Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Naiad93 na dceru osobne Bio Gaia nefungovala ani espumisan. Vyzkousely jsme vice kapek a nejvic nam pomohly Baby calm, prirodni kapicky..ale na kazde mimco zabira neco jineho , vyzkousejte a uvidite…mam pocit te za Bio Gaia ma delsi nastup ucinku..
U nás Espumisan nefungoval, ale Bio Gaia zabrala celkem rychle.
U malého zabrala BioGaia skoro hned, nic jiného jsem pak už nekupovala.
U dcery v celku zabrala (střídavě oblačno) kombinace BioGaia a BabyCalm, u syna opět BioGaia ale s Espumisanem…
No hlavně v tom je rozdíl… Biogaia jsou probiotika a Espumisan je jen na prdíky… My používali probiotika Biopron-tezko říct, jestli to k něčemu bylo
a Espumisan byl na nic, naopak Babycalm u nás super ![]()
Tak u nás, momentálně syn 7 týdnů. Ve 2týdnů začala kolika a tak jsme začali davat biogaiu(i dr. doporučila) a bere ji stále, zatím žádné zlepšení, k tomu jsem zkoušela nějaký čas dávat baby calm a žádné zlepšení
tak jsme zkusili místo baby calmu espumisan a také nic. Cvičíme s nožičkami, mažu bříško, dávám i pozor na to co jím, pila jsem kmínový odvar i různé čaje, ale vše bez pozitivních výsledků. Přes den ho bolí bříško chvílemi, ale klasicky nejhorší je to večer od 5 do 9. Někdy je to lepší ale už měl i dny kdy řval 2 až 3 hod. Čaje už nepiji a espumisan taky nedávám tolik a je to drobet lepší, hold musíme asi vydržet a snad kolem 3 měsíce to už bude dobré. U prvního syna to bylo v bleděmodrém
prostě mi přijde že na mého syna nefunguje nic, chvílemi jsem zoufalá, ale musíme to zvládnout
.
Zdravím, mám dotaz mimo dotaz zakladatelky, biogaia se může používat i s espumisanem? Nebo se musí brát jedno nebi druhý? Díky za odpověď:)
@SEdita používáme obojí. BioGaia jsou probiotika, Espumisan je na prdy, je to úplně něco jiného ![]()
Ano, můžeš používat oboje najednou… BioGaiu jednou denně, Espumisan jsem dávala do každé dávky UM…