Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, mám takový dotaz ohledně mého malého 10m a dudlíku. Od narození dudlík nechce vždycky měl ručičky, ale ručičky díky zoubkům pominuly a dudlík stále nechtěl. V noci se dost často budí a není to z důvodu hladu ani jiného jde mu jen o to, aby měl něco v pusince…Stačí mu prázdná flaška kde může cumlat dudlík…Nemáte nějaké zkušenosti nebo fígly jak na něj?
Hlavně ho na dudlík moc učit nechci, ale jde mi pouze o tu noc…přes den je vše bez problémů…
Příspěvek upraven 01.11.12 v 22:15
Růst zubů? Můžeš zkusit na dásně koupit nějaký klidnící gel a potřít, dásně prý můžou svědit, bolet, proto děti koušou různá kousátka. Může taky pomoct masáž kartáčkem prsťáčkem.
No a nebo ten dudlík
Nebolí ho pak bříško, když je v savičce dírka, zda nepolyká nasátý vzduch?
Asi se řežou zuby a svědí ho dásna, tak potřebuje něco na polehtání, dávala jsem a dávám dceři, studené jablko, mrkev přes den nebo tvrdou kůrku chleba, aby si polechtala dásna a v noci byl ten dudel no, měla ho od narození, závislačka na dudlu, teď nám zubařka řekla, že má už ve 13měs. předkus díky dudlu
takže okamžitě sebrat.
Zkus jiné možnosti a dudel mu nedávej
.
Je hele prázdnou flašu bych se snažila odstranit, nasaje vzduch a může mít problém s nadýmáním. ![]()
@Gladys Zoubky mažeme, čistíme masírujeme… tohle není záležitost měsíce, ale tak posledních 4..Dudlík vůbec nechce zvedá se mu žaludek, ale přitom dudlíky od flašky mam neustále rozkousané… Teď ho učím na hrneček s násoskou, který začíná už přes den fungovat, ale v noci ten co mám na flašku si nevezme, protože je tvrdý…
@Davdan Ráda bych flašku odstranila jen nevím jak už jsem zkoušela to i vydržet přes tu noc, ale nejde to dokud jí nedostane tak pláče…
A naše Kamka chce místo flašky na dudlání prso, zlatá flaška.
@terinka4444 píše:
A naše Kamka chce místo flašky na dudlání prso, zlatá flaška.
Tomu věřím sice nevím jaké to je neměla jsem příležitost kojit, ale věřím, že nic příjemného ![]()
Povím ti, že dudlání prsa je hnus, úplně u toho rostu, ale dokud nedám, je řev, asi jak u vás s flaškou ![]()
@terinka4444 A to jsem vždycky litovala a nadávala na to, že nemám příležitost kojit, teď vidím, že možná vysvobození ![]()
@terinka4444
Máme to podobně, takže soucítím
- jsem celkem zvědavá, jak se tohle bude jednou odnaučovat. A nebude to dlouho trvat, protože mě už to taky moc nebaví - malému už je skoro rok…
@Sussudio píše:
@terinka4444
Máme to podobně, takže soucítím- jsem celkem zvědavá, jak se tohle bude jednou odnaučovat. A nebude to dlouho trvat, protože mě už to taky moc nebaví - malému už je skoro rok…
@terinka4444 To znám u nás se naštestí už přeorintoval na flašku, ale než se tak stalo byla jsem z toho na nervy. Klidně celou noc na prsu
@terinka4444
Koukám, že můj piškot je o měsíc starší než tvoje Kamilka ![]()
Taky ho zatím nechávám - přeci jen je to pohodlnější a má fakt výdrž - nechce se mi v noci budit celý panelák ![]()
Už jsem právě uvažovala, jestli mu nedat dudlík, ale nikdy ho neměl, tak by to stejně asi bylo k ničemu… a navíc mi to přijde škoda - pak ho zase odnaučovat - zase další řvaní… asi to ještě vydržím a budu doufat, že se to odnaučí brzo sám ![]()