Ostrá bolest břicha - 2. trimestr

1724
11.8.16 09:02

Ostrá bolest břicha - 2. trimestr

Ahoj holčiny, jdu se s Vámi poradit. Několik dní si všímám, že při rychlé chůzi (a nemusím jít dlouho) mě začne jakoby píchat na břiše. Bolest je hodně podobná píchání v boku při běhu.
Mám takový pocit, že to je způsobeno tím, že mám na břiše (ve spodní části) trochu tuk a tím to břicho táhne dolů. Protože když mě začne v „tom špeku“ píchat a já jej jako by nadzvednu nebo se malinko předkloním, tak bolest je hned pryč. Máte s tím zkušenost? Co pro to dělat? V posledních dnech je to řezání tak silné, že musím na cestě zastavit. Celkově jsem relativně hubebná, jenom ten tuk na předním břichu jsem měla už před otěhotněním. Ještě bych dodala, že ta bolest není přímo na břiše, ale v části kde začíná podbřišek a vystřeluje až do místa, kde jsou vaječníky. Ale ne uvnitř břicha, prostě v tom špeku :zed:. Děkuji, S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2478
11.8.16 09:12

@Sinquinita Takové bolesti mívám docela pravidelně ještě teď do 3. trimestru. Pomůže vždycky zvolnit chůzi, nebo na chvíli zastavit. Nevím, čím přesně to je způsobeno, já si myslím, že se třeba natahují vazy, jak se břicho zvětšuje atd, nebo jak rychle jdu, tak se to tam dostatečně neprokrvuje, nestíhám dýchat (jako když tě píchá v boku).
Někdy mě to bolívá pravidelně, někdy vůbec. Asi podle toho, jak dítě roste.
Ale nebezpečné to vůbec není. Prostě se musíš jen šetřit a poslouchat své tělo a když to bolí, tak si odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
11.8.16 09:34
@Sinquinita píše:
Ahoj holčiny, jdu se s Vámi poradit. Několik dní si všímám, že při rychlé chůzi (a nemusím jít dlouho) mě začne jakoby píchat na břiše. Bolest je hodně podobná píchání v boku při běhu.
Mám takový pocit, že to je způsobeno tím, že mám na břiše (ve spodní části) trochu tuk a tím to břicho táhne dolů. Protože když mě začne v „tom špeku“ píchat a já jej jako by nadzvednu nebo se malinko předkloním, tak bolest je hned pryč. Máte s tím zkušenost? Co pro to dělat? V posledních dnech je to řezání tak silné, že musím na cestě zastavit. Celkově jsem relativně hubebná, jenom ten tuk na předním břichu jsem měla už před otěhotněním. Ještě bych dodala, že ta bolest není přímo na břiše, ale v části kde začíná podbřišek a vystřeluje až do místa, kde jsou vaječníky. Ale ne uvnitř břicha, prostě v tom špeku :zed:. Děkuji, S.

Nenapadlo te ze to bude tím ze jsi těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
11.8.16 09:43

@Sinquinita ja bych to videla taky na vazy. Nelitej a chod sporadane :mrgreen:
Ne vazne, neboj. Ono se to napina a male uz ma taky svoji vahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
11.8.16 10:18

@Sinquinita :lol: holt jsi těhotná, břicho se ti zvětšuje a nejsi na to zvyklá a tělo taky ne, měla jsem to taky asi fakt vazy, zkus chodit normálně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
11.8.16 10:26

Tak přesně tohle se mi stávalo pravidelne, když jsem letěla v poslední chvíli na gyndu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.8.16 10:41
@lecka píše:
Nenapadlo te ze to bude tím ze jsi těhotná?

Nepovídej…že jsem si nevšimla :) Otázka ale nezněla, čím to může být…ale co pro to dělat a jak se tomu vyvarovat. Ono stačí si přečíst lépe můj dotaz. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.8.16 10:43

@Yukii @Berousik @ka2ka @mersii Holky, díky…ok, tak budu muset zpomalit. Jsem zvyklá na rychlé tempo, na celodenky po horách…asi fakt to omezím. :roll: Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
11.8.16 11:32

@Sinquinita Někdy mám dny, kdy můžu chodit svižně (hlavně na procházky se psem), jindy sotva vyjdu ven, začne mě něco bolet a jen se ploužím. Každopádně to nevzdávám, chůze je v těhotenství velmi prospěšná. Nebolí mě záda, nic. Jen se musí poslouchat tělo.
Jo a po větší námaze je dobré i doplňovat hořčík. Občas mě chytají křeče hlavně do nohou v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.8.16 11:38

@Yukii Jj..musím opatrně. Pořád tvrdím, jak mi není dobře a že všechno zvládnu a už je to tady. Hořčík doplňuju ve velkém denně - mám tetanii :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
11.8.16 13:22

@Sinquinita a řešila jsi s doktorkou jestli můžeš hořčík i těsně před porodem a nebo ho budeš muset vysadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.8.16 13:41

@ka2ka Ano, řešila jsem včera přímo s neurologem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 19:37

Dotaz

Ahoj holky, jsem prvorodicka tak nevím zda. Je to normální nebo ne.
Jsem 22 týden. Od 16tt mě poboliva břicho, teď ale poslední dva týdny docela dost, jde mi to až ke stydké kosti. kolikrát nemůžu vstát ani na poprvé jak mě boli(jak kdybych celou noc cvičila) kolikrát se to snažím rozchodit mírnou procházkou ale občas to bývá horší. Máte s tim některá až takto zkušenost?
V pátek mám kontrolu tak to samozřejmě. Řeknu, jen mě zajímá zda to některá měla taky tak.

• Citovat
  • Upravit
3141
27.1.21 20:27

Ahojky,
ja to mela stejne.. :) A k tomu se postupne pridala bolest kyčlí a ta byla podle mě mnohem horší.. Doktorka mi rikala, ze se vse prokrvuje, roztahuje, chysta.. Takze jsem zvolnila celkove sve tempo, chodila pomaleji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 22:07

@majdulacek a jaký jsi potom měla porod?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky