Bílý šum velmi nahlas

970
5.11.21 07:58

Bílý šum velmi nahlas

Maminky, nevíte dokdy se může miminku pouštět bílý šum velmi nahlas? Dnes nám je 4.měsíc a trošku se obávám, abychom mu nepoškodili sluch, bohužel se nám poslední dobu hodně pretahuje, nemůže zabrat a tohle jedine zabírá, ale ovšem velmi nahlas. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20976
5.11.21 08:01

Tak pokud má u hlavy reprák na plný pecky, tak to určitě není dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
5.11.21 08:17

A nepomaha po chvili ztisit? Mi se taky stavalo, ze jsem musela pustit sum nahlas (ne reprak u ucha), a treba po 3 minutach jsem snizila o uroven hlasitosti, po minute dalsi uroven, a tak dale. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
5.11.21 08:17

@Mamca_1234 já jsem nikdy tenhle deb. ilní způsob uspávání dětí nepochopila a nikdy bych to svému dítěti neudělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
5.11.21 08:18

@Capricorn61 to přesně dělam, nejprve u ucha hodně hlasitě (skoro maximum na telefonu) a pak už dávám telefon dal od syna a ztisim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
5.11.21 08:19
@Mamca_1234 píše:
@Capricorn61 to přesně dělam, nejprve u ucha hodně hlasitě (skoro maximum na telefonu) a pak už dávám telefon dal od syna a ztisim :)

A jsi blázen? Však to vadí i dospělýmu a děti jsou na zvuky ještě citlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
5.11.21 08:20
@Mamca_1234 píše:
@Capricorn61 to přesně dělam, nejprve u ucha hodně hlasitě (skoro maximum na telefonu) a pak už dávám telefon dal od syna a ztisim :)

A proc u ucha? :nevim: To je fakt na odepsani sluchu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.11.21 08:23

O tom právě bílý šum je, že ta hlasitost a monotónnost dítě uklidní. Určitě nedávat reprák k uchu, to je jasné. Ale nevím, co je pro tebe hodně nahlas 8) My to jeli s dcerou pár měsíců taky, bylo to to jediné, u čeho dokázala přes den zabrat v kombinaci s jízdou v kočárku a se sluchem nic nemá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.11.21 08:24
@Mamca_1234 píše:

Aha! 8o No tak to fakt neblbni, děti mají mnohem citlivější sluch než dospělí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
5.11.21 08:34

@unuděná no mě právě říkala dorkorka ve 2. Měsíci na kontrole, že děti sluch ještě vyvinutý nemají, že právě proto se doporučuje hodně hlasitý bílý šum, aby byl efektivní, že v brisku to bylo hlasite opravdu hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.11.21 08:36
@Mamca_1234 píše:
@unuděná no mě právě říkala dorkorka ve 2. Měsíci na kontrole, že děti sluch ještě vyvinutý nemají, že právě proto se doporučuje hodně hlasitý bílý šum, aby byl efektivní, že v brisku to bylo hlasite opravdu hodně…
Novorozenci mají mnohem víc rozvinutější sluch než dospělí, a proto mohou být choulostiví na vysoké či hlasité tóny. Změna ve sluchovém vnímání nastává zhruba ve třetím měsíci dítěte. Do té doby mohlo dítě klidně spát i při hlasitých zvucích, od třetího měsíce však ho hluk ze spánku začíná probouzet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
5.11.21 08:37

@Mamca_1234 Tak ja mela telku na druhe strane pokoje, pustila jsem sum, hlasitost max na 7 a mimco se zklidnilo. Takze asi zas tak spatny sluch nemaji. :nevim: Ale na „plne kule“ mu to poustet nahlas do ucha to fakt ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
5.11.21 08:39

@unuděná to jsem četla přesně taky, my teď dali šum asi popáté kvůli tomu pretazeni, jinak usinal vzdyky v pohodě. Hodinu jsem nosila, byla na míči, jen řev, tak jsem to zkusila a zafungovalo.

Jinak úplně k uchu to samozřejmě nedávám! Ale raději to tedy vynechám… Děkuji za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.11.21 08:40

Tak tenhle trend objevily maminy s příchodem vysavačů a fénů. Takže ano, může to být dost nahlas, ale určitě nestrkat reprák k hlavě dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
5.11.21 08:44

@Mamca_1234 POkud to nemá hned vedle hlavy, tak v pohodě.
Taky děti uspávám bílým šumem. Mám to z myhummy - používám zatím teda jenom srdíčko. Hlasitost se mi osvědčila nižší ale blíž dítěti.
Třeba jak malou držím v náručí na levé ruce a houpu, tak to srdíčko si dám do trička na pravou stranu. Je to blízko, ale nehučí ji to do ucha. Když ji uspávám že leží u mě v posteli, tak srdíčko položím tak 20-30cm od hlavy.
Chápu, že potřebuješ dítě nejdřív přehlušit, aby se zklidnilo a usnulo, ale úplně do ucha fakt ne.
Prostě se víc snažit aby spalo přes den a nebylo přetažené. Ale rozumím jak to myslíš. Já taky bojuju s dceřiným spaním přes den. Někdy je to horor ji uspat. A když ji po hodině a půl uspávání pak vzbudí syn, který se přiřítí z pokoje s nějakou hlučnou hračkou, tak by mě šlak trefil. Ale bohužel… pokud nespí, tak je to pak katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí