Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@HejTereza 6+3 a 6+2 není žádný podstatný rozdíl, o jeden den vůbec nejde. V tuhle dobu je měření o milimetrech, o přesnosti lékaře a přístroje. A hlavně každá má ovulaci jindy a k oplození mohlo dojít jindy, takže to vůbec neřeš. Mohl tě tedy více uklidnit.
Za tři týdny už by mělo být srdíčko, tak bude jasněji. Hodně štěstí.
@HejTereza ahoj mam to uplne stejne takze dpuf ze nadeje porad je projde mi to tak 50 na 50. nekdo pise ze sel pak na ko a v pohode a nekdo zase ze bohuzel takze nam nezbyva nez cekat a doufat ze je to jen mladsi tehu ![]()
@Litta píše:
@HejTereza 6+3 a 6+2 není žádný podstatný rozdíl, o jeden den vůbec nejde. V tuhle dobu je měření o milimetrech, o přesnosti lékaře a přístroje. A hlavně každá má ovulaci jindy a k oplození mohlo dojít jindy, takže to vůbec neřeš. Mohl tě tedy více uklidnit.Za tři týdny už by mělo být srdíčko, tak bude jasněji. Hodně štěstí.
@Litta jo to vim ze neni, o to vic me to vystrasilo, jsou tu taci, co maji v 6tt uz mimi i srdicko ![]()
@Elilej píše:
@HejTereza ahoj mam to uplne stejne takze dpuf ze nadeje porad je projde mi to tak 50 na 50. nekdo pise ze sel pak na ko a v pohode a nekdo zase ze bohuzel takze nam nezbyva nez cekat a doufat ze je to jen mladsi tehu
@Elilej Doufam ze to bude v poradku u nas obou, ty nervy tyhle 3 tydny budou strasny. Achjo.
@HejTereza píše:Říkám, každý má ovulaci jindy, takže ten plod je jinak velký. Porovnává se to se průměrnou variantou - 14. den ovulace, 28 dní dlouhý cyklus. Ale kdo to má?
@Litta jo to vim ze neni, o to vic me to vystrasilo, jsou tu taci, co maji v 6tt uz mimi i srdicko
Ja cekam druhe a u prvniho jsem mela 5+6 videt mimi i srdicko takze hned jak jsem videla ten ultrazvuk tak me bylo jasny ze to neni ok ale mudr jen rekla ze je asi mladsi a mam prijit za 3 tydny at uz vidíme srdicko a dala mi fotku takze mi vubec nerekla moznost ze to neni dobre. Ale jasne ze me to hned napadlo kdyby to bylo prvni tak to acassi neresim proste bych si rekla ze to jem neni videt jak rekla doktorka. Ale kdyz uz vim co tam hledat tak je to blby. No nezbyva nez doufat stejne s tim nic neudelame
@HejTereza U dcery jsem byla prvne v 6+3tt. Doktorka videla jen prazdnou dutinu, ani naznak embrya. Proste jen tmava, prazdna dutinka. Mela reci, ze to teda asi nevypada na prosperujici graviditu a at prijdu za dva tydny, ze driv to nema smysl. Za tri dny jsem kvuli bolesti zasla za zastupujicim lekarem a ten na prvni pokus nasel naprosto odpovidajici embryo i se srdecni akci.
Nekdy je to v doktorovi.
@Litta píše: Říkám, každý má ovulaci jindy, takže ten plod je jinak velký. Porovnává se to se průměrnou variantou - 14. den ovulace, 28 dní dlouhý cyklus. Ale kdo to má?A taky si hodně žen ani nepamatuje dobře, kdy naposledy ms mělo, od které se to orientačně na začátku počítá, takže…
Stejně to neovlivníš, vždycky je to nejisté, ani prosperita v sedmém týdnu bohužel není zárukou ničeho… Ale buď optimistická.
@Litta budu se snazit
![]()
@St. Estephe píše:
@HejTereza U dcery jsem byla prvne v 6+3tt. Doktorka videla jen prazdnou dutinu, ani naznak embrya. Proste jen tmava, prazdna dutinka. Mela reci, ze to teda asi nevypada na prosperujici graviditu a at prijdu za dva tydny, ze driv to nema smysl. Za tri dny jsem kvuli bolesti zasla za zastupujicim lekarem a ten na prvni pokus nasel naprosto odpovidajici embryo i se srdecni akci.
Nekdy je to v doktorovi.
@St. Estephe ja prave premyslim jestli si nezajdu do nemocnice, protoze za tri tydny to je doba, ze bych tam sla tak za tyden, to bych mela byt 7,5tt. (nevim kde je plus
)
@HejTereza : dej tomu cas, ja byla na prvnim ultrazvuku ve 13+0, aspon jsem se vyhla temhle dohadum
Stejne je prvni trimestr hop nebo trop, dnes nic nevidi, za dva dny treba jo, a za dalsi dva dny muze byt konec, nebo to muze krasne prosperovat…Tady byly i pribehy, ze doktor zkonstatoval zamlkle a pritom to vubec nebyla pravda, v tech prvnich tydnech kolikrat vedi i se vsi moderni technikou velke kulove…
@beruska9 píše:
@HejTereza : dej tomu cas, ja byla na prvnim ultrazvuku ve 13+0, aspon jsem se vyhla temhle dohadumStejne je prvni trimestr hop nebo trop, dnes nic nevidi, za dva dny treba jo, a za dalsi dva dny muze byt konec, nebo to muze krasne prosperovat…Tady byly i pribehy, ze doktor zkonstatoval zamlkle a pritom to vubec nebyla pravda, v tech prvnich tydnech kolikrat vedi i se vsi moderni technikou velke kulove…
No me rekl jen ze to chce cas, ja sla takhle brzy protoze doktor tu ted na 3 tydny neni tak me chtel videt ted a ne az v 10tt kdyby nahodou to bylo mimodelozni, coz neni. Tak pevne verim ze se vyvyji jak ma a bude v 10tt vse jak ma ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat zda tento test i přes to, ze jsou ty čárky celkem viditelne. Může se z toho ještě vyklubat zamlke tehotenstvi? Ještě jsem nebyla na kontrole a test jsem si dalela předevčírem předevčírem nemám s tím žádnou zkušenost, tak se bojím, dekuji ![]()
@anda97 Ahoj, zamklé těhotenství je to, že se zárodek přestane vyvýjet, odumře, stává se to zhruba do 12.týdne těhotenství. Takže gratuluji, máš krásný pozitivní test, ale na tvojí otázku, zda se z toho může ještě vyklubat zamlklé těhotenství, tím pádem odpovídám, že ano, může. Ono třeba na ultrazvuku v osmém týdnu může být vše v pořádku a třeba o týden později se zjistí, že plodu už nebije srdíčko. Bohužel to nikdo neovlivní, jediná rada je, být pozitivní a vůbec si nepřipouštět, že by se něco takového mohlo stát, protože stres má vliv na všechno. Prostě si užívej a raduj se
Zažívám teď to samé, jsem cca v 6-7. týdnu a na kontrolu jdu za 14dní a prostě se bojím, co na ultrazvuku bude, já to mám tím, že jsem před lety 2× samovolně potratila, ale snažím si nepřipouštět, že by něco mohlo být blbě a snažím se už i s miminkem povídat a uklidňuju tím jeho i sebe. Drž se a věř sobě i miminku ![]()
Ahoj holky, nasla jsem tu hodne podobnych diskuzi ale i presto zakladam novou. Byla jsem na prvni kontrole podle MS 6+3tt a podle UTZ jsem byla 6+2tt protoze GS mel 12mm. Mozna naznak zloutkoveho. Doktor rekl, ze se muze jednat o mladsi tehotenstvi. Je mi 21 a je to moje prvni tehotenstvi. Je mozne ze to bude jeste v poradku?
na dalsi kontrolu jdu za 3 tydny.