Určení otcovství, jaké doklady?

105
9.8.16 21:04

Určení otcovství, jaké doklady?

Ahoj maminky,
Chtěla bych se zeptat, pokud se s přítelem chystáme na matiku vyřídit dokumenty ohledně určení otcovství (nejsme svoji), musí přítel mít s sebou rodný list nebo stačí dva doklady totožnosti? (např. Občanka a pas ).
Děkuji za odpověď :* :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
763
9.8.16 21:10

Nám stačily pouze občanky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.8.16 21:14

@Lucka194 jo tak super já že jsem teď četla na stránkách nějakého úřadu, že chtějí i rodný list a teď jinde čtu taky jen že občanku :lol: jako budu si tam radši ještě volat, ale chtěla jsem jen předběžné info od někoho kdo s tím má už zkušenost :lol: takže děkuji. Btw když tam už budeme dá se tam ještě před porodem vyřídit i něco jiného? Myslím třeba jméno dítěte nebo to až po porodu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
9.8.16 21:18

@JouLe Jméno tam už můžeš napsat, ale nemusíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.8.16 21:22
@JouLe píše:
@Lucka194 jo tak super já že jsem teď četla na stránkách nějakého úřadu, že chtějí i rodný list a teď jinde čtu taky jen že občanku :lol: jako budu si tam radši ještě volat, ale chtěla jsem jen předběžné info od někoho kdo s tím má už zkušenost :lol: takže děkuji. Btw když tam už budeme dá se tam ještě před porodem vyřídit i něco jiného? Myslím třeba jméno dítěte nebo to až po porodu? :think:

No ještě budete podepisovat dohodu o příjmení.

• Citovat
  • Upravit
11037
9.8.16 21:23

@JouLe Občanka,rodný listy a pokud je někdo rozvedený, tak rozsudek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.8.16 21:25

@Tunrida jj to mi je jasný kvůli tomu se tam v podstatě chystáme, ptze mimi bude mít příjmení po tatínkovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.8.16 21:27

@bejbyn aha tak koukám, že je to asi jak.kde, někde RL chtějí a někde ne…takže pro jostotku si tam určitě zavolám… :) každopádně děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.8.16 21:31
@JouLe píše:
@bejbyn aha tak koukám, že je to asi jak.kde, někde RL chtějí a někde ne…takže pro jostotku si tam určitě zavolám… :) každopádně děkuji

Však je vezměte s sebou a máte klid :lol:

• Citovat
  • Upravit
105
9.8.16 21:42

@Tunrida jj akorát že přítel ho nemůže najít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.8.16 21:46
@JouLe píše:
@Tunrida jj akorát že přítel ho nemůže najít :lol:
:lol: Tak ať hledá, i kdyby jste ho nepotřebovali :lol:
  • Citovat
  • Upravit
3230
9.8.16 21:56

Já jsem byla minulý týden a museli jsme mít oba RL a občanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
9.8.16 22:24
@bejbyn píše:
@JouLe Občanka,rodný listy a pokud je někdo rozvedený, tak rozsudek

Na co k prohlaseni o otcovstvi rozsudek o rozvodu? Ten je potreba ke svatbe, ne k tomuto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
10.8.16 07:02
@Gorlami píše:
Na co k prohlaseni o otcovstvi rozsudek o rozvodu? Ten je potreba ke svatbe, ne k tomuto…

Kvůli lhůtě 300 dní od rozvodu, kdy je ze zákona otcem dítěte manžel a muselo by to jít přes soud, pokud by manžel otcem nebyl, ale nový přítel. Takže matrikářka potřebuje kouknout do rozsudku, jestli už je to více než 300 dní, aby mohla nového přítele zapsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
10.8.16 11:13

Dámy, všem Vám moc děkuji za reakce. Už se si i volala na úřad tak nakonec to prý zvládneme i bez RL :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí