Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Vím, že na téma bílý jogurt tu bylo už mnohokrát odpovídáno, ale přesto bych se ráda zeptala: když je mimi na UM, nemohlo by dostat bílý jogurt už v 6 měsících? Zkoušela jsem ho malému dávat na špičku lžicky a moc mu chutnal a při tom máme problémy s jídlem, tak jsem si myslela, že bych to vyzkoušela. Když mu vyhovuje jakékoliv UM, tak by snad neměl mít problém se snášenlivostí KB, to je spíš pro kojené děti ne?
Děkuji všem za odpověď a názor!
Krásný den všem !
Jestli se nepletu, tak už nějaký týden jíte zeleninu a ovoce, takže bych jogurt klidně dala. Je to zakysaný ml. výrobek, takže snášenlivost KB by měla být lepší. Určitě víš jaký - neslazený, přírodní, tuku kolem 4%, s živými kulturami, ideální je Hollandia.
diky, presne ten mam na mysli, takze asi na nej najedem:-)
jinak zeleninu papame uz skoro 2 mesice a ovoce asi 3 tydny…
Já jsem plně kojila do 6M. Pak jsme začali klasicky zeleninku… A bílý jogurt jsem mu začala dávat v cca 6M+3T. Nejdříve mu hrozně chutnal, pak vůbec, takže jsem zkoušela různé druhy a nakonec jsme skončili u Activie. Dneska ji zdlábne celou ![]()
Ahoj holky, kdy dáváte jogurt?Dopoledne nebo odpoledne a nebo je to úplně jedno?
Ahoj holky, kdy dáváte jogurt?Dopoledne nebo odpoledne a nebo je to úplně jedno?
Já jak kdy. Ale spíš dávám odpoledne a dopoledne ovoce. U staršího je to horší, ten mi jí jen jogurty, tak ten je má někdy i odpoledne a dopoledne.
Taky dopoledne, většinou. Odpoledne někdy druhý, když v noci předtím nevypije mlíko, doháním tak mléčnou dávku.
ovoce davam dopoledne a odpoledne yogurty ,, ale uz mam vetsi dite tak je to asi jinaci ,, ale kdyz byl mimi v pul roce jsem zacala s prikrmy jako obidek ,, pak ovoce dopoledne a yogurt od 7 mesice odpoledne
0 asi jsem si zvykla a uz tak pokracujeme