Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@TerezBuč znam ten pocit vyčerpání a úzkosti my měli problémy s bříškem , má to opravdu dost natekly , zkus ten gel a uvidíš když to bude od toho bude hned lépe když ne muže to být sprut ![]()
Za mě to podle mě zuby nejsou, většinou první rostou dole a byla by to fakt náhoda, kdyby to byly zuby a ještě jednicky nahoře
chystat se to muže, ale těch změn takhle na začátku muže být ještě strašně moc. Důležité je být v klidu, protože tím, ze se budes trápit, nic nemůžeš
miminka placou, vím ze te to trápí, ale bude to zas lepší. Prikladam foto svého 7M kluka, kterému se tlačí jednicky dole… a jdou tam vidět ty boule, jak vypadají zuby, má to tak už tři týdny a je prudny hlavně večer a v noci, přes den ne…
Náš malý měl tyhle fáze od dětství, ale nespal u toho. Stejně tak se mu připravovaly zuby, dásně nateklé a byl plačtivý. Ale první mu standardně vylezly spodní jedničky. Podle doktorky se ty zoubky v dásní hýbají a posouvají a vylezou, kdy se jim zachce. U nás první s úderem 6.měsíce.
Muj na spurty trpi, je jak podle kalendare. Kdyz to prijde, hodne se koji, u kojeni se mrska. Place vice nez obvykle. Pokud ho boli brisko, coz ted uz moc neni, pritahuje mohy k sobe. Biogaju jsem musela vysadit, boleho ho po ni bricho jeste vic. Zuby maji nekolik fazi. Nevyrostou najednou, proste boli v urcitych intervalech. U prvniho jsem zaznamenala tri vlny. Prvni vylezl ve 4. Mesici. Ji ti normalne? Stolice normalni? Cura min. 7 plin denne? Deti obcas zmeni chovani, to je normalni. Je po sestinedeli, spurt to byt klidne muze. Jak bys ten plac popsala?
Ja tedy nic otekleho nevidim
takova obdobi miminka i batolata mivaji,muze to byt ten spurt a nebo proste jen nejaky diskomfort ..
@lolink píše:
Muj na spurty trpi, je jak podle kalendare. Kdyz to prijde, hodne se koji, u kojeni se mrska. Place vice nez obvykle. Pokud ho boli brisko, coz ted uz moc neni, pritahuje mohy k sobe. Biogaju jsem musela vysadit, boleho ho po ni bricho jeste vic. Zuby maji nekolik fazi. Nevyrostou najednou, proste boli v urcitych intervalech. U prvniho jsem zaznamenala tri vlny. Prvni vylezl ve 4. Mesici. Ji ti normalne? Stolice normalni? Cura min. 7 plin denne? Deti obcas zmeni chovani, to je normalni. Je po sestinedeli, spurt to byt klidne muze. Jak bys ten plac popsala?
U kojení se po pár minutách začne vrtět a když omylem pustí prso, tak se začne vztekat. Jedl by hlavně furt, pak se samozřejmě poblinká. Stolice je zeleno oranžová, bez hlenu. Čurá až až.
A pláč… No, křik, dokud si ho nevezmu, tak chvilku ticho a pak začne znovu. Kolikrát úplně zrudne a nemůže se nadechnout. ![]()
Nějak specificky to nedokážu popsat.
@TerezBuč tipuju to na spurt. U nas se vyznacuje hlavne tim kojenim. Ji fakt vic, casteji se budi, klidne po hodine, hlta, vrti se u toho. Celkove je nespokojeny. Protivny. Nektere deti to hodne prozivaji. Trva az deset dni, u nas vzdy deset. Me pomohlo nositko, v tom se trochu uklidnil. Poznas to i u dr, me vyrostl o 4 cm za tri tydny treba.
Příspěvek upraven 02.02.19 v 20:50
@TerezBuč pokud je stolice do zelena, porad se s dr. Muze to byt alergie na potravinu, nejcasteji mlecnou bilkovinu nebo laktozu. Pokud nemel potize s brichem, vysad biogaju. Je to zbytecny. U nekoho to pritizi.
@lolink píše:
@TerezBuč pokud je stolice do zelena, porad se s dr. Muze to byt alergie na potravinu, nejcasteji mlecnou bilkovinu nebo laktozu. Pokud nemel potize s brichem, vysad biogaju. Je to zbytecny. U nekoho to pritizi.
Právě že problémy s bříškem měl a BioGaia snad jediná začala pomáhat.
Pravda, ta zelená stolice už tolik není, to mi dr. říkala a přestala jsem tolik pít mléko.
@TerezBuč
tak to bude pravdepodobne laktoza. Mlecna bilkovina je totiz skoro ve vsem
. Zase to nemusi byt vecne, ta nesnasenlivost, ono se to casem spravi. Muj uz snese vse, jsou mu 4 mesice. Tak v pohode, kdyz ti biogaja zabira
. Tak drzim palce, at spurt rychle prejde ![]()