Blici miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10799
8.7.10 21:51
IMI píše:
Kdyby si ublinknul po jidle, to bych chapala, i kdyz u nas to bejva „poblil sem mamu, poblil sem tatu a tebe bracho pobleju taky“.

U nás bylo to samý, a u obou kluků. Zajímavá byla ovšem souvislost, že ten, který zrovna v daném období víc blil, tak pak i na váze bylo vidět, že víc přibral (vážili jsme jen v poradně). Takže podle mě se prostě jen chtěli napít víc než se vešlo :nevim: Teď s příkrmy blinkání skoro úplně zmizelo (kromě malých loužiček, když jsou na bříšku), ale neraduju se předčasně, nechci to zakřiknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
9.7.10 00:05

Tak sem zkusila nedat protiprdikovsky kapicky. uvidime, co brisko, ale vrhal min bych rekla. Nevite nektera v jaky forme se dava ten svatojanskej chleba? Nutriton tady nevedou, ale moucku z toho svatoj. chleba jo, tak jestli to muzu pouzit. I kdyz to mu zase asi ucpe dudel. Uvidime, uvidime, uvidime :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
9.7.10 00:20
IMI píše:
Bydlime v cizine a tady takovy mlika nejsou, jeno 1 od narozeni, 2 od narozeni pro hladovy deti, 3 od 6-ti mesicu a pak uz od roka. Ale je treba divny, ze caje vylemta 100ml a ani si nekrkne a z toho se nepobleje. Jestli to nebude treba kapkama na prdiky :nevim: Jsou jeste vubec nutny? Problemy nema.

a co si ty mlíčka nechat posílat?? popř zkusti nějaký internetový obchod který by je poslal do ciziny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
9.7.10 00:45

My jsme to mlíko s Nutritonem doslova pasírovali přes cedníček. Takže jestli máte moučku ze sv.chleba a schválí ti to MUDr, tak za tu zkoušku to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
9.7.10 09:11

zuzka Koukala sem, ale nasla sem jenom za sileny prachy. Ale za mesic jedem na prazdniny, tak prinejhorsim zksim az tam.
Tak u mudr by to dopadlo asi tak, ze by na me koukala jak na debila, co mu to chci rvat (stejne jako na me koukala, kdyz sem se ptala na klistyr pred porodem), rekla by, ze bliti je normalni, maximalne napsala detskej gaviscon. Ja uz si o nich tady iluze nedelam, navic obvodak je dohromady pro deti i dospely, takze s tima miminkama moc zkusenosti nemaj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
9.7.10 09:39

Imi, v tom případě bych ten chlebík vyzkoušela, ale opatrně, aby se pak malej mohl vykadit, abys ho nezabetonovala moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
9.7.10 15:27

IMI:myslim,ze to byl APTAMIL…

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
9.7.10 15:51

Lenka Koukala sem na net a nasla sem SMA, ale s tim ja mam blby zkusenosti. Aptamil sem nenasla, ale vyraby ho ta firma co nutrilo a nutriton, podle me, ma stejnou krabici. Ale nedavam infacol a zda se mi ze blaja min. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
10.7.10 22:04

pokud ti mimčo krásně přibírá, jak píšeš a má normální kakání a norm. počet počuraných plen, tak to neřeš!

Mě blindila dcera taky pořád, po jídne, mezi jídli, před dalším jídlem.....prostě kdykoli…přibývala dobře tak není co řešit (jasně, že to byl asi reflux, což je časté a s věkem se upraví, ale nač obcházet dr. a jít na UZ, když je mimčo v pohodě.....jsem dětská sestra a když dětská dr, u nás v práci viděla, jak furt blindí, tak se mě ptala, jestli byla na ultrazvuku…řekla jsem že ne, že přibývá na váze krásně a že to neřeším…ona na to, že správně dělám:-)

Opatření typu nehýbat po jídle s mimčem a nepřebalovat, zvýšená poloha, odříhnutí atd. se minulo účinkem…

po 6.m. jsme začli s příkrmy, blindila furt, ale ty mrkvové blinky už nám zanechaly hodně stop na oblečkách :lol:
Pak se to nějak kolem 9.m. upravilo - jak dítě poporoste a reflux zmizí a jak se zahušťuje strava.

Ve 4m. je ještě brzo na zlepšení…pokud dítě dobře prospívá tak to neřeš a vydrž, pokud by neprospívalo tak na UZ a ev. dávat s jídlem NUTRITON (zahušťovadlo stravy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
11.7.10 20:06

alenka No ja od zacatku tvrdim, ze at si bleje, kdyz ho to bavy a pribira. Ale kdyz po jidle ma belem tri hodin uplne mokry triko a pri kazdym prevlikani ze pobleje znova, nesmrdet vydrzi tak do rana po koupani a vsechno a vsichni kolem nej jsou mokry, tak uz mi to celkem vadi. Jak sem psala Nutriton tady sehnat nejde, teda jde ale pres net a za sileny prachy a aby pak nepomahal a ja ho vyhodila, to se mi nechce. No musim 3 tejdny vydrzet a pak ho koupim v CR a uvidim. Od rijna uz budem mit pojisteni v Cechach, tak zajdu k Dr. nas zaregistrovat a udelat vstupni prohlidku, tak snad mi k tomu neco rekne. Tady (UK) klasicky pediatri nejsou, musi se pres doporuceni pres obvodaka a i dostat se k obvodakovi s takovou veci je docela nadlidskej vykon. Oni to s miminkama moc neumej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí