BIO nebo NEBIO?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2622
17.11.11 14:59

Jednou někde nějakej doktor říkal, že aby to bylo vážně bio tak by nesměly být kyselé děště, smog … Že i když zemědělci nepoužívají chemikálie stejně se na tu zeleninu dostanou deštěm a ovzduším. Tak nevím jak moc bio je to bio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
17.11.11 15:52

holky, občas „bio“ (bio skleničky) koupím, ale bych si na tom zakládala to rozhodně ne…moc nevěřím tomu, to co je označené jako BIO opravdu bio je. Vím totiž o jedné farmě, kde vykupovali zeleninu jako BIO, ta se pak prodávala do obchodů, ale rozhodně, to na čem tu zeleninu pěstovali nesplňuje „BIO podmínky“ takže já věřím, jen tomu, co mám vypěstované od nás ze zahrádky a to je pro mě BIO :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.11.11 19:13

Já bio taky nekupuju, ne že bych tomu nevěřila nebo nechtěla, ale prostě na to nemám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
23.9.14 12:32

@Maaca Za mě? To nejutnější bio (ovoce, zelenina, maso) zbytek nebio, kvůli ceně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.12.14 14:56

Bio-nebio

Koupila jsem špenát na farmář sklem trhu na Palackého náměstí Bylo to také Bio, ze jsem hned na zacatku tepelného zpracování cítila chemii až to nebylo únosné. A tak můj Bio špenát putoval do kontejneru. Ano Bio ale kde mate jistotu, ze koupíte skutečně Bio a ne prastarou chemii? Byla jsem velice sklamana nad neserióznosti mladých prodejců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 13:57

Myslím, že BIO potraviny jsou dost přeceňovány -nejen cenově :-) Navíc jak píše Evalu - kde mám záruku, že je BIO opravdu BIO? Když jsou u nás farmářské trhy, chodím ke dvěma soukromým zemědělcům, které znám, byla jsem u nich na statku, těm důvěřuju. V obchodě bych si BIO nekoupila, protože mi nikdo nezaručí, že to BIO skutečně je. Tchýně má zahradu, takže máme většinou ovoce, zeleninu, vejce domácí, ale například když zrovna slepice nenesou, koupím vajíčka v obchodě -klasická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný