Nebude litovat, že nemá dítě?

257
8.8.16 17:53

Nebude litovat, že nemá dítě?

Můj bratr by si přál potomka, je mu 40 let a ještě je bezdětný. Jeho přítelkyni je 36 let a také zatím bezdětná. Když jsem se jeho přítelkyně zeptala, jestli by nebylo na čase, odpověděla, že nikam nespěchá a že jí přijde těhotenství děsivý. Mluvila o tom, že největší její blok je právě porod, ani nechodí ke gynekologovi, protože je to pro ní prý strašný stres. Myslíte, že bude časem litovat? Chtěla bych jí nějak podpořit ať se nebojí porodu, ale po mé zkušenosti, to opravdu říkat nemůžu. Zároveň bych chtěla, aby můj bratr měl dítě, když si ho přeje. Asi bych se do toho neměla plést, ale nedá mi to, jelikož bratr dítě si hodně přeje. Není škoda se okrást o to mít potomka jen kvůli velkému strachu z porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mango_Lassi
8.8.16 17:54

Litovat myslím nebude.

• Citovat
  • Upravit
13812
8.8.16 17:54

Jestli bude nebo nebude je jejich věc, takovou věc těžko ovlivníš. Nemůžeš je do toho nutit jen proto, že si myslíš, že to bude pro ně dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.8.16 17:55

Myslim si, že litovat nebude když má takovýhle blok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
8.8.16 17:57

To fakt nechce dite jenom kvuli tomu, ze se boji porodu? Jedinej duvod? Mne to prijde celkem zvlastni…No klidne muze litovat, znam takovou jednu, co deti porad nechtela a ve 43 letech najednou zjistila, ze je osamocena a zatouzila po decku. Pokud bratr dite chce je zbytecne s ni ztracet cas, stejne ji casem opusti. Cim driv, tim lip pro nej.

Příspěvek upraven 08.08.16 v 17:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.8.16 17:57

To je jejich věc, a ty to asi fakt neovlivníš… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
8.8.16 17:59

Ve 40 by už chlap měl vědět co chce. A jestli jeho přítelkyně i jemu říká to samé, tak ví na čem je. Nebude to ale trochu jinak, třeba se nedaří a odbyla tě strachem z porodu. To je citlivé téma a není dobré se jim do toho plést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
8.8.16 18:00
@katerina.Tr píše:
Můj bratr by si přál potomka, je mu 40 let a ještě je bezdětný. Jeho přítelkyni je 36 let a také zatím bezdětná. Když jsem se jeho přítelkyně zeptala, jestli by nebylo na čase, odpověděla, že nikam nespěchá a že jí přijde těhotenství děsivý. Mluvila o tom, že největší její blok je právě porod, ani nechodí ke gynekologovi, protože je to pro ní prý strašný stres. Myslíte, že bude časem litovat? Chtěla bych jí nějak podpořit ať se nebojí porodu, ale po mé zkušenosti, to opravdu říkat nemůžu. Zároveň bych chtěla, aby můj bratr měl dítě, když si ho přeje. Asi bych se do toho neměla plést, ale nedá mi to, jelikož bratr dítě si hodně přeje. Není škoda se okrást o to mít potomka jen kvůli velkému strachu z porodu?

Ať tak nebo tak, není tvoje věc se do toho míchat. Jsou to dospělí lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
8.8.16 18:00

@lauraka Jsou spolu 15 let a hodně jim to klape. Mají se oba dva velice dobře, ale u ní je tento blok, možná jí trochu ovlivnilo, že dělala dobrovolnici u postižených dětí. To si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.8.16 18:06

@katerina.Tr
A nebo jim to nejde. Sama vim o cem mluvim, sama vim co je to car. A vim ze nez to vsude rikat, tak jsem si vzdycky nasla nejakou vymluvu, abych lidem zaklapla hubu. A pak jsem dosla dom a bulila jsem, protoze onen clovek mi to tema pripomnel. Takze radsi do toho nerejpej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
8.8.16 18:12

Mit dite neni povinnost… ona si nejspis vybrala, a pokud(a predpoklada) o tom bratr vi, tak si to nejspis vybral i on… a ono je lepsi litovat, ze dite nemam, nez litovat, ze sem se k nemu nechala dotlacit… nejvic ji podporis tim, ze jim nebudes kecat do zivota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.8.16 18:12

Proč se pletete do života svému bratrovi? A jak vás vůbec napadá obtěžovat lidi se svými představami, že teď se musí rozmnožit?

A ještě s pasivně agresivní manipulací „budeš litovat, chci jen tvoje dobro“.

Až se budete divit, proč se vám bratr se švagrovou vyhýbají, tak je to právě kvůli tomuhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.8.16 18:17

@katerina.Tr
A nepomohlo by, kdybys ji vzala s sebou ke svému gynekologovi? Mě právě těhotenství zbavilo strachu tam chodit. Člověk je tam pečenej vařenej :-)
Může být přece i jinak nemocná. A jen díky strachu by to mohlo být horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
8.8.16 18:19

@katerina.Tr Pokud si bratr dite hodne preje, u pritelkyne se ho asi nedocka. Moc nechapu proc s ni teda zustava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
8.8.16 18:32

Nebude, pokud doteď jí mateřské hormony a biologické hodiny neprebily ten strach a ani se ho nechce zbavit, tak nebude. Za pár let to odezní úplně, uz bude stará na dítě i kdyby ho chtěla.
Pokud bratr dítě moc chce, at si najde mladší, nebo takovou ktera nemá trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí