Bisoprolol v těhotenství

137
11.8.16 14:52

Bisoprolol v těhotenství

Ahoj těhulky je tu nějaká těhulka která bere v těhotenství lék Bisoprolol i když se to moc nedoporučuje? Já ho brala před těhotenstvím a v 2 trimestru mi jo vysadili a dali Dopegyt. Jenže mám neustále zvýšenou srdeční akci víc jak 100 tepů / min tak mi zpátky k tomu Dopegytu nasadili 2,5 mg Bisoprololu ať stdíčko nebije tak rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
9.1.17 17:25

Ahoj, prosím, mám stejný problém, chtěli bychom druhé dítě, ale také beru Bisoprolol, jednu tabletu denně, lékař řekl, že to nevadí, ale raději jsem se chtěla zeptat, ještě na jiné názory, abychom nějak dítěti neublížili.
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli jsi tento lék v těhotenství brala už od začátku nebo jestli ti ho doktor vysadil, a jestli bylo všechno s miminkem v pořádku.
předem moc děkuji za odpověď a mějte se pěkně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.1.17 07:40

@kakary ahoj já Bisoprorol brala ještě před těhu.1 tabletu rano 5 mg. Misto něj mi nasadili Dopegyt.1-0-1.Jenže jsem měla bušení. Tak mi ho k Dopegytu přidali rano 2,5mg až do 36 tydne. Teď jsem 38 tyden a beru Bisoprorol 1,25mg rano a Dopegyt 1-1-1 u každého je to ale jiné. Jinak s miminkem vše OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17966
16.8.17 22:43

Ahoj, mne rekli ze pri brani Bisoprololu se ani otehotnet nedoporucuje, protoze jsou to beta blokatory a mohlo by to mit vliv na srdecni cinnost miminka, a jedine prasky co se v tehu resp. nejlip uz pri snazeni o nej muzou, je ten Dopegyt. Ale abych na nej mohla prejit z toho Bisopr., musela jsem mit tlak stabilizovany aby mi nelital, hlavne nahoru. Gynekolog mi sice tvrdil, ze se na Dopegyt muze prejit po zjisteni tehu, ale internista, u ktereho jsem se s tlakem leta lecila, mel jiny nazor, ze radeji ho brat uz pred pocetim a dala jsem v tomhle spis na nej. Otehotnela jsem cca mesic nebo mesic a pul po prechodu na Dopegyt, takze podle doktoru v pohode a tlak mam v tomhle tehu nizsi nez 10 let predtim, samozrejme mi ho. pravidelne meri v poradne a mam digi tlakomer i doma. Kdyz dopegyt nestaci, slysela jsem, ze se bere I Vasocardin, ten je pry pro tehotny vhodnejsi. Byla jsem tehotna i loni, nebrala jsem tehdy asi mesic nic (Dopegyt mi dosel a nez jsem se dostala k dr.pro predpis, bylo zadelano),tlak porad OK, po zjisteni tehu jsem zacala brat na doporuceni Dopegyt, ale to uz bylo asi pozde, tlak mi zacal najednou skakat a v 6.tt jsem spontanne potratila, mohlo to pry byt i tim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
17.8.17 21:15

Tak to mně nasadili na bušení bisoprolol, kolem 20. Týdne, ( Concor ) 2,5 mg ráno. Pouze kvuli bušení tlak mám ok. Nikdo nic nerikal že by to mohlo vadit. Asi volili mensi zlo. Po radce dní poctiveho brani tep hodne nizky, 50/min, tlak nízký, až 90, studené nohy a fialove nohy když jsem se podrbala misto červené :) zacala jsem mit strach z toho. Nyni beru nějakou dobu 1,25 mg ráno a ani nemám bušení, ani se mi netoci hlava z nízkého tlaku. Jsem ve 28. A zatím vše v pořádku. Doufám že to miminku neublíží.. neměla jsem na výběr.. srdce mělo stavy kdy zacalo vyšilovat a nedalo se to zvládnout vůlí ani jinou technikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí