Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
18. října tohoto roku jsem v Super zoo zakoupila smace Betty bojovnice. Dva dny poté ale začal blednout a pomalu se mu to rozšiřuje. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Mám ho v akváriu 20l s živými rostlinkami a krmim Tetra Betta. Do vody jsem po založení akvária, což bylo asi 5 dní před vložením rybičky, přidala přípravek od Dajany Boifiltr.
Když začal blednout, tak jsem koupila ještě od Tetry Betta AquaSafe. Koupila jsem také Krunýřovce a ten je v pořádku.
Prosím o radu. Nechtěla bych o rybičku přijít.
Ach jo. Proč si aspoň něco nezjistis před založením akvária? Asi měsíc trvá, než se vytvoří vhodné prostředí. Bakterie to uspisi, ale ne o tolik. Mrkni na forum rybicky.net , tam jsou profici, poradi ti se založením, údržbou, krmenim a vším.
@sahrazad1 Bavila jsem se s lidmi, kteří mají akvária a měli jich už několik a všichni mi řekli, že čekat měsíc nemusím, že je to hloupost. Samozřejmě jsem to četla, proto jsem se jich na to ptala. O Bettě jsem si nastudovala vše. Jen toto mě teď trápí.
Přijde mi to jako plíseň, ony ty Betty že zverace nestojí za moc, navic to čerstvé akvarko ji moc neprospelo. Zkus koupit něco na prevenci, esha 2000 apod., v dobrém zverimexu něco najdeš
@Janee19 Děkuji moc za radu. Už jsem si přípravek objednala. Kdyby to nebyla plíseň, může přípravek nějak Bettu ohrozit?
@Kikina2021 je tam preventivní dávkování a léčení. Asi bych už klidně dala léčení. A neublíží ji to, jen neprekroc dávkování pro tvůj objem akvária a men vodu dle návodu. Po každé výměně bych přidala náladu bakterií, klidně už jen poloviční