Hojení po biopsii děložního čípku

22
22.9.10 12:48

Biopsie děložního čípku

Ahoj holky, máte některá zkušenosti s biopsií děložního čípku a následným hojením? Včera jsem zákrok absolvovala a lékař mi řekl, že je možné, že budu trochu krvácet, ale já krvácím poměrně dost. Samozřejmě nechci zbytečně plašit, už teď jsem dost vyděšená, jak dopadnou výsledky. Tak prosím o vaše zkušenosti. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10652
22.9.10 13:08

ahoj
mě dělal dr taky biopsii a žádné problémy jsem neměla takže neporadím :nevim: myslím že dr. by ti řekl víc.určo bude vše v poho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
22.9.10 16:06

Ahoj, já jí podstupuji každého půl roku. Někdy špiním, někdy krvácím a někdy nic. záleží na tom, jak moc toho uštípne. Vyvaruj se teď koupání - i ve vaně. Do 3-4 dnů by to mělo přejít. Kdyby ne, tak si tam zavolej.
Držím palečky, ať jsou výsledky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
22.9.10 19:09

Děkuji za zaslané informace a podporu :-) Také přeju jen negativní výsledky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kikimurka
2.4.12 16:34

Ahoj… Prosim vas,mam ist na biopsiu delozniho cipku.Som v 27.tyzdni tehotenstva. Nie je to nebezpecne?

• Citovat
  • Upravit
33
2.4.12 17:05

zdravím…já jsem po zákroku krvácela skoro měsíc..sice to bylo tak na 2vložky denně, ale stejně…nakonec jsem to nevydržela a šla zpátky do nemocnice na kontrolu,protože když už nic jiného, nebavilo mě to…samozřejmě, že jsem tam šla už s menstruací, takže se mi to jen dlouho hojilo…
při zákroku, to prý trochu krvácelo, takže tam byla větší rána a na to to svaluji…
na kontrole pak už vše v pořádku..vysledky taky a čípek zahojen, tak teď už jen aby se to zase nechtělo vracet, že…

a kikimurka…ty jo, nejsem si uplně jistá…napřed mě napadlo, že to není úplně běžné,ale zase, jestli by tam měl být nějaký problém a doktor ti to „předepsal“ tak asi ví , co dělá…na druhou stranu nevím, co tím vyřeší-krom výsledků…
asi bych to probrala ještě s jiným doktorem, třeba v nemocnici..nebo jen na internetu se nějakého zeptat v poradně…
vím, že jsem měla strach, co teprv těhule…
každopádně, přeji hodně zdrau a ať vše dobře dopadne:) hlavně zdraví.r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
30.4.12 22:49

Biopsie - čekání na výsledky

Ahoj holky,
sice už toho tady o biopsii bylo dost, ale ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti vy, případně jestli mi můžete poradit…
Na pravidelné prohlídce se Dr. nezdál děložní čípek. Prý je tam velký nález a proto mě poslala na biopsii. V současné době čekám na výsledky. Dočetla jsem se, že pokud jsem chodila na pravidelné prohlídky, tak by mělo být vše v pořádku. Dle mé Dr. mi to ale přišlo přesně naopak, protože je prý divné, že naposledy tam nic nebylo a najednou takový velký nález… Nevím tedy vůbec co si pod tím představit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
1.5.12 07:37

Bohužel cytologie má snad jen cca 70% záchytnost (nevím uplně přesně to číslo, ale nějak tak) a tak je možné, že některé změny se nezaznamenaly. Ale pokud se Dr. čípek nezdál, tak i kdyby jsi měla nějaký těžší nález, tak by to bylo podchycené s největší pravděpodobností včas a že by se udělala „jen“ konizace a problém by byl vyřešen. Jinak je možné, že jsi měla i nějaký zánět, od toho může kolposkopie vypadat taky nepěkně. Takže se zatím nenervuj a počkej, co ti vyjde ve výsledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
1.5.12 07:54

Moc děkuji za příspěvek. Vůbec mě nenapadlo, že cytologie nezachytí vše a proto ani Dr. nemusela nic vědět. Doufám, že zítra už budu vědět výsledky a budu z toho moudřejší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
5.5.12 20:35

Biopsie děložního čípku - CIN 3

Ahoj holky,

tak na biopsii mi vyšlo CIN 3. Teď mě čeká konizace. Máte s tím někdo prosím zkušenosti? Zajímalo by mě, jak velký kus čípku odebírají a zda už je potom klid nebo se může objevit ještě něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
17.5.12 09:40

@stesie To zalezí, jak to más veliké. Ale obecne je to dobré. Já jsem se celkem bála operace a bylo to fakt v pohode. Ted jsem 7 týdnu po operaci a hojí se to dobre. Odtsranili mi pár milimetrů a mělo by to být uplně ok. A čím ti to budou dělat a kde? Čípek ti odeberou a ja jsem večer domů. Odpočívala jsem. Asi po 14-20 dnech začneš krvácet jako při menstruaci- to se odlučuje stroupek, ale nebolí to. Může se obbjevit zánět, ale ten se dá podchytit, ja jsme si dávala Betadine čípky a jsem ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
17.5.12 19:00

Ahoj Lane, děkuji ti za info. Já právě vůbec nevím, jak velký kus mi budou odebírat, ani čím :( Vím jen, že to je v celkové narkóze v Praze u Apolináře. Říkali mi, že pokud bude všechno v pořádku, tak mě ještě ten den pustí domů. Spíš mám trochu strach z toho, jak budu fungovat potom… Mám doma prcka (16 měsíců), kterého moc nenosit a hlavně nelítat za ním nejde :zed: První den má taťka dovču, tak to bude dobrý, na druhý den jsem domluvená s babičkou a pak už to snad zvládnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
17.5.12 19:19

ahoj
já teda taky nevěděla, kolik toho odřizli, ale zatím se to tváří dobře. rak.buňky odstraněny, v té nové tkáni zatím nic není, tak js ráda- zákrok podstoupen v říjnu.
byla js v nemocnici, ale přes noc. prostě regulerní operace v celkové narkoze. při zákroku to trochu krvácelo a to zapříčinilo i to, že to dlouho, bezpřestání krvácelo i nadále..měla jsem strach, ale dobře to dopadlo. děti js se taky snažila netahat, protože js z toho byla pěkně vyplašená, zahlasil se rozum a bylo to. stačilo, jednou prokrvácet prostěradlo a děti neděti, byla js pacient a nechala jsem se obskakovat. je to nepříjemný pocit, kd to nejde vidět a nejde to nijak ovlivnit. už výše js psala, že js nakonec šla zpatky do nemocnice, ale prý vše v pořádku…hlavně že už je to teď v pořádku…tak tfuj tfuj, ať to dobře dpadne a rychlé uzdravování.r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
17.5.12 19:43

Pigotko držím palce, ať je to v pořádku! :pankac: Já si pořád plánuju, že to snad nic nebude. Ale samozřejmě pokud taky budu krvácet, tak prcka tahat určitě nebudu. A jak dlouho ti cca trvalo, než se to srovnalo a mohla jsi fungovat normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
17.5.12 20:07

ty jo…krvácela js měsíc a pak ještě mens. takže to bylo už moc i na mě…kdyby jim to tam „neprasklo“ nekrvácelo, tak je to asi jak píšou holky výše…
až když js se vrátila z nem. a řekli mi, že je to mens. tak sj se uklidnila a už js fungovala, takže ty 3 t. js si dávala pozor…
já js se bála už předtím…nemusím anestezii,měla js strach, že bude něco špatně-že vykrvácím a pak js se probudila a uf…žiju:) a pak příjde sestra, že vše v pořádku, akorát jim to tam trochu krvácelo, no…asi předtucha, nebo co…
nevim…spíš můj první strach z operace…co když?!
no, jsem tu a výsledky jsou taky fajn:) by bylo blbé, kdybych měla 30 a raka, ne?!?! se nedám…mám plány! myslím pozitivně;)
hele, tak hlavně v klidu:) měj se.r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria