
Ja mam posledni dobou stejny problem. Resila jsi to nejak nebo to odeznelo za dva tri dny samo? Poprve jsem to dr rekla a dal mi nejake bobule, ale ted se mi to stalo znovu zase po vysetreni a uz se mi to nechce znova rikat. Take nevim cim to muze byt. Zda nejaka alergicka reakce na to, cim ty pristroje maze? Prisla jsi na to?
Ahoj holky, s přítelem jsme měli několikrát nechráněný sex. Nikdy se do mě neudělal a když jsem si dělala testy, tak mi nikdy těhu nevyšlo. Jednou jsem si i ze strachu koupila Postinor, ale nic to se mnou nedělalo. Menstruace vždy přišla včas. Ve středu minulý týden jsme měli nechráněný sex znovu a objevil se mi bílý výtok, který mám už delší dobu, ale tentokrát se tam objevují jakési menší hleny-a jen občas. Žádné bolesti nebo zvracení nemám. Myslíte, že bych mohla být těhotná nebo ne?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s přítelem jsme měli několikrát nechráněný sex. Nikdy se do mě neudělal a když jsem si dělala testy, tak mi nikdy těhu nevyšlo. Jednou jsem si i ze strachu koupila Postinor, ale nic to se mnou nedělalo. Menstruace vždy přišla včas. Ve středu minulý týden jsme měli nechráněný sex znovu a objevil se mi bílý výtok, který mám už delší dobu, ale tentokrát se tam objevují jakési menší hleny-a jen občas. Žádné bolesti nebo zvracení nemám. Myslíte, že bych mohla být těhotná nebo ne?
Ano, měla jsi nechráněný sex. Víc ti řekne az test ideálně kolem ms
Mám takový problém a potřebuji radu. Jsem ve 12tt a asi tři dny mě už trápí pálení dole a trochu hrudkovitý bílý výtok.Není cítit, jen trochu pálí. K doktorovi jdu v úterý, ale do té doby bych chtěla alespoň trochu uklidnit, že to miminko neohrozí a že už s tím má tady některá zkušenost.