Jak vybrat pánev?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6659
22.4.17 22:05

Taky doporučuji Tefal pánve, mám klasickou teflonovou a slouží skvěle, naši ji mají už tak 6 let a není na ní nic znát. Určitě jsou lepší, než Tescoma (i když jiné výrobky od Tefalu takové terno nejsou, tak právě pánve mají parádní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.4.17 22:14

Používám profi gastro pánve, ceny nejsou nijak závratné, kolem 2000 koupíš solidní a vydrží. Nekupuju keramické protože je to prostě shit. Mám i pár měděných což je trošku luxusnější zboží, ale nesmrtelné.
Pánve poškozuje hlavně to že je někdo myje drsnou stranou houbičky, že do horké pánve napustí ve dřezu studenou vodu. Taky to že je někdo skládá na sebe.
Ale mám i teflonový wok od Tefalu už asi 5 let a je pořád v pohodě.
Jinak platí že čím těžší pánev tím lepší a to je svatá pravda, dýl vydrží, líp vede teplo, nekroutí se. Ano hůř se s ní manipuluje, ale chce to trošku zručnosti a člověk se s tím naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
18.5.17 20:33

Zdravím, jdu pozdě, ale přece se svou troškou :)
S Tescomou mám osobně jenom dobré zkušenosti. Mám od nich dvě pánve (a spoustu dalšího vybavení) a pánve se drží krásně. Ta první to je Vitapan (http://www.tescoma.cz/…lice/vitapan), na tu mám i pokličku. Drží se už nějaké tři roky možná, nepamatuju si to přesně. A ta druhá je teď nová a hliníková (http://www.tescoma.cz/amber) se kterou jsem strašně spokojená, i když hliník nemá dobré jméno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
18.5.17 21:00

@Leny5 tak Vitapan je asi ten wok, co máme a spokojená s ním nejsem. Na středu se nějak připéká. Nevím, jestli je tam nějak poškozená ta vrstva, či čo, ale je to dost na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
18.5.17 21:41

Já mám 3 teflonové pánve, jednu Tescomu a 2 Tefaly a je to tedy hrozný rozdíl, mám je stejně dlouho a té Tescomácké už se začíná rozviklávat držátko a celkově se mi s ní daleko hůř pracuje (i je tenčí a tak vede teplo hůř, než Tefal, mám z ní pocit, třeba u bramboráků, že se to daleko víc peče uprostřed, než po okrajích, na Tefalce je to rovnoměrnější). Ale nemám keramickou, ale teflonovou.

(keramickou mám palačinkovou značky tuším Banquet, či jak se to píše, ale pracuje se mi na ní hrozně, příšerně se připéká, trvá dlouho, než se rovnoměrně prohřeje, a tak ji vlastně vůbec nepoužívám a dělám palačinky na těch teflonových)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
22.5.17 18:21

@Ornwen slyšela jsem že se to té řadě snad děje celé. Asi mám štěstí, neumím si to moc vysvětlit. Ani se o ni nijak zvlášť nestarám…

S jinýma keramickýma pánvema mám taky jenom špatné zkušenosti. Za půl roku letěly do koše (nebo by letěly, kdybych měla tu sílu se jich zbavit. Takhle leží ještě nějakou dobu v šuplíku…)

@klamonožka je super, že sis to tak ozkoušela. Mně se tohle nikdy nepovedlo s těmi vyloženě kuchyňskými firmami jako Tescoma a Tefal. Všechny ostatní pánve jsou z Ikey :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný