Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé maminky, od úterý ležím na porodnici (38+2) kuli špatným ozvum. Dělají mi cca 4monitory denně. Z toho vždy jeden dopadne špatně a kuli tomu mě nechtějí pustit domů. Sestry mě děsí, že tu klidně takhle mohu ležet i do termínu (16.2) upřímně mi z toho už není nejlépe a jsem zoufalá. Měla jste to některa taky tak? Co se dělo, jak to dopadlo? Děkuju
@LuJo Já jsem to taky měla, zrychlené ozvy. Dcera byla v pořádku, jen to byl a je pěkný vztekloun a cholerik.
Tak u mě, když byly špatné ozvy, tak jsem šla rovnou na akutního císaře, ale špatné byly, protože je už skoro nebyly. A mě bylo neskutečně zle. Dopadlo to dobře, nyní je to 3-letý uličník ![]()
@LuJo Mne hospitalizovali 38+5 ( podle MS, podle UTZ to bylo 39+1 ). Druhý den mě ale pustili domů a pak jsem každý den jen docházela na natočení monitoru. Den před termínem porodu mi odtekla plodová voda, po příjezdu do porodnice se nic nedělo, ale už si mě tam nechali. Každé 2 hodiny mi natáčeli monitor a porodila jsem přesně v den termínu.
Primářka ve Slaném mi říkala, že při tom monitoru mám myslet na příjemné věci a nestresovat se. Taky záleží v jaké poloze ho natáčí. Když jsem se já cítila nepohodlně, tak i prckovi tam lítal tep.
Držím pěsti, ať je vše ok.
Presne tech par dni uz neni o cem premyslet.jsou mamky co lezi v nem od zacatku
Přesně byla bych rada, ze jsem pod dozorem. vzdyt to snad kvuli diteti vydržíš. Ja takto ležela též a to tri tydny.
Ježiš!!! Nejde o to že tu ležím ale že se nic neděje… Super rady chytrých dam
@LuJo jela jsem na prvni monitor, bylo to v 37+5tt, monitor nebyl dobry. Poslali nas na obed, zase blby. Takze hospitalizace, prubezna kontrola, druhy den mi po mem souhlasu zavedli tabletku, byla jsem totiz otevrena na 3 prsty. Behem 2hod.se monitor zase zhorsil, behem 10min jsem byla na sale, syn mel snuru kolem krku. Oba jsme byli v poradku, každopádně je jisty ze by normalni porod nedal.
@LuJo píše:
Tak podepis revers ![]()
Ja měla u druhýho tep přes 180,chodila jsem na monitor každý den až do porodu, nakonec měl omotanou šňůru kolem krku. Ten zrychlený tep si já domnívám, že byl z toho, že jak se hodně hybal, tak si to priskrtil,…
Byla jsem asi 14 dnů před porodem na 4 dny v nemocnici kvůli špatným ozvám. Ozvy ale byly vždy ok. Malá se narodila ještě o 4 dny po termínu. Měla omotanou šňůru kolem krčku. Takže si s ní asi také v bříšku „hrála“. Naštěstí vše v naprostém pořádku, dvouletý andílek s čertíkem v těle ![]()
@LuJo píše:
a co by se mělo dít? Buď ráda, že se nic neděje, že třeba nemusíš akutně na sál ![]()
S prvním dítkem jsem byla v nemocnici 4, 5 měsíce, bylo to strašný na psychiku, ale kvůli němu jsem vydržela. Říkala jaem si, že jsem alespoň pod kontrolou. Vydrž to, odměnou Ti bude zdravé miminko, ozvy se musí hlídat, s tím bych si nezahrávala a co víš, třeba už dnes začneš rodit. Držím palce
Holky je tu aktualne jeste nekdo?
Ja dnes byla na kontrole a dr mi rekla ze tam byly parkrat spadene ozvy a ze nevi jestli to mohlo byt pulsem a nebo cim, ale normalne me poslala dom jsem dnes 38+6 tak nevim jestli se mam ted strachovat aby s malou bylo vse ok :-/
@Nikca676 Ahoj, nechápu že si tě tam dr nenechala
Mě takhle padali ozvy byla jsem 39+0, hned si mě tam nechali, udělali zátěžový test oxitocinem a začali padat ještě víc. Do 10 min na sále a císař..