Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
Chtěla bych se zeptat, pokud se s přítelem chystáme na matiku vyřídit dokumenty ohledně určení otcovství (nejsme svoji), musí přítel mít s sebou rodný list nebo stačí dva doklady totožnosti? (např. Občanka a pas ).
Děkuji za odpověď
![]()
@Lucka194 jo tak super já že jsem teď četla na stránkách nějakého úřadu, že chtějí i rodný list a teď jinde čtu taky jen že občanku
jako budu si tam radši ještě volat, ale chtěla jsem jen předběžné info od někoho kdo s tím má už zkušenost
takže děkuji. Btw když tam už budeme dá se tam ještě před porodem vyřídit i něco jiného? Myslím třeba jméno dítěte nebo to až po porodu? ![]()
@JouLe píše:
@Lucka194 jo tak super já že jsem teď četla na stránkách nějakého úřadu, že chtějí i rodný list a teď jinde čtu taky jen že občankujako budu si tam radši ještě volat, ale chtěla jsem jen předběžné info od někoho kdo s tím má už zkušenost
takže děkuji. Btw když tam už budeme dá se tam ještě před porodem vyřídit i něco jiného? Myslím třeba jméno dítěte nebo to až po porodu?
No ještě budete podepisovat dohodu o příjmení.
@JouLe Občanka,rodný listy a pokud je někdo rozvedený, tak rozsudek
@Tunrida jj to mi je jasný kvůli tomu se tam v podstatě chystáme, ptze mimi bude mít příjmení po tatínkovi ![]()
@bejbyn aha tak koukám, že je to asi jak.kde, někde RL chtějí a někde ne…takže pro jostotku si tam určitě zavolám…
každopádně děkuji
Já jsem byla minulý týden a museli jsme mít oba RL a občanky.
@bejbyn píše:
@JouLe Občanka,rodný listy a pokud je někdo rozvedený, tak rozsudek
Na co k prohlaseni o otcovstvi rozsudek o rozvodu? Ten je potreba ke svatbe, ne k tomuto…
@Gorlami píše:
Na co k prohlaseni o otcovstvi rozsudek o rozvodu? Ten je potreba ke svatbe, ne k tomuto…
Kvůli lhůtě 300 dní od rozvodu, kdy je ze zákona otcem dítěte manžel a muselo by to jít přes soud, pokud by manžel otcem nebyl, ale nový přítel. Takže matrikářka potřebuje kouknout do rozsudku, jestli už je to více než 300 dní, aby mohla nového přítele zapsat.
Dámy, všem Vám moc děkuji za reakce. Už se si i volala na úřad tak nakonec to prý zvládneme i bez RL ![]()