Jak vybrat pánev?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
65
7.11.08 13:28

Jak vybrat pánev

Ahoj,
po x neúspěšných pokusech o koupi pánve se obracím na Vás s prosbou o radu či doporučení.
Ať koupím jakoukoliv pánev, během pár měsíců ji můžu vždycky vyhodit. :evil: Zkroutí se, nebo popraská nepřilnavá vrstva - a to si dávám fakt pozor, abych to nějak nezapříčinila. Upozorňuju, že se jedná o značkové a docela drahé pánve (Tefal, Tescoma).
Už jsem uvažovala, že takové ty hliníkové pánve s nepřilnavou vrstvou kupovat nebudu a koupím klasickou litinovou. Navíc ty články o škodlivosti teflonu… Jenže litinová je zase těžká a hůř se udržuje… S jakou pánví jste spokojené vy? Můžete mi nějakou doporučit? Vařím na sklokeramické desce a pánev používám hodně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
394
7.11.08 14:22

Mám nerezovou od Tescomy a je úžasná, mám ji asi 6 let a dá se naní dělat i na sucho, krásně se udržuje i když je těžší. A pak mám ještě jednu oblíbenou taky od Tescomy, grilovací, je teflonová, zatím se mi neodírá. Ale je pravda, že už jsem říkala, že teflonový si kupovat nebudu, protože mám ještě dvě a jsou odřený, no jenže ten můj chlap, když vaří (vajíčka :lol: ) tak zá:,–(ně míchá vidličkou :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
7.11.08 16:21

ja nedam dopustit na zepter, cena je strasna palka, ale panev mame 7 let a videt to na ni vubec neni.

S tescomou mam stejny problem jako ty

Pak jsem slysela dobre reference na titanove panve, ale vlastni zkusenost nemam.

Tak at dobre vyberes :wink:

• Citovat
  • Upravit
22315
7.11.08 18:50

Tak ja uz par let vlastnim litinovou od Tefalu.
Stala cca 1200 ale nelituji, fakt super. Nic se nekrouti, je tezka, muzu na ni i s kovem a neposkrabu ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
7.11.08 19:55

Hoj, my máme tuto a je perfektní, stále jako nová. Máme ji ve dvou velikostech. Zatím se nijak nezkroutila ani nepoškrábala a máme plyn a klidně nabírám vidličkou.
 http://www.hrnce.cz/…-cm-tescoma/

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.11.08 14:04

Ahoj holky, děkuju za odpovědi, malej mi teď usnul tak půjdu brousit po netu, co koupím.
Malika, Ka-tka - můžete mi prosím napsat, jak se přesně jmenujou ty pánve, co doporučujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
18.11.08 15:47

Miklis jedna profesionální poznámka. Pánve se většinou kroutí při prudkém ochlazení… Nevím, jak s ní zacházíš ty, ale bacha, ať si neponičíš i tu novou. Jinak my máme TEFAL Jamie Oliver, ta stojí cca 2500,– Kč a pak jednu litinovou z japonska na míru dělanou a na cenu se neptej. Ale ta tefalka je taky pecka. Je sice těžká, ale prakticky nezničitelná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.11.08 17:20

Pánve myslím už doporučený máš a já bych ještě připojila, že to poškrábání je určitě od nevhodnýho nádobí. Takže dřevěný obracečky, měchačky a nebo něco z na to vhodnýho plastu by bylo asi k nový pánvi dost dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.11.08 13:52

Opravdu jsem se k pánvím chovala „mateřsky“ - už jenom kvůli těm hříšným penězům. Pečlivě si čtu „příbalové“ informace, abych tu pánev zbytečně neodrovnala. Kovovým náčiním nedělám ani v nerezových hrncích, natož na teflonu (o poškrábání jsem taky nic nepsala) a nikdy by mne ani nenapadlo na pánvi něco krájet, ta vrstva prostě sama popraskala. Nejsem si ani vědomá, že bych jí přehřívala, s tím prudkým ochlazením si zas tak „vědomá“ nejsem, možná, že jsem jí někdy namočila ještě když byla horká - ale určitě ne bezprostředně po vaření. Ale třeba ta poslední tescoma pánev se zkroutila hned při prvním použití - přísahám že nebyla přehřátá, ztkroutila se hned jak jsem zapla plotýnku - a vyboulila se pokaždé, když se trochu zahřála :evil:

Jinak, pro zajímavost, vybrala jsem si znovu Tefal, ale tentokrát z řady Preference. Má silné dno s diskem z nerezu, takže kroucení by nemělo přicházet v úvahu, nepřilnavá vrstva je „s tvrdou keramickou bází a vystužený safírem“ - to zní dobře, ne? Přes internet se dá sehnat za přijatelnou cenu. Vypadá super, první pokusy přežila, tak doufám, že aspoň dva roky kupovat novou pánev nebudu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
30.4.14 12:13

Dobrý den, poraďte prosím nějakou dobrou kvalitní pánev aby na ní šlo dělat úplně bez tuku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
22.4.17 12:23

Ahoj muzete mi doporucit panev od tescomy? maji hodne druhu a nevim kterou? na smazeni aby byla vhodna i na ryby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
22.4.17 13:36

@petra79 tak na ryby nemusí být nějak jiná pánev, ne?
Bohužel moje zkušenost s pánví z tescomy je smutná, takže já spíš nedoporučuju (i když za to částečně mohla indukce). Z pánví, co jsem měla nebo mám je zatím pro mě nejlepší tyhle z ikei http://www.ikea.com/…ts/10292098/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
22.4.17 13:43
@petra79 píše:
Ahoj muzete mi doporucit panev od tescomy? maji hodne druhu a nevim kterou? na smazeni aby byla vhodna i na ryby.

Také mám s Tescomou spatne zkušenosti. Ale muzu Ti doporučit Tefalku, ty jsou fajn.;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25085
22.4.17 14:45
@malinika píše:
Také mám s Tescomou spatne zkušenosti. Ale muzu Ti doporučit Tefalku, ty jsou fajn.;)

Moje slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
22.4.17 15:49

Diky podivam se na tefal. i kdyz mam s nima spatnou zkusenost pres hrnce byl to des. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný