Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BeatrixKiddo píše:
@Saatine Tak třeba na to čeká, správně by měla tykání nabízet žena
Souhlas, nabídni, fakt třeba jen dodržuje etiketu a jinak by si rád tykal.
@BeatrixKiddo píše:
@Saatine Tak třeba na to čeká, správně by měla tykání nabízet žena
Tak jestli už si tykas s tchyni, tak bych to tchanovi klidně taky nabídla..vzdycky může odmítnout že ???? buď na to čeká nebo to vůbec neřeší, když ho netrklo ani pri potykani s jeho partnerkou.
@jajackie píše:
Tak jestli už si tykas s tchyni, tak bych to tchanovi klidně taky nabídla..vzdycky může odmítnout že ???? buď na to čeká nebo to vůbec neřeší, když ho netrklo ani pri potykani s jeho partnerkou.
Já jsem třeba tchánovi tykala hned jak začal on mě, u tchýně mi to bylo hloupé, nakonec s tím přišla. Pochopim to u babiček, tam mě to nevadí. Ale na tchána to zkus, chlap tohle moc neřeší a třeba ho to fakt netrklo… nepřekvapilo by
je to jenom chlap ![]()
@Saatine Heleď já třeba jsem zvyklá i z práce, že si nikdo nedovolí mi automaticky tykat. Takže mě to prostě přišlo divné, jak jsem psala, jsme dospělé a ne děti. Tohle prostě nechápu
třeba moje mamka dokud nenabídla příteloj tykání, tak mu vykala. A tak to podle mě má být… amen
a máš pravdu, v rodině by si mělu všichni tykat ![]()
@Saatine Tak jasné, ale u těch rodičů je to nějaký zažitý zvyk asi.. tedy u některých. Mě když začali všichni v mém věku tykat, tak jsem se cítila jako 16ti leté telátko
![]()
Tchýně mi tykání nabídla hned po svatbě. Tchán nikdy a to už je to dvacet let. Teď bych už to ani nechtěl. Jediný co je divný, že mu týkají daleko mladší lidi než jsem já. Dědo mu nikdy říkat nebudu, připadá mi to přiblblý a hlavně to prostě můj děda není.
Tchýně mi tykání nabídla hned po svatbě. Tchán nikdy a to už je to dvacet let. Teď bych už to ani nechtěl. Jediný co je divný, že mu týkají daleko mladší lidi než jsem já. Dědo mu nikdy říkat nebudu, připadá mi to přiblblý a hlavně to prostě můj děda není.
@Saatine Odmítnout tykání je podle etikety vrchol neslušnosti ![]()
Situace u nás: Jsem s manželem 10 let, začli jsme spolu chodit celkem mladí, moje mamka si s ním potykala velmi brzo, ale otci doposud vyká (vyžaduje to) a to i přesto, jak tu někdo psal, že mu kde kdo na dědině tyká a i mladší, resp. puberťáci… já tchánovcům vykám a oni mi tykají, nabídku na tykání asi ani neočekávám ![]()
@Monchichik píše:
@Saatine Odmítnout tykání je podle etikety vrchol neslušnosti
Jak kdy. Vrchol neslušnosti je nabízet tykání v naprosto nevhodnou dobu nevhodným lidem.
Např. když nováček nabízí tykání při nástupu do práce šéfovi a pod.
Pozvěte je s manželem třeba na bowling nebo na šipky, lízněte se a uvidíš - třeba to projde!
Mne tchanovci nabidli tykani po 10 letech vztahu s pritelem. Ovsem kdyz si jejich dcera privede noveho chasnika, tchyne mu nabidne tykani do mesice… Potom mi bylo teprve blby, kdyz jim vsichni hejsci tykaj, jen ja vykala. Dodnes si myslim, ze je to proto, ze tchyne cekala pro syna neco lepsiho, nez jsem ja
Takze tak
@nostress No to já vím, já píšu o odmítnutí tykání ne nabízení. V tomhle případě ho nabízela žena muži, takže mi to nepřijde nevhodné. Nevíme, jak moc se znají atd. To nic nemění na tom, že odmítnout tykání je neomalenost, dle slov pana Špačka
.