Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.. Máme doma 3,5letou kartouzskou kočku. Jak se o kartouzkách píše, že se moc netulí, tak to u naší stopro platí, bohužel:(, ale je to klidná, hodná kočička.. Přemýšlíme, že bysme si pořídili ještě jedno zviřátko, bišonka
Jenom mám strach, jak by ho přijala naše královna. Máte někdo zkušenost? Jsme na bytě, děti 12 a 9..
@JaninkaŠv to musíš vědět ty jak se kočka chová k jiným zvířatům. Jen štěně bude hodně malinké tak budeš muset hlídat a ze začátku raději oddělovat at mu kočka něco neudělá ![]()
chovala jsem v minulosti celkem tři kočky a tři psy.. (z toho zůstali dva psi momentálně), byly i doby, kdy to byl Mix (většinou jeden pes, jedna kočka)
bišonek štěně problém s kočkou mít nebude (ze začátku se bude bát, pak si časem bude chtít hrát a bude ji „otravovat“), jiné plemeno bych možná vymlouvala, ale ze strany pejska i fenky bišonka bude soužití s kartouzankou OK
ze strany kočky - je to šelmice
a bude 100% žárlit (v podstatě každé zvíře žárlí, když jí dodáš nové, mládě je ještě ta lepší varianta.. my v říjnu dovezli k 7leté jorce mladého psa z útulku a to je mazec
ovšem lepší se to, lepší, už ho snese i blíž jak metr a půl od sebe
).. z její strany to problém bude, může se dočasně zhoršit její chování, může na sebe více upozorňovat (typicky zhoršením hygieny a problémovým chováním).. ale není to 100% jisté, 100 zvířat - 100lidí- 100 povah.. štěně bišonka není taková nálož, jakobyste dovezli větší drsnější plemeno, i tak si vem nejméně týden dovču a buď s nima doma, hlídej to.. případně jim odděl nejdříve prostory (např. štěně nechat v chodbě, kuchyni apod.), časem si to sedne a třeba budou i kámoši ![]()
edit : jinak pokud to děláte kvůli mazlení
tak jeden bišonek vám vynahradí asi tak 20koček
![]()
@Lucy75 Děkuju za vyčerpávající příspěvek
Naše kočena si žije sama pro sebe, moc nás nepotřebuje. Když si s ní hrajem, tak jí to baví pár minut a pak odchází
Lísá se jenom když chce dobrotu do misky
Mám docela obavu z toho jak jste psala, z hygienických návyků. I když teď už trochu problém máme
Často udělá hromádku mimo záchod. Zkusili jsme už snad všechno, i veterinární rady. Nic nepomohlo. Trvá to už tři roky. Tak mám obavu, aby se to ješte nějak nezhoršilo ![]()
Rozbor jsme nedělali. Na veterině mě v tom nijak nepodpořili. Prý už se to s největší pravděpodobností nespraví..
@g.sandova Nedělali jsme žádné vyšetření
Má to po takové době ještě význam
? Snad bych se dala na modlení, kdyby se to spravilo. Už jsem to vzdala..
Ještě jeden dotaz
? Jaký je rozdil mezi bišonkem a havanským bišonkem? Mimo barvu
Mají rozdílnou povahu?
@JaninkaŠv Jani, ale pokud vím, tak Havanský bišonek není oficiální plemeno! je jen havanský psík - takový milý společenský smetáček 3-6kg https://cs.wikipedia.org/…BD_ps%C3%ADk a pak Bišonek, bílá kulička, taky společenský, ale z jiného typu šlechtění… 3-7kg https://cs.wikipedia.org/…Bi%C5%A1onek oba ze Středozemí.. pár bišonků znám osobně, jednoho havaňáka jen z okolí z venčení a řekla bych, že havaňák má víc temperamentu, samozřejmě je to kousek od kousku
oboje jsou to mazlíci, jen ten havaňák je mi osobně bližší…
@g.sandova ano, Havanský psík samozřejmě ano
Havanský bišonek může být maximálně jeho jiný název… ![]()