Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Upřímně? pes není hračka, jen dětem bych ho nepořizovala
a už jen proto, že jsi zažila, jak může být z dětí pes vystreslý, tak bych to neudělala..
Proto to zvažuji, ale syn je bohužel moc smutný, že ji nemáme. Myslím si, že je to hlavně tím, že byla už straší a asi se k ní moc hezky nechovali, stačilo zvýšit hlas a už se bála.
Ja nevim, psa bych takhle hned unahlene znovu detem neporizovala.
A pak mam svoji zkusenost, brali.jsme psa s utulku, psychiku ma znacne narusenou - mlatili ho - ale vychovou a trpelivosti z nej mame hlidaciho milacka, ktery by na deti nezavrcel natoz kousnul. Kdyz jsme si ho brali mel 10 mesicu. A mame ho 3,5 let, detem je ted 4 a 3 roky.
Příspěvek upraven 27.11.14 v 13:30
Tak né jenom dětem i mě moc chybí pejsek, zvykla jsem si na ní. Proto jsem se chtěla poradit a znát více názorů a rozhodnout se.
Jábych doporučovala tkhle malým dětem úplně jiné plemeno. Třeba boxera - má snížený práh bolesti, není nervní, je to takový flegmouš pohodář a děti miluje. Prostě něco psychicky i fyzicky odolnějšího než bišonka.
@Anonymní píše:
Tak né jenom dětem i mě moc chybí pejsek, zvykla jsem si na ní. Proto jsem se chtěla poradit a znát více názorů a rozhodnout se.
Jak jste ji meli tedy dlouho? Co kdyz si. vyberete stene, kterymu krik a rychle pohyby deti. budou vadit? Date ho znovu pryc?
Nerejpam - jen je potreba vse zvazit
https://www.emimino.cz/…idit-210257/
Já to moc nechápu? Viz. odkaz…tak čivava nebo bišon?
Pokud vám pes chybí a děti štěně neterorizují, tak nevidím důvod, proč si ho nepořídit. Jen přeji šťastnější ruku při výběru štěňátka ![]()
Teda já bych nedokázala dát pryč psa, když už ho mám doma…jak dlouho jste ho měli? Ono chvíli trvá, než se naučí co smí a co ne, zvlášť, když je to štěně.
Ne. Nezvládli jste jedno štěně, s největší pravděpoodobností nezvládnete ani druhé. Počkej, až budou obě děti školou povinné, a pak to zkuste. Zatím se spokojte s plyšovým…
Ne pokud jsi nezvládla jednoho psa zařadit do rodiny, tak bych ti dalšího nedoporučila a pes není hračka ![]()
Omlouvám se jedná se o bišonka předchozí diskuze je smazaná uvažuji i o čivavě, tak jsem to tam omylem napsala
. Velkého psa nechci, bydlíme v paneláku. Tak koukám, že máte všichni stejný názor a já se rozhodnu, že to odložím na později až budou děti větší, vysvělím jim to, že to jinak nejde. Nechci riskovat, že by na nás další pejsek vrčel a museli by jsme ho dát pryč
Uprimne? Evidentne nemas zkusenosti, i petimesicni stene, byt ze spatnych podminek, se da dobre vychovat, o coz jsi se vubec nesnazila. Pockej, az deti odrostou a pak casem treba psa poridte. Pak davej pozor, z jakych si ho beres podminek, nejlepe z proverene chovatelske stanice.
Synovi porid treba morce, da se krasne ochocit a neni s nim tolik prace jako se stenetem…
Zdravím všechny a chtěla bych poradit a znát Váš názor, doufám, že mne neukamenujete, proto dávám anonymně. Mám 2 děti 3 a 5 let a toužily po pejskovi a i já. Tak jsme pořídili starší štěně 5 měsíční, děti byly nadšené a zvířátkům neubližují, jsou hodné. Občas se stalo, že ten mladší kluk ji třeba neopatrně zvednul nebo vyrušil, když spala, tak jsem mu to vždy vysvětlila. Po 2 měsících začala na děti vrčet, aniž by jí něco dělaly, třeba ten mladším na toho byla vysazená víc jenom prošel a už preventivně vrčela. A jednou ho i kousla, sice málo, ale kousla. Tak jsem se rozhodla ač nerada, že jí dám pryč. Sehnala jsem jí paní, která měla další 3 bišonky a velké děti. A je tam moc spokojená, jsme v kontaktu. Pak jsem se postupně dovídala, úplnou náhodou z jakých podmínek ona byla, že majitelka na ní nebyla hodná, měla dašlích 15 psů. Když jsme si jí brali, vypadalo to tam normálně, viděli jsme 3 psi. Samozřejmě to děti i já moc špatně bereme, ale nebyla u ná šťastná, asi byl moc velký ruch a neměli jsme jí od miminka. Moc nám doma chybí pejsek a tak pořád váhám, zda nepořídit nového, ale od miminka, aby si zvyknul na naší smečku. Je pravda, že ona byla prostě asi narušená, protože nás občas vítala, někdy ani to ne. To jsem nikdy u žádného psa nezažila. Tak pořád váhám, je mi líto malýho, protože je pořád smutný a je mu to líto. Prosím poraďte, díky