Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky mám dotaz… Přítelův otec se přítele zřekl když byl dítě dokonce dovolil změnu příjmení v rodném listě teda zůstal. Přítel ho poznal před 5 lety v 29 letech. Před 3 roky se nám narodila dcera. Viděl ji asi 3× pracuje v zahraničí žije s paní kterou ani neznámé. Nutí nás vídat se s jeho novou rodinou i když nemáme zájem ale jemu styk nikdo nezakazuje jen chceme aby jezdil sám. A teď začal vyhrožovat že bude žádat o dceru do péče že zaplatí právníky apodobne aby nám ji vzal a že přítel musí bydlet u něj atd… Poradíte holky jak to řešit? Policii nebo ospodem? Dekuju
![]()
Neřešila bych to vůbec nijak. Pokud nejste feťáci pod mostem, tak vám dítě nikdo nevezme. Ať tchán zajde za právníkem, ten mu vysvětlí, jaká je to hloupost.
Prosím tě, co je to za nesmysl? ![]()
To má být nějaká tragi pohádka na dobrou noc? ![]()
Buď ráda, že je dědek za hranicema, já ho mam doma. To je teprv sranda
a u mě ten právník připadá naprosto reálně v úvahu, z mý strany, protože moje práva porušuje. Vy nemusíte nic, ani ho pouštět domů s nezvanou návštěvou.
@kajka607 píše: Více
Neřešit to nijak. Nechat dědka, ať si vyhrožuje dál. Vše, co řekne, si nahrávat, abyste měli důkazy. Ale podle mě to u toho vyhrožování taky skončí. Vy si OPRAVDU myslíte, že nějaký soud by přiklepl malé dítě seniorovi, co s ním NIKDY nežil?
@kajka607 píše: Více
Fakt věříš takový blbině? Utnula bych s ním kontakt a šmitec.
@lucad77 no u nás v práci taky nemůžou uvěřit, co mam doma za blázna
u nás na vsi už věří když to vidí a slyší na vlastní oči a uši, ale nikdo tu takovýho dědka bláznivýho nemá, ten je opravdu výherní
taky jsem tomu nevěřila, jak se dokáže vlastní rodič chovat. děs.
@Černá Madonna píše: Více
Hele, jako nutně nemusí…u nás proběhlo v jednu chvíli něco velmi podobného. Nenechali jsme se zastrašit, samozřejmě to byly jen plané výhrůžky, ale příjemné to tedy vůbec nebylo ![]()
Můj otec byl/je celý život manipulátor, který neubližuje fyzicky, ale dost promyšleně deptá psychicky. Střídá to s omluvami, sypáním si popela na hlavu a řečmi, jak mě/mámu/druhou manželku miluje.. Je těžké vymanit se z vlivu takového člověka - moji mámu dohnal na psychiatrii. Když jsem se kdysi dávno svěřila kamarádce, tak mi nevěřila, protože před cizími je to úžasný bavič, gentleman… ![]()
@Andrea9 jo, ten kdo má normální příbuzný tomu těžko věří. Je to bitva, kterou člověk vyhraje jen, když dokáže toho člověka úplně odstřihnout. Což v mým případě je nereálný. Je to utrpení.
@inzenyrka85 píše: Více
Naprosto rozumím, ani mně se to nepovedlo úplně…a musím říct, že s tím bojuji a celý život si v sobě nesu následky.
Každopádně, otec není jednoduchá osobnost, jak jsem psala, umí být úžasný, pozorný, rozdal by se a obratem ruky těm, kterým tvrdí, že jsou mu nejbližší, že je miluje, sprostě nadávat, vyhrožovat, ponižovat. Je to vyčerpávající, nikdy nevíš, co a kdy přijde a špatně se od toho utíká, protože to není pořád jen zlé.
To může být i pravda. Někteří lidi dokážou na stáří totálně zblbnout.
@kajka607 nedělejte nic. Ať si mektá. Těžko by v takové situaci něco vysoudil i kdyby nakrásně k soudu šel. Ale nejspíš nepůjde a jen zkouší vyhrožovat.