Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak mame doma muchy a komary, rikam rano chlapovi, kup neco at v tom muzou byt i decka, no a ted stepuju s 5mes mimcem a 8letym klukem na dvorku, hrr. Pisou tam, neni vhodne pro citlive osoby a astmatiky. Nebudte dlouhodobe v mistnosti, kdyz je odparovac zapnuty. No 5mes asi jako mimco citlivy bude a starsi kazdou zimu lezi s pruduskama. No nejsou ty chlapi natvrdly!!! Takhle na vecer, vyborny! Prej na hodinu to zapnu, hrr
Zapni a důkladně vyvětrej, hodně z toho bolí hlava, nebo se dělá špatně. Jinak je to ale fajn, seženeš různé značky.
My jsme to pouzivali i s detma a v pohode, zadna alergie, nic. Alergicke deti mame velmi.Ony teda kojenci respiracni alergie vicemene nemaji, hlavne potravinove. Nevim, jestli je to neposkodilo nejak jinak, ale zadne priznaky se neprojevily. Spavala jsem s tim i tehotna. hele oni to na tu klrabicku museli napsat, je to jako s lekama.
My doma používáme, bylo na tom napsáno „proti mouchám“
máme to už třetím rokem.
ale dát to do místnosti 35m2, jak je tam napsáno, tak bych to asi po minutě vyhodila z okna… zdá se mi, že to jde docela cítit.
jenomže my máme prakticky celý dům otevřený a propojený, v obýváku to zapneme a mouchy chcípají po celém spodním patře i v podkroví.
ale VŽDY u toho mám otevřené i ventilačky.
@budi tak nějak.. mi se z toho dělalo hodně zle, pokud bych u toho neměla otevřené okno, tak to se mnou švihne ![]()
Hele a nejsou lepší sítě do oken…??? cenově to časem vyjde levněji…jednorázová investice x kupování chemie…kdo ví, co za pár let bude? Třeba zjistí, že to způsobuje zdravotní potíže…když to likviduje hmyz, tak to asi nebude ok pro děti v ložnici…máme sítě a je to super…můžu svítit v pokoji a mít dveře balkonu dokořán… ![]()
Site uz mame vsude, ale jsme zcerstva nastehovany tak jeste hubime ledacos. A to jsem se stehovala na vesnici, kvuli vzduchu
Ale jsem asi hysterka, kdyz v tom nechci mit malyho kojence, proste jsem vzala decka a jeli jsme na druhej konec vesnice k babce
Zitra to poleti z okna! Jo, hold jsem jen jeste hystericka, nahormonovana, a hlavne unavena zenska ![]()
Jinak po 5min dohadovani s chlapem, jestli to je a neni skodlivy a jestli to pujde nebo nepujde z baraku tak mi z ASI z toho biolitu bylo taky soufl
@Jitka1976 píše:
Hele a nejsou lepší sítě do oken…??? cenově to časem vyjde levněji…jednorázová investice x kupování chemie…kdo ví, co za pár let bude? Třeba zjistí, že to způsobuje zdravotní potíže…když to likviduje hmyz, tak to asi nebude ok pro děti v ložnici…máme sítě a je to super…můžu svítit v pokoji a mít dveře balkonu dokořán…
Sítě to možná vyřeší v bytě…
ale osobně si to v domku se zahradou nedokážu představit. My ráno otevřeme na terasu a nezavřeme to do večera… a buzerovat 2,5leté dítě zhruba 150× za den, že za sebou ty dveře nezavřelo – na to fakt nemám a ani nechci taková matka být… (a buzerovat manžela - to už vůbec ne)
Takže u nás vyhrála ta věc do zásuvky. Vystačí mi jeden kus na celý jeden rok, takže ca. 160,–Kč na rok. Síť do jednoho okna stojí řádově víc, my máme v domě těch oken opravdu hodně a mám je ráda otevřené…
Podle mě se ta chemie musí používat hodně, hodně, HODNĚ s rozumem. takže dát jen na chvilku, když dovnitř naletí hodně much, nechat je vychcípat a zase to vytáhnout. Jsou dny (i týdny), kdy to vůbec není potřeba.
Jo a taková plácačka na mouchy - to je skutečná ekologie a úspora peněz! Tím chci říct, že jedna moucha mi vrásky nedělá, dvě-tři zabiju plácačkou a do zásuvky tu věc dávám, až kdy je jich vevnitř hodně.
@martina.se píše:
@budi tak nějak.. mi se z toho dělalo hodně zle, pokud bych u toho neměla otevřené okno, tak to se mnou švihne
no přesně. já hlavně nechápu, že by to mělo být v jedné místnosti. u nás stačí jedna zásuvka na dvě patra většího domu
@veeerry píše:
Site uz mame vsude, ale jsme zcerstva nastehovany tak jeste hubime ledacos. A to jsem se stehovala na vesnici, kvuli vzduchuAle jsem asi hysterka, kdyz v tom nechci mit malyho kojence, proste jsem vzala decka a jeli jsme na druhej konec vesnice k babce
Zitra to poleti z okna! Jo, hold jsem jen jeste hystericka, nahormonovana, a hlavne unavena zenska
Tak si to tak neber…
jestli jsi čerstvě na vesnici, tak si ZVYKEJ… jinak budeš vystresovaná a hysterka pořád.
my jsme na okraji vesnice, soused na jedné straně má 4 ovce+kozu+prase a soused na druhé straně má
vcí – takže much je všude habaděj. (my máme ale taky 3 ovce, haha)
a já furt mám v živé paměti svoji švagrovou, která byla schopná kvůli jedné pitomé mouše v kuchyni udělat neuvěřitelnou hysterickou scénu, seřvat obě děti, že nezavírají dveře a ještě nasrat manžela.
tehdy jsem si řekla, že tohle fakt ne a že mouchy mi do života zasahovat nebudou.
s klidem je zabíjím plácačkou a hubím biolitem v zásuvce.
PS: teď mi jedna sedí na monitoru ![]()
No ja na ne chodim taky s placackou, ja su taky vesnicanda ale chlap je mestak a ten z nich kvete a kupuje sracky, ve meste jsem byla jen 2,5roku ale tak kdyz uz, tk ma koupit neco k deckam. To vis 3 chlapy v baraku a lezou mi na mozek. Ted uz se tomu jenom smeju, ale jako hodne sem byla vytocena.
@Jitka1976 píše:
Hele a nejsou lepší sítě do oken…??? cenově to časem vyjde levněji…jednorázová investice x kupování chemie…kdo ví, co za pár let bude? Třeba zjistí, že to způsobuje zdravotní potíže…když to likviduje hmyz, tak to asi nebude ok pro děti v ložnici…máme sítě a je to super…můžu svítit v pokoji a mít dveře balkonu dokořán…
Sítě máme všude a včera manžel zabil v ložnici 15 komárů. TAkže jsem dneska kupovala HAjánka a jsem zvědavá. Zatím to smrdí spáleninou, tak snad nevyhoříme, snad je to normální.
@Maja25
sakryš, to je dobrá připomínka!!!
kdysi jsem to viděla v práci ve výdejně jídla (nevaří se tam, jen vydává) a říkala jsem si, že to je chytré a bez chemie…
asi se po tom podívám!
sítě fakt nemusím a stejně nefungujou (když se nezavírají dveře)
@veeerry píše:
No ja na ne chodim taky s placackou, ja su taky vesnicanda ale chlap je mestak a ten z nich kvete a kupuje sracky, ve meste jsem byla jen 2,5roku ale tak kdyz uz, tk ma koupit neco k deckam. To vis 3 chlapy v baraku a lezou mi na mozek. Ted uz se tomu jenom smeju, ale jako hodne sem byla vytocena.
tak to tam dej vždycky jen na chvilku a nech u toho otevřené okna… ono to stačí. za tu chvilku to nic neudělá.
nebo třeba když jdete do obchodu a tak…