Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám dotaz, jak dlouho dávat miminku tyhle kapky? Je tam nějaký limit, že třeba do půl roku a hotovo? Nám zabraly a zabírají stále, jen nevím, jak dlouho je ještě dávat, místo 5ti kapek dávám nyní 4 kapky a pak bych dávala asi už jen 3 kapky, vyloženě to holkám stačí, ale nevím, jak dlouho ještě ![]()
Pokud to dítěti vyhovuje tak dávej klidně až do dospělosti
probiotika nevadí. synoi je 9 měsíců a občas mu je dávám
@paola white a zkoušela jsi vysadit uplně? jako jestli se projevila nějaká změna po vysazení
Jo zkoušela tak mezi 4. a 6. měsícem nic to nedělalo. dávala jsem je kvůli prdům a kolem toho 4. měsíce už si to uprděl sám
Ja je u prvni dcery davala do pul roku, pak jsem je nahradila Laktobacilky od Swissu (ty jsem pridavala do prikrmu - do plne kojeneho mimina se spatne dostavaly). Ty stoji tretinu ceny a sluzbu delaly stejnou, jen se setsakra blbe rozpousti, pridavala jsem je pak do kase. A ted ve 3 letech mala jede celou zimu na Nutrolinu B (taky fajn probiotika pro starsi deti).
Mne prijde, ze ji probiotika pomahaji v kritickych mesisich na imunitu stale ![]()
Ja davala tak do 5ti mesicu, to jeste obe holky docela prdeli, pak se to lepsilo a kapicky byli docela drahe. Kombinovala jsem to myslim s espumisanen a sab simplexem, ale pokud to davas i kvuli imunite, tak asi muzes jak dlouho chces. Myslim ze s prikrmama uz problemy s prdikama nebyvaji.
@Aliik píše:
Ja je u prvni dcery davala do pul roku, pak jsem je nahradila Laktobacilky od Swissu (ty jsem pridavala do prikrmu - do plne kojeneho mimina se spatne dostavaly). Ty stoji tretinu ceny a sluzbu delaly stejnou, jen se setsakra blbe rozpousti, pridavala jsem je pak do kase. A ted ve 3 letech mala jede celou zimu na Nutrolinu B (taky fajn probiotika pro starsi deti).
Mne prijde, ze ji probiotika pomahaji v kritickych mesisich na imunitu stale
jo to je fakt. rozpustit Laktobacílky v MM bylo na nervy ![]()
Holky díky, chci pro ně to nejlepší, přirozeně, ale mám dvojčátka a ta cena je šílená, tak přemýšlím, že je budeme brát do půl roku a pak zkusím něco jiného
@mikela jedine koupit v Polsku-tam vyjdou o hooodneee levneji!!jinak my je pouzivali mesic, pak nebyly potreba ![]()
@apocalypsa píše:
@mikela jedine koupit v Polsku-tam vyjdou o hooodneee levneji!!jinak my je pouzivali mesic, pak nebyly potreba
Pozor.. v polsku stoji sice +- 250kč, ale je jich tam taky jenom pulka.. u nas se prodava 10ml v polsku prodavaji jenom 5ml.. proto je to levnější..
Nepřihlašena helll
Helll aha, to sm nevedela, jato slysela zeje tam levnejsi ale nekupovala jsem to tam mno.tak dik za info
Kupovali jsme BioGaiu 3×, protože to vážně pomáhalo, vždycky když jsme vysadili, malá se kroutila a bolelo jí bříško… Teď naposledy v půl roce už jsme nekoupili a je to v pohodě a co tu tak čtu, tak to tak má skoro každý, takže asi v tom půl roce už to děti zvládají dobře, to prděníčko
Ale na zimu nějaká probio zase koupíme, kvůli imunitě a tak…
@Colorka píše:
Kupovali jsme BioGaiu 3×, protože to vážně pomáhalo, vždycky když jsme vysadili, malá se kroutila a bolelo jí bříško… Teď naposledy v půl roce už jsme nekoupili a je to v pohodě a co tu tak čtu, tak to tak má skoro každý, takže asi v tom půl roce už to děti zvládají dobře, to prděníčkoAle na zimu nějaká probio zase koupíme, kvůli imunitě a tak…
Ahoj, můžu se zeptat o jakych probiotikach uvažuješ na posileni te imunity?
děkuji moc
@Hellllll píše:
Ahoj, můžu se zeptat o jakych probiotikach uvažuješ na posileni te imunity?
děkuji moc
No myslela jsem taky na ten Swiss či jak se to jmenuje… Už mi ho jednou v lékárně nabízeli
Prostě proto, že je levnější ![]()