Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
mám takový dotaz. Trpím panickou poruchou, ale neberu žádné AD a Neurol kvůli těhotenství ani neberu, jelikož si nemyslím, že mám až tak velké ataky. A když už nějaká ataka nastane, tak se snažím sebe v klidu uklidnit. Jen mám hrozné obavy, jestli to nemá nějaký zásadní vliv na vyvýjející miminko. Jsem v 10tt a nerada bych, aby mělo kvůli mě nějaké problémy nebo nějakou vadu. Budu ráda za jakýkoliv komentář popř. nějakou zkušenost maminky se stejným „problémem“ nebo i od někoho, kdo se v tomto vyzná a poradí mi.. Děkuju ![]()
@Nyana Ahoj, mám v rodině člena, který také trpí podobným problémem, brala neurol, v těhu a dále při kojení nebere, a nahradila ho bachovkama.
Ja prozila prvni tehu v silenem stresu, chvilemi jsem maleho ani nechtela a ted mu jsou 2 a od narozeni je to pohodove a usmevave dite. Vsichni ho obdivuji jaky je to smisek. A me se po porodu psychika srovnala a cekame miminko a vse bez stresu. Takze se nestresuj jeste vic, delej, jak umis a ve chvilich pohody to miminku vynahrad a povidej mu.
Vstupe k někomu do terapie, ještě před porodem. Ať pak lépe zvládáte nápor hormonů, které umí s psychikou dost zamávat a obecně hladinu úzkosti zvyšují.