Blbost v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anna85 píše:
Ja naletela na smlouvu uzavrenou po telefonu. Jednalo se o prezentaci na internetu, meli jsme jich v ramci podniku mnoho, takze kdyz mi rekl jestli chci obnovit lonskou, tak jsem kyvla. Pak mi to nejak docvaklo, ze nic takoveho jsme nemeli, ale uz vyhrozovali ze jsem uzavrela smlouvu. Jednalo se o cca 6tis. Nic jsem nepodepsala. Takto dneska okradaji casto starsi lidi, kteri nevedi co po telefonu odkyvou.
Každopádně, mne se to tehdy povedlo stornovat. Otravovala jsem je denne telefonicky, psala odstoupení od smlouvy.
Uz si davam pozor.
Tohle se mi naštěstí nestalo. A po této zkušenosti ani nestane. To je hrozný, jak dokáže být ta lidská mysl někdy hloupá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DobroXzlo píše:
Ou, tak já „naštěstí“ přišla jen o 14.800, ale i tak to pěkně nasere. A věř, že větší blb existuje. Já jsem po včerejšku přímo korunovanej vůl. Chlap přišel, vydával se za našeho zaměstnance a chtěl po mě peníze, tak jsem mu je dala dřív, než jsem si to ověřila a jak mi to šéf zvedl, tak s nima už zdrhal
Třeba ho najdou, dala jsi to na policii? Známým se stal trochu jiný případ, ale toho typka opravdu chytili někde v Brně, když to zase zkusil. A peníze dostali. Netrap se, tohle se stane. Nejsou to tak hrozné peníze a víš pro příště. Dost možná měl od někoho tip, když to tak znal. Nebo bývalý zaměstnanec…
- Citovat
- Upravit
@Lalelale píše:
Třeba ho najdou, dala jsi to na policii? Známým se stal trochu jiný případ, ale toho typka opravdu chytili někde v Brně, když to zase zkusil. A peníze dostali. Netrap se, tohle se stane. Nejsou to tak hrozné peníze a víš pro příště. Dost možná měl od někoho tip, když to tak znal. Nebo bývalý zaměstnanec…
Ano, dala. Včera jsem tam strávila skoro 4 hodiny. Dnes tam jdu zase ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se to nestalo v práci a byla to zanedbatelná suma, ale kdysi, chvilku po maturitě, jsem si ve Španělsku na ulici zahrála šálky
Jako věděla jsem, že to je blbost, ale v tu chvíli jsem si byla jistá, že vím, kde ta kulička je..No, nebyla tam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz jsem byla mlada hned po skole, tak jsem nastoupila na brigádu do herny spojenou se zastavarnou.To ti byla takova skola zivota, ze po teto praci jsem nikdy uz nikomu nenaletela.Ale tam…:-D
Napr.: mela jsem dat drobne za tisicovku po desitkach, ale gembler si to rozmyslel a chtel pak dvacky.No a ja davala v kominku dvacky, jako by to byli desetikoruny. Takze misto peti dvacek v jednom kominku, jsem davala dvacky po deseti kusech a počítala ten jeden kominek jako 100 kč.
Nebo jeden gembler chtel zastavit telefon, aby mohl hrat.Tak jsem mu vystavila potvrzeni o tom, ze jsem mu vydala 1000 kc na ten tlf, on to prohral a chtel dalsi penize za ten tlf, tak jsem mu chtela vypsat nove potvrzeni s navysenou castkou. A on na me, ze je to zbytecny, at to dopisu do tamtohi, ja to prepsala, preskratala…pan vyhral a sel si vyplatit tlf. Kdyz jsem mu rekla tu navysenou castku, tak ba me zacal rvat, co si vymýšlím, ze to byla jen ta tisicovka a ze jsem si to prepisovala…, musela jsem to dat ze sveho, sef se me nezastal.No jo, mlada, blbá, nezkusena…Musela jsem tam skoncit a snad jsem byla s tema renoncama s vyplatou na nule ![]()
Chybama se ale clovek uci. Poté jsem pracovala asi 15 let pi kramech a kolikrat se me snazili lidi natahnout, at uz „měniči“ nebo „pohádkáři“, ale uz jsrm se nedala. Takze toto ber jako skolu zivota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lísteček1 píše:
Kdyz jsem byla mlada hned po skole, tak jsem nastoupila na brigádu do herny spojenou se zastavarnou.To ti byla takova skola zivota, ze po teto praci jsem nikdy uz nikomu nenaletela.Ale tam…:-D
Napr.: mela jsem dat drobne za tisicovku po desitkach, ale gembler si to rozmyslel a chtel pak dvacky.No a ja davala v kominku dvacky, jako by to byli desetikoruny. Takze misto peti dvacek v jednom kominku, jsem davala dvacky po deseti kusech a počítala ten jeden kominek jako 100 kč.
Nebo jeden gembler chtel zastavit telefon, aby mohl hrat.Tak jsem mu vystavila potvrzeni o tom, ze jsem mu vydala 1000 kc na ten tlf, on to prohral a chtel dalsi penize za ten tlf, tak jsem mu chtela vypsat nove potvrzeni s navysenou castkou. A on na me, ze je to zbytecny, at to dopisu do tamtohi, ja to prepsala, preskratala…pan vyhral a sel si vyplatit tlf. Kdyz jsem mu rekla tu navysenou castku, tak ba me zacal rvat, co si vymýšlím, ze to byla jen ta tisicovka a ze jsem si to prepisovala…, musela jsem to dat ze sveho, sef se me nezastal.No jo, mlada, blbá, nezkusena…Musela jsem tam skoncit a snad jsem byla s tema renoncama s vyplatou na nule
Chybama se ale clovek uci. Poté jsem pracovala asi 15 let pi kramech a kolikrat se me snazili lidi natahnout, at uz „měniči“ nebo „pohádkáři“, ale uz jsrm se nedala. Takze toto ber jako skolu zivota.
Jo to je taky dobrý no… No jo… Jak se říká, škola života. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak koukám, že pokud jde o výši škody, budu tady za největšího debila asi já, ale snad tě to trochu utěší
Já jsem se „podílela“ na zaslání peněz na špatný bankovní účet, bohužel byl aktuálně v exekuci, s exekutorem nebyla řeč, u soudu to naše právní oddělení úplně pohnojilo, takže jsme o ty peníze přišli. Škoda přes padesát tisíc ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No tak koukám, že pokud jde o výši škody, budu tady za největšího debila asi já, ale snad tě to trochu utěšíJá jsem se „podílela“ na zaslání peněz na špatný bankovní účet, bohužel byl aktuálně v exekuci, s exekutorem nebyla řeč, u soudu to naše právní oddělení úplně pohnojilo, takže jsme o ty peníze přišli. Škoda přes padesát tisíc
Tyyyyjo, to je taky mazec
A to jsi věděla, že je to špatný účet nebo jak se to stalo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám se zase stalo, že jsme měli zaměstnance Poláka, který chtěl posílat výplatu na účet vedený v Polsku a ještě byl ten účet jeho manželky. Poslali jsme mu výplatu (asi 50.000,–) ovšem ne v KČ, ale v EUR. Takže průšvih jak hrom. Naštěstí jsme to nakonec přes něj z té jeho ženy nějak dostali, ale zažili jsme taky perné chvilky.
- Citovat
- Upravit
Jo to vis ze jo…ne v praci, bylo to soukrome, hledala jsem si praci v zahranici, uz mi to nejakou dobu trvalo a byla jsem mirne zoufala, nasla jsem inzerat, ze mi udelaji profesionalni profil atd, pry zadara…no, zavolali mi, ukecali me na nejakou „lepsi“ placenou verzi a kdyz mi rekli cenu, blbe jsem si to v hlave prepocitala na koruny a rekla jsem ok…misto par stovek me to stalo par tisic a samozrejme to byla totalni blbost, ktera mi k nicemu nepomohla. Ale aspon jsem byla za de*la jen sama pred sebou. Taky si rikam, jak jsem mohla odkyvat takovou blbost, ale beru to tak, ze ti jejich „konzultanti/prodejci“ jsou na tohle skoleni a delaji to furt, takze holt na to clovek nekdy skoci. Snad to bude brzy dobre ![]()
- Citovat
- Upravit
@prekvapenana2 píše:
Já nalitla klasickymu rozměňovačistalo mě to litr
Jak tohle funguje? Slyším to tu prvně. Rozmenuji na pidi částky a doufají, že uděláš chybu?
- Citovat
- Upravit
@DobroXzlo píše:
Ano, dala. Včera jsem tam strávila skoro 4 hodiny. Dnes tam jdu zase
Fakt ti držím palce, mohl by to být někdo známý. Na ulici kamera nebyla? Pro povzbuzení, dokázali najít i chlapa, jak té paní strhl z koloběžky kabelku se 400tisicema
to teprve bylo
- Citovat
- Upravit
Asi před 20 lety můj přítel prodával veterána Velorex jednomu Holanďanovi. Tuším, že tehdy za něj chtěl 40 tis. Kč. Týpek mu dal na místě 20 tis a že těch dalších 20 tis pošle poštou. Samozřejmě neposlal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli tě to trochu utěší, byla jsem u soudu jako svědek (v podstatě k ničemu, něco se stalo, oznámili to mně a já jenom zavolala na policii), soudili jednoho podvodníka, co dělal opakovaně věci podobné tomu, co popisuješ. A z tvého pohledu s nadsázkou byli svědci jedna velká banda korunovaných volů, protože všichni do jednoho ho do své firmy pustili, zboží či peníze vydali, cennost odnést nechali… pouze na hezký úsměv a dobré slovo. Jeden by tomu nevěřil, a to tam lítaly podstatně větší částky, důvěrné informace a tak vůbec.