Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, začínám 21 týden tak jsem si chtěla pokecat s holkama co jsou na tom tak nějak stejně ![]()
Miminko už cítím pěkně tak 2 týdny, žádné bublání normálně kope
a dokonce to cítí i partner přes bricho a také jsme to viděli pouhým okem, že se bricho trochu zvedlo ![]()
Jak jste na tom vy?
A kolik jste zatím přibraly?
A dále holky, vybírám kočárek, ale je to horší jak nové auto, už máte své favority? Budu ráda, za nějaké doporučení, pár jich tu mám, ale prostě nevím ![]()
Ahoj,
Já jsem ve 20.týdnu, čekáme dvojčata.
Na začátku jsem kvůli zvracení zhubla 6 kilo, ještě teď jsem kilo pod váhou. Ale už to pěkně leze nahoru ☺ cítím se dobře, jen když je teplo tak je mi hrozně. Ale žádné potíže nemám. Pohyby cítím a taky vidím jak se mi mění tvar břicha necelých 14.dní. hlavně když ležím v klidu, je to sranda, nechtá mě to na dlaních když je mám na břichu položené.
Už víš co budete mít?
Ahoj, já jsem teď 20 tt
pohyby cítím zatím jen já a po obědě vždy šimrání
já přibrala zatím 3 kg… ale jsem strašně unavená. od příštího týdne mám dovču a letíme do Řecka - doktor mi to schválil, prý si alespoň odpočinu, tak se strašně těším
Kočárek mám zamluvený u kamarádky, používala ho necelý rok a od začátku jsem byla pro Britax.. ![]()
Ahoj,
já taky dneska začínám 21. týden:)
S pohyby jsem na tom tak nějak stejně, cítím nejvíc po ránu a navečer, když ležím, ale už i párkrát při sezení.
Jinak nahoře mám 2 kg, což si myslím, že je tak akorát.. Ale bojuju s únavou a je mi sem tam na omdlení:( trochu mi hučí v uších, tak to bude asi od tlaku..
Kočárek naštěstí nebudu muset vybírat, dostanu trochu použitý od kamarádky, tak mám radost:) Ale ještě než mi ten svůj kočár nabídla, tak jsem si prohlížela kočárky do terénu - bydlíme na vesnici, a to se mi líbil Roan nebo tak nějak se jmenoval. A jinak nakupování čehokoliv ještě neřeším, čekám až půjdu na velký UTZ, výbavičku mám v plánu začít shromažďovat až potom. ![]()
Jsem nějak okolo 20. Pohyby cítím spíš vyjímečně a jen večer většinou. Břicho zatím téměř nemám.
Kočár chci Bugaboo, nebo Stokke. Ještě uvidím. Začnu to řešit tak koncem září.
A potvrzena 2× holka, takže určitě půjdu do růžové, fialové či vínové barvy.
Holky my cekame holcicku mame to 100% z krve. Tak jsem moc rada ![]()
Mam nahore 4 kila, a vetsinu coz byly skoro 3 kila jsem nabrala behem prvnich 3 mesicu protoze jsem musela furt neco jist jinak mi bylo spatne. DOktorka rikala, ze pribiram ukazkove, ale stejne se bojim ze budu hrosice
jsem drobna hubena tak uz ted ta vaha me desi nikdy jsem tolik nemela
ale je to super brisko uz mam lehce viditelne, koupila jsem si si prvni tehotenske kalhoty. Moje normalni dziny sice zapnu ale uz me knoflik tlaci pri sezeni.
@Deneriss a kde si ty těhotenské kalhoty koupila? Já se dívala v H&M a C&A a nic:( a z netu se objednat bojím, že mi nebudou sedět..
My si pohlaví zatím nenechali říct, stále jsme nakloněni vánočnímu překvápku ![]()
@mara.jade píše:
@Deneriss a kde si ty těhotenské kalhoty koupila? Já se dívala v H&M a C&A a nic:( a z netu se objednat bojím, že mi nebudou sedět..
My si pohlaví zatím nenechali říct, stále jsme nakloněni vánočnímu překvápku
Já jsem proti překvapení. Chci mít vše nachystané a v barvě… Nemám ráda ty neutrální barvy.
@mara.jade ja si koupila dvoje tehu kalhoty z HM pres jejich eshop a sedi krasne. I tricka pres bricho ![]()
@mara.jade ja koupila taky v HM a super. Nosim hodne uzke tzv roury tak to je uplne jhak normalni dziny jen s tim pasem na bricho ![]()
Tak já už těhu kalhoty nosím, i trička… vše mě tlačilo, dobré 3 poslední týdny nesnesitelně.. z netu jsem objednala ze zary, a sedí suprově, a z HM mám dvoje a taky sedí perfektně. brala jsem vždy o číslo větší než byla má standartní velikost… bříško mám zatím menší ale asi jsem se začala roztahovat v bocích - to, že nedopnu své vlastní kalhoty jsem poznala už ve 2 měsíci. ještě že je léto a šaty to zatím jistí ![]()
@Šmoulice to plně chápu
my jsme se pro překvápko rozhodli proto, že mám za sebou 2 potraty a různé komplikace, a proto teď si pro sebe razíme heslo „hlavně aby to bylo zdravé a vše ostatní je jedno“. A i jsem se chtěla vyvarovat komentářům rodiny k pohlaví, že to je lepší než to, a tuhle barvu jo a tu ne apod.
Barevnost výbavičky vyřeším podle aktuálního naladění při nákupu, jen vynechám růžovou (tu nemám ráda) a věci s holčičími/klučičími nápisy.
@PajaRada ještě se tam zkusím mrknout, byla jsem před 2 týdny v obchodě a nic.. a právě přes eshop jsem se bála, pač za netěhotna jsem jejich gatě vždycky měla přes lýtka děsně narvaný a přes zadek a pas bych mohla mít další dva nájemníky..
Jsem 19tt, čekám druhého kluka. Pohyby cítím už tak 3 týdny, poslední týden už to jsou řádné kopanečky. Zatím jsem na té samé váze, uvidíme, co bude dál, ale něreším. Od kamarádky jsem odkoupila šedou Bexu, vajíčko by mělo přijít každou hodinou, koupili jsme Cybex Aton 4 v červené barvě. Ikdyž čekám kluka, nechci mít vše modré. Mám už ušité i hnízdečko, budu šít polštářkový mantinel, povlečení…
@Halibar kamaradka mi take sije polstarkovy mantinel a zavinovacku. Uz se strasne tesim ![]()
Budu to mit sedo bile s hvezdickami. Vypada to krasne nasla jsem si to na internetu.
Mě dnes přišla postýlka, matrace, peřinky a takový ty blbosti.
Mega komplet do postýlky už mám zaplacený a bude v říjnu. Paní má dost plno…
Teď jen vybrat barvy a přesný motiv ![]()