Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
mám dotaz - kdyby se člověk nemusel ohlížet na cenu (jako že budeme muset tak jako tak našetřit), jaká sedací souprava se:
nezdeformuje (narážím na „ptačí peří“ od Ikea)
nepopraskaj v ní pružiny (nejradši bez pružin, po zkušenosti!!)
do dvou let se neošoupe, případně nezatrhá potah
a prostě VYDRŽÍ???
Jeden bytový architekt mi říkal, že prý bohužel pokud budem chtít opravdu kvalitní sedačku na hodně let, tak pod 60 tisíc se nedostanem (on teda potom hovořil o 100, upozorňuju, že to není žádný prodejce, dělá pouze návrhy DŘEVĚNÉHO nábytku, takže žádnou drahou sedačku mi vnutit nechtěl, nemluvil ani o konkrétních značkách, ale tohle prostě řekl).
Já už jsem vcelku otrávená, naše sedačka se šoupe, praskaj v ní péra, k ní jsem si koupila křeslo od jiného výrobce - to se zase šíleně zatrhává (přitom teda ta potahová látka nebyla vůbec levná!).
V dohledné době budem muset měnit (a taky šetřit penízky). Nerada bych zase koupila něco na pět let.
Naši maj sedačku 20 let a je naprosto v pohodě!
A abychom si teda horko těžko nenašetřili, a potom se nám rozpadla i ta „za šede“
dneska člověk nikdy neví!
Radko - kterou tu sedačku z Ikea máte??
(chtěla bych nejlíp rozkládací, kvůli návštěvám).
No - k obnovování… já bych nerada „obnovovala“ každých 5 let. Ale zase 100 tisíc je opravdu nelidská pálka!
Naše volba je koupit sedačku, která se za 5 let nezničí, nezmění tvar a zůstane funkční.
Nejsme žádní snobi, bydlíme v paneláku a byt máme normální, ale už jsem musela vyhodit jedny postele ložnice (výrobce - Moravská Ostrava), a od té samé firmy mám skříně, které se drží tak nějak silou vůle
![]()
Výrobce naší sedačky, v které praskají péra, opravdu nevím. Stejně už není v záruce.
ehm..... jo a ještě dodatek… sedačku, která přečká plus mínus bez větší úhony PÉČI malých dětí ![]()
Přemýšlím o tomto potahovém materiálu, ale nevím jistě, jestli vím, co si pod tím představit - nejspíš takový ten měkký „semiš“ (viděla jsem asi v KIKA)
" čalounění z alcantary se mluví jako o nejodolnější potahové látce současnosti. Tento materiál je vyroben z mikrovláken polyesteru, polyuretanu a bavlny. Alcantara je odolná proti působení vody a proto se nesráží ani neroztahuje. Je měkká, má sametový vzhled a dostatečnou odolnost proti opotřebení. Její nevýhodou je ale poměrně vysoká cena a vzhledem k technologickému zpracování je alcantara nabízena pouze v jednobarevných odstínech. "
My máme sedačku z brněnské firmy Boom living (snad se to tak přesně jmenuje). 3křeslo, 2křeslo a křeslo, dohromady to stálo asi ke 100tis, ale je má to spoustu výhod. Potahy z opěradel i sedadel jsou snímatelné a vypratelné, mají teflonovou impregnaci - trvá hrozně dlouho,než se tekutina vsákne. Nejsou ani trochu prosezené, i když je manžel dočasně po porodu užíval místo postele na spaní (po vyndání opěradových polštářů je 3křeslo asi 180×80 cm velké). Dá se z nich s přehledem vyčistit rozmatlaná čokoláda, blinkání i čůrání. Chtěli jsme sedací soupravu na hodně dlouho, skvěle nám vyhovuje. Kdo ale rád mění po pár letech nábytek, aby se mu neokoukal, asi je fakt lepší něco laciného.
Pitrisek - my máme sedačku taky z Ikey, Mysinge(nebo tak nějak) a jsem s ní max. spokojená, naprosto výborná věc je pratelný potah, máme ji dva roky, vlastně nám ji přivezli hodinu poté co jsem odjela rodit Kubu. Stála nás cca 25tis. a až mě omrzí tenhle vzor, koupím si náhradní potahy…
pitrisku , my taky mame z ikey - vzor tomelilla - kupovana v r. 1999 a porad nam slouzi. uz tenkrat jsem ji vybirala s tim, ze chci jednak rozkladaci (ovsem rozlozena dvakrat pohodlna neni, pro jednoho ano, pro dva ne) a hlavne chci snimatelny potah (pocitalo se dopredu s detma
). tak dvakrat do roka (popr. casteji, kdyz ji deti pozvraci apod.
), potah vyperu a vypada porad dobre. mame v polstarich to zminovane peri, problem s tim nemam. akorat si ted nadavam, ze jsme vcas nekoupili nahradni potahy, barva se mi omrzela a ikea uz tuhle sedacku nedela. takze zanko - sysli nahradni potah, dokud sedacku delaji ![]()
tu Mysinge vidim tady (klikla jsem na jednu z variaci)
http://www.ikea.com/…ts/S59813488
teď jsem právě na vážkách mezi snímatelným pracím potahem a tou alcantarou…
Má někdo tu alcantaru?? to by mě docela zajímalo… jestli je fakt tak dobrá, jak se o ní na internetu tvrdí.
A taky koukám i na výplň sedáků. Určitě pěnu, latex nebo bultex, protože teď máme matraci pružinovou a v naší domácnosti teda naprosto naprd.
Jo a ještě toto (ta by se nám líbila tvarově
) a ten potah - čistit chemicky - to asi sundám a odnesu do čistírny, odhaduji…
http://www.ikea.com/…ts/S59856227
Adelina77 - díky za upozornění
Pitrisek - mno já nevím jak moc odolná je, ale když vidím své dvouleté dítě jak se pokouší sedačku rozřezat plastovou pilou a zkouší jak hluboko muže zatarit plastový škoubovák, tak fakt jsem ráda, že jsem nešli do něčeho drazšího.
No naše potvůrka toto má zapovězeno… My máme holčičku, takže šroubováky zatím leží ladem
(asi než si pořídime chlapečka HAHA) ![]()
No naše potvůrka toto má zapovězeno… My máme holčičku, takže šroubováky zatím leží ladem
(asi než si pořídime chlapečka HAHA) ![]()
Jo a ještě prosím dotaz - z toho co píšete chápu, že se ten potah při praní nesráží , že ne???
(strašila moje mamka. Prej že „co když se to srazí“. ale to snad panebože dělají tak aby se to nesrazilo ne????)
pitrisku, to prani je fakt v pohode. nase potahy (gauc + 2 kresla) byly za tech 9 let prany minimalne 20× a nesrazilo se to. teda jako vzdycky po vyprani mam dojem, ze to na to nemuzu natahnout, ale nepovolim a latka se podda
. jinak mame ty potahy z bavlny, takovy silnejsi platno to je. kamaradka ma na ikeacky sedacce potah, ktery je s polyesterem a kde pisou jen chemicke cisteni, davala to do cistirny a byl porad zaslej, tak to vrzla do pracky - a potah jak novej
. toho bych se nebala.
jinak mam se sedackama z ikey jinej problem, a ze jsou hrozne mekky. uvazovala jsem, ze tu nasi vymenime, ale co jsem zkousela (a i mi to potvrdili v ikea), tak vsechno je takhle mekky. driv mi to vyhovovalo, ale jak starnu
…
My mame sedacku z prazskeho (mozna i jinde?) Jena nabytek. Rohova, modra s cernym zihanim. Potah je takovy silnejsi manzestr a nemuzu si ji vynachvalit. Mame ji asi sest let a naprosta spokojenost. Rozlozena je super na spani a v dobach nemoci na ni taky ten nemocny vyvrhel spi. Koupila jsem na ni v Ikee modry prehoz, ktery peru celkem casto, takze neni osezela ani spinava. Vsechno vsakne ten prehoz. Ma ulozny prostor, to bylo pro me hodne dulezite. Stala tenkrat skoro 20.000,– coz byly hrozny penize, ale opravdu slouzi skvele a snad jeste poslouzi. Takze ja radim - potah, na kterem nebude videt nejaka ta spinka nebo pocitat s prehozem, ulozny prostor, rozlozitelnou na spani, spise tvrdsi. Barvu neutralni, at se ti hodi do bytu az te popadne zmena vkusu ![]()
A.
Ahojky,
tak zítra nebo v úterý nám přivezou sedačku a opravdu to není vůbec jednoduché.Byli jsme asi na 3výstavách bytového nábytku,výběr je opravdu široký,ale sehnat pohodlnou a zároveň pěknou sedačku je mazec.Opravdu ty ceny se pohybují v desítkách tisíc,naše stála cca 80 000 a není vůbec veliká.Určitě doporučuji kůži,protože i naše stará sedačka je kožená a nedám na ni dopustit-je rozhodně praktická.Jinak rozkládací nám rozmluvili,protože není tak pohodlná a je tam větší šance,že se rozbije,že:)A hlavně ty moderní sedačky,které jsou moc pekný na oko,nejsou vůbec pohodlný.Určitě než objednáte sedačku vyzkoušejte si jí.
jojo,
sedačku náležitě ohupsáme (já když kupuju postele, tak když se prodavač nekouká, pořádně zalomcuju rámem!
fakt, a dělám to i se skříněma. Když jsou ty dveře takový...... ne bytelný, to nevím jak popsat, tak je neberu)