Blbost v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1132
30.5.19 12:19

Asi před 20 lety můj přítel prodával veterána Velorex jednomu Holanďanovi. Tuším, že tehdy za něj chtěl 40 tis. Kč. Týpek mu dal na místě 20 tis a že těch dalších 20 tis pošle poštou. Samozřejmě neposlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
30.5.19 12:23
@Lalelale píše:
Fakt ti držím palce, mohl by to být někdo známý. Na ulici kamera nebyla? Pro povzbuzení, dokázali najít i chlapa, jak té paní strhl z koloběžky kabelku se 400tisicema :mrgreen: to teprve bylo

Děkuju. No je to jako hledat jehlu v kupce sena. Ale třeba se jim to povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
30.5.19 12:24
@Lalelale píše:
Jak tohle funguje? Slyším to tu prvně. Rozmenuji na pidi částky a doufají, že uděláš chybu?

Přijdou, koupí nějakou blbinu za pák kaček a platí třeba tisícovkou, že nemají drobné. Vydáš jim a oni řeknou, že ty drobné našli, že jim máš vrátit ten litr a dají ti tY drobné. Nebo ti řeknou, že potřebují stovky za tisícovku nebo naopak, a top tam často, že tě dokonale oblbnou. Ideálně když jim asistuje ještě jeden, co buď zaměstná kolegu, nebo mele blbiny a ruší tě.

Jinak jednou, ještě v dřevních dobách, si chtěl můj přítel dát posílat výplatu na můj účet, jelikož svůj neměl, a já mu to číslo napsala špatně. naštěstí byl majitelem toho druhého účtu nějaký kamioňák, kterého našich deset tisíc fakt nespasilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
30.5.19 12:27
@elena.78 píše:
Asi před 20 lety můj přítel prodával veterána Velorex jednomu Holanďanovi. Tuším, že tehdy za něj chtěl 40 tis. Kč. Týpek mu dal na místě 20 tis a že těch dalších 20 tis pošle poštou. Samozřejmě neposlal.

Joo, tak to je taky na pováženou :? Ale po mojí zkušenosti už fakt nikoho nesoudím :mrgreen: prostě se bohužel stane no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
30.5.19 12:28

Holky moc zajímavé vlákno. Nechcete si pro zajímavost i vyměnit zkušenosti, jak jste unikly podvodu? Jako info pro ostatní. Co se stalo nám: na parkovišti v UK přišel fakt divný otrhaný člověk, jestli mu nepujcime telefon, že si potřebuje zavolat, že mu někdo naboural auto. Auto tam stalo, ale vypadalo, že ho někdo zbořil tak 20×. Partner je hrozně hodný člověk a už sahal pro mobil, a já do toho teda česky trochu trapně skočila, ať mu nic nedává, že mu týpek s telefonem akorát tak zdrhne. Takže jsme řekli, že ne. Zpětně si myslím, že by se 100% bud dal na útěk i s mobilem, nebo že by zavolal na nějakou extrémně drahou linku.

• Citovat
  • Upravit
67
30.5.19 12:29
@lalaláček píše:
Přijdou, koupí nějakou blbinu za pák kaček a platí třeba tisícovkou, že nemají drobné. Vydáš jim a oni řeknou, že ty drobné našli, že jim máš vrátit ten litr a dají ti tY drobné. Nebo ti řeknou, že potřebují stovky za tisícovku nebo naopak, a top tam často, že tě dokonale oblbnou. Ideálně když jim asistuje ještě jeden, co buď zaměstná kolegu, nebo mele blbiny a ruší tě.Jinak jednou, ještě v dřevních dobách, si chtěl můj přítel dát posílat výplatu na můj účet, jelikož svůj neměl, a já mu to číslo napsala špatně. naštěstí byl majitelem toho druhého účtu nějaký kamioňák, kterého našich deset tisíc fakt nespasilo.

Klasickému rozmněňovači jsem taky naletěla tenkrát. Hned po škole. Od té doby nerozmněňuju nikomu! :zed: a teď si budu dávat setsakramenského majzla i na všechno ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
30.5.19 12:33

@Lalelale
Mě se podařilo naštěstí neuzavřít smlouvu s novým dodavatelem energií. Vypadalo to všechno věrohodně. Ale něco mi na tom smrdělo. Když jsem držela propisku, že podepíšu, tak jsem z toho vycouvala. Měla jsem velký problém toho člověka dostat z bytu pryč. A tenkrát bylo o těch podvodech i v TV. Od té doby už do bytu nikoho, koho neznám nepouštím, nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
30.5.19 12:36

@lalaláček ouch tak to jo. Dobré vědět

• Citovat
  • Upravit
2895
30.5.19 12:54

@lísteček1 mám stejnou zkušenost, herna, přišla jsem o litr. Vydržela jsem tam tři dny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
30.5.19 12:55

Taky přidám, jak jsem jako mladá byla blba 😁 Delala jsem brigadne v malem kramku, jednou tam prisel takovy prijemny upovidany chlapik, chtel kredit do telefonu, cigarety, listky na mhd do zasoby, nejaky drahy casopis s cd hrou. Ja mu to vsechno podala a kdyz mel platit „Jee, ja zapomněl penezenku v aute. Hned jsem zpatky, stojim hned pred dvermi.“ Ja stala a cumela a za dve vteriny se auto nastartovalo a byl v pr… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
30.5.19 13:16

Jednou k nám došel chlápek, kterej se vydávala za pracovníka Centrální evidence SIPO. Jenže smůla, my přes SIPO nic neplatíme. A když chtěla navíc vidět naše vyúčto, že prý aby mohl dát vědět innogy, že mají vysoké ceny oproti konkurenci, tak to už jsem se rozesmála. Innogy k tomu určitě potřebuje týpky, co chodí po domech :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
30.5.19 13:37
@peta81 píše:
Taky přidám, jak jsem jako mladá byla blba 😁 Delala jsem brigadne v malem kramku, jednou tam prisel takovy prijemny upovidany chlapik, chtel kredit do telefonu, cigarety, listky na mhd do zasoby, nejaky drahy casopis s cd hrou. Ja mu to vsechno podala a kdyz mel platit „Jee, ja zapomněl penezenku v aute. Hned jsem zpatky, stojim hned pred dvermi.“ Ja stala a cumela a za dve vteriny se auto nastartovalo a byl v pr… :mrgreen:

Juj, to je taky dobrý no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.19 13:52
@DobroXzlo píše:
Ahoj všem…
Potřebuju se spíš vykecat a tak nějak „dodat odvahu“ nebo spíš, abych viděla, že nejsem sama, komu se to stalo…
Dennodenně slychaváme v televizních novinách, jak lidi zbytečně naletěli na to a na to a přišli tak o peníze…
To samé se stalo mě v práci. Naletěla jsem hloupým způsobem podvodníkovi a obral mě o několik tisíc. Nezrujnuje nás to. Zaměstnavatel mi to prý strhne po splátkách z výplaty, takže to možná ani tolik nepoznám a rodinného rozpočtu se to asi nijak zvlášť nedotkne. Jen bych potřebovala trochu nakopnout a vidět (přečíst si), že nejsem sama tak blbá, které se to stalo. Vím, že to přejde. Je to hold životní lekce a hrozně velké ponaučení do budoucna.
Stalo se vám někdy něco podobného a jakým způsobem? :-)

Kdysi dávno jsem jezdila po bobočkách a vybírala hotovost cca asi 13 tis, měla jsem to v krabici po obálkách a krabici jsem nechávala v autě, když jsem šla vybrat no a v práci jsem zjistila, že mě řidič šlohl 1 000,– v jedné obálce bylo méně, no musel to šlohnout řidič, protože v pobočce jsem to před nimi přepočítavála a oni přede mnou..samozřejmě to zapřel, tvrzení proti tvrzení, takže jsem to zacvakla a jako holka po škole jsem jednou jednou jsem probendila 500,– v pokladně a musela to zacvakat.

• Citovat
  • Upravit
1519
30.5.19 14:01

Mně se pak treba stalo, kdyz jsem prodavala v tabáku, ze prisel pán v saku, brýle, kufrik…a ze ho posílá majitel, rekl i jeho jmeno, ze mu mam dat penize za zbozi co pry předešly den privezl. A cpal mi nejake papiry do ruky, vypadalo to jak faktury. Rekla jsem mu, ze majiteli zavolam, ze si to overim. V te chvili mi vytrhnul papiry z ruky a odchazel :-D
Nebo jiny chlap zkoušel, kdyz jsem delala v prodejně kabelek, ze mi daval plnou zalepenou obalku, ze tam pry jsou eura pro majitele kabelek (take vedel cele jeho jmeno) a ze mu mam dat čtyři litry, ze tolik a tolik je za euro a ze je tak s majitelem domluveny. Rekla jsem mu, ze o nicem nevim a ze si to overim u majitele a vzala telefon, ze mu zavolam.Pan se sebral a odesel.Kdyz jsem na nej volala, kam jde, ze jsem se jeste nedovolala, tak me uplne ignoroval :lol: Majitel samozřejmě o nicem nevedel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12566
30.5.19 14:07
@Anna85 píše:
Ja naletela na smlouvu uzavrenou po telefonu. Jednalo se o prezentaci na internetu, meli jsme jich v ramci podniku mnoho, takze kdyz mi rekl jestli chci obnovit lonskou, tak jsem kyvla. Pak mi to nejak docvaklo, ze nic takoveho jsme nemeli, ale uz vyhrozovali ze jsem uzavrela smlouvu. Jednalo se o cca 6tis. Nic jsem nepodepsala. Takto dneska okradaji casto starsi lidi, kteri nevedi co po telefonu odkyvou.
Každopádně, mne se to tehdy povedlo stornovat. Otravovala jsem je denne telefonicky, psala odstoupení od smlouvy.
Uz si davam pozor.

Jo to mě přesně taky, když začínal boom prodejců s energiemi..přišel nějaký příjemný pán a že je z nějaké energ. firmy a kolik platím za el.en. at ukážu fa, no já jak blběna mu ji ukázala, pán se moudře zahleděl a klasika jak prý to mám drahé a kdesi cosi no a já hnedd podepsala novou smlouvu u nich. Za hodku se mi to rozleželo a taky, začalo obýhání psaní dopor. dopisů atd. nicméně jserm měla štěstí, vypověděla to včas a byl klid. Jedné známé se stalo že zapomněla nahlásit za hodně movitého klienta nehodu jako makléřka. Pán měl mercedesa, rozbitý celý zadek a potřebovahl to samozřejmě co nejdříve ocenit a oporavit a jako vip přednostně..no ona chudák na něj zapomněla jako na smrt, za pár dní pán volal, kde že ten likvidátor pojištovny je, že potřebuje odjet někam do ciziny..a ji by krve nedořezal, no měla průšvih., šéfka ji šíleně seřvala, přišla o prémie neb pán si stěžoval atd. dělala to ale jen asi rok, šílený stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat