Vykání tchýni a tchánovi

106
14.8.17 14:35

Vykání tchýni a tchánovi

Zdravím :)
Jsme s manželem skoro už 4roky. Od začátku vztahu jsem s manželo rodinou v úzkém kontaktu. Moji rodiče si potykali s manželem od prvního seznámení. Já s jeho rodiči si stále vykám a oni mě od prvního poznání tykaj. Já na potykání stále čekám. Už po roce vztahu kdy jsem si jak tchýni tak tchána moc oblíbila jsem cítila, že bych si je ráda přidala do svého kruhu bližších osob, protože je mám opravdu ráda. Ale je mi vážně trapné a nevhodné jim nabídnout tykání. Cekala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3515
14.8.17 14:39

Co na to říká manžel? Nemohl by on s rodiči promluvit, aby ti nabídli tykání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
14.8.17 14:41

Jo ja na to taky cekam. Jsme spolu 5 let a mame dite. Ale ja jeho rodinu nikak neprozivam nebo spis oni me, jsem slusna a tim to asi konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
14.8.17 14:41

Očekekávala jsem, že nabídka k tykání přijde na svatbě, ale bohužel :(. Je mi to moc líto i pro to, že s druhou snachou si na svatbě potykali. Takhle když jsme na rodinné oslavě, tak tam jsem jediná ta divná, která jim vyká. Navíc v září se nám má narodit holčička a já si vážně neumím představit, že jim před svojí dcerou budu pořád vykat. Mého dítěte babička a děda… nevím, jak jí pak mám vysvětlit, že já jim,,Ahoj'' říct nemůžu, protože mi to moje pusa nedovolí. Nevíte někdo, co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
14.8.17 14:42

Ať si s nimi promluví manžel. Jinak je nevhodné, že ač ty jim vykáš, ani ti tykají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
14.8.17 14:44

@Sofie2013
Manžel mi na to řekl, že si na to docela potrpí a neví, proč tomu tak je. Řekl mi ať jim jednou zkusím to,,ahoj'' říct a uvidí se. Ale to mi moje morálka nedovolí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14623
14.8.17 14:44

Já to tak mám s tchánovci už dvanáct let a vím, že změny se nedočkám, není to u nich zvykem. Akorát při naší svatbě jsem si s nimi slavnostně mohla připít, že místo pane a paní X jim můžu říkat babičko a dědečku (v době, kdy jsem ještě žádné jejich vnouče neměla ani se k tomu nechystala) :mrgreen: Dřív mi to bylo celkem fuk, teď co máme dceru si připadám trochu divně, když k nim přijedeme, všichni všem řeknou „ahoj“, jen já - dobrý den… Ale už bych si na to tykání asi ani nezvykla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.8.17 14:47

Divné mi to nepřijde, moji rodiče. Vykají „tchanovcum“ na obou stranách. Já své tchýni i tchánovi tykám od svatby. Klidně bych jim i vykala, dokud jsem neměla dítě, tak jsem je neoslovovala nijak… teď je to babička a dědeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
14.8.17 14:49

@Kaculina1234 Upřímně, po 4 letech nevím, já bych jim totiž začala tykat automaticky hned v tu chvíli, co oni mě, protože razím teorii, že nejsem žádné malé dítě, aby mi mohl kdokoliv jednostranně tykat - jo možná tak někdo 90+, ale jinak ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106

@Michelle_M
Mě by to už taky dalo celkem zabrat, ale ráda bych to změnila. Neumím moc mluvit v té vykací formě :D. Mám to tak nastavený, že skoro s každým si v nějaké době potykám a tím skončí ta doba mučení, kdy musím vybírat vhodný fráze, věty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291

Ja cekala na tykani dlouhych 14 let nebo kolik…a uz jsme meli 3 deti. Neni ale divu, protoze tchyne jeste svoji mamince vykala. Nakonec to ale prislo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
14.8.17 14:52

Ja teda nevim, ale mne na tom nepripada nic divneho :D Jedine snad, ze druha snacha jim tyka a ty ne, to je blbe. Ale jinak mi to prijde normalni. Moji rodice svym tchanum vykali a ja i manzel svym tchanum taky vykame a nijak nam to nevadi. Moje tchyne je o 15 let starsi jak ja, tykani mi nabidla, ale mne by to asi neslo pres pusu. Oslovuji je normalne dedo a babi a vykam. Na tvem miste bych se toho asi sama nedozadovala a pockala, az s tim prijdou sami, ale samozrejme se zachovej podle sveho rozumu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
14.8.17 14:53

@j.a.n.i1
Oni mi tykají od chvíle, co mě manžel představil a i když mi to je taky proti srsti aby mi někdo tykal a já musela vykat, tak na první setkání jsem si to z úcty k nim nedovolila. Od té doby se to už táhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
14.8.17 14:54
@MarkyMM píše:
Ja teda nevim, ale mne na tom nepripada nic divneho :D

No, mě tedy sakra jo, tykat někomu a přitom mu tykání nenabídnout mi přijde hodně neslušné (nepočítám tedy malé děti, to je jasný, ale ty zas taky automaticky tykají, že). Ano, pokud by si vykali oboustranně, tak OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
14.8.17 14:57
@j.a.n.i1 píše:
No, mě tedy sakra jo, tykat někomu a přitom mu tykání nenabídnout mi přijde hodně neslušné (nepočítám tedy malé děti, to je jasný, ale ty zas taky automaticky tykají, že). Ano, pokud by si vykali oboustranně, tak OK.

Vetsine osob vyrazne mladsich nez ja taky automaticky tykam :D Ale chapu, ze nekdo se vic proziva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí