Biologické hodiny

20
15.8.17 07:33

Biologické hodiny

Ahoj,
asi potřebuju trochu uklidnit, že nejsem šílená a že moje pocity znají i další :). Je mi 31, myní jsem sedm měsíců s novým přítelem a vše klape výborně. Asi 5 měsíců spolu bydlíme, prožili jsme hodně dobrodružnou dovolenou a vše jde samo a hladce. A já už mám nějakou dobu pocit, že bych s ním chtěla miminko. Partner by ještě rád asi rok počkal, což mi přijde dost rozumné, ale něco ve mě křičí, že bych chtěla mimčo hned teď, byť jsme spolu krátce. Podmínky na to máme. To jsou tikající biologické hodiny? Teď vylaďujeme byt a já už přemýšlím, kde by mohla být postýlka atd. Přijdu si jak praštěná a bojím se, abych na něj moc netlačila…Jaké s tím máte zkušenosti vy, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1951
15.8.17 07:48

Pokud máte vztah 7 měsíců a Ty už nějakou dobu přemýšlíš nad dítětem, tak to bude asi biologickými hodinami. Podle mě je to ještě brzo. Po 7mi měsících toho druhého ještě dost neznáš. Ten rok bych ještě počkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
15.8.17 07:48

Držím palce, ale neuspechej to. Musíte se pobavit i o financích na mateřské a rodičáku, jak budete hospodařit, ať nedopadnes jako spousta holek, co zde píše, že z rodičáku platí vše pro sebe a dítě, „přítel“ nechce prispivat na své vlastní dítě a tak podobne. O svatbě uvažujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.8.17 07:56

Děkuju. Již máme společný účet, ze kterého platíme běžný provoz. Svatbu zatím neřešíme, jen jsme se bavili, že brát bychom se chtěli a u kamarádů, kteří se teď berou obhlížíme, co by se nám líbilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
15.8.17 08:05

No 7 měsíců je strašně brzo - ještě jste si nestihli lézt na nervy a stav počáteční zamilovanosti je stále v plném proudu. nechala bych to po roce vztahu.

Ale někdo si mimčo udělá na prvním rande a jsou spolu šťastný - ale co si budeme - pravidlo to rozhodně není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
15.8.17 08:07

Kolik je partnerovi? Sice jste spolu kratce, ale pokud si spolu rozumite, do miminka bych sla.Mas na to uz opravdu vek a nemusi se to podarit hned.Neco jineho by bylo, kdyby Ti bylo 20.Tam bych ti radila urcite rok ci dva vyckat.Ale v tomto veku ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
15.8.17 08:13
@LLump píše:
A říkal, PROČ by ještě rád počkal? O nějakém poznávání jsou to jen kecy, pokud už spolu půl roku bydlíte, za další rok pozná navíc leda prd.

Presne, pokud maji idealni podminky, mohl by pochopit, ze zakladatelka na to vek opravdu ma. A nemusi se zadarit hned, muze to rok, dva trvat. V tomto ne nejmladsim veku neni dobre vyckavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
15.8.17 08:23
@Pastelkaaa píše:
A já už mám nějakou dobu pocit, že bych s ním chtěla miminko. Partner by ještě rád asi rok počkal, což mi přijde dost rozumné..

Odpověděla sis sama - počkat rok, chce to tak jednoznačně partner a ty v tom shledáváš smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
15.8.17 08:32

Nečekala bych. Ale když chce čekat on, nic nenaděláš. Rok se dá vydržet. Jeďte na dovolenou, naplánujte svatbu.. Je super, že spolu bydlíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
15.8.17 08:43

31 let je dost brzy. Dítě jsem v tomto věku nechtěla. 7 měsíců je taky strašně málo. 4 roky mi přijde akorát

• Citovat
  • Upravit
19983
15.8.17 08:48

7 měsíců mi přijde málo a on stejně teď nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.8.17 09:44

My to měli podobně, ale u nás tikaly hodiny spíše partnerovi :) takže po 7 měsících jsme si řekli, že bychom miminko chtěli, ale počkáme pár měsíců abychom si užili léto… no a den před 1. výročí jsem měla pozitivní test :) asi to spoustě lidí připadalo brzy, ale zase bylo nám 30 a nebylo na co čekat… svatba byla až později.. jinak 31 let je na první miminko tak akorát, pokud budete chtít další s nějakým rozumným odstupem, tak aby se to stihlo kolem 35… jinak by bylo dobré si ujasnit, jestli přítel to dítě opravdu chce, jestli ten „rok“ není jen tak na zacpání pusy a ve skutečnosti neví co chce… ono taky se to otěhotnění nemusí nějakou dobu dařit, minimu lidí se to povede podle představ napoprvé, takže nejlepší by podle mě bylo, říct si nějaký termín od kterého „tomu necháte volný průběh“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.8.17 10:26

Příteli je taky 31, děti chce…říkal, že teď by se cítil pod tlakem, kdybych vysazovala prášky. Nicméně, když jsme se bavili co by kdyby omylem, tak byl úplně v pohodě a že by se těšil. Asi bych o tom také uvažovala jinak…bojím se, aby to pak šlo (jak někteří píšete). I oboje rodiče začínají pomalu mluvit o vnoučátkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
15.8.17 10:34

@Pastelkaaa stejně bys pak někdy měla prášky vysadit a zjistit jestli vůbec dorazi v pohodě menstruace…nektere holky s tím mají problém po dlouholetem uzivani HA. Ale to až v době, kdy budeš mít svatbu na spadnutí, jak se říká… :mrgreen:
Práci mate doufám ve svem věku už oba v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.8.17 10:40

Práce je v pohodě, bydlení zajištěné, přítel neustále v bytě něco buduje, abych se mi tam líbilo :). Zatím dobře vycházím i s rodiči partnera a on s mými. Asi i tahle pohoda přispívá k mému přesvěčení, že tohle je ono a proč čekat :). A v minulosti jsem právě měla problémy po vysazení HA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí