Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše 6 měsíční holčička prostě nesnáší kočár. Co s tím?
V kočárku s brekem usne, spí tak 30 minut a už je vzhůru (doma v postýlce vydrží po obědě i 2 hodiny).
Chvíli se veze, pak jí to omrzí a ječí a ječí. Dokud pochopitelně nevyměkneme a nevezmeme ji.
Koupili jsme i nosítko a kombinujeme…
Je to normální? Můžu něco zmněnit? Naučit jí na kočár??
Jééé, to je legrační, jak jsou ty děti všechny stejné, nebo při nejmenším jsou si tak podobné, tohle nám dělal Mareček taky, jen co jsem ho tam položila, tak spustil, usl, za 20-30min byl vzhůru a znovu řev, myslím, že to bylo taky nějak tak kolem půl roku, vyřešila jsem to dost radikálně…nechodili jsme 10dní ven, malá spokojeně spal doma-třeba i 2,5h, pak jsem dala sporťák, ovšem ve směru jízdy a bylo to…kouká a je spokojený. Takže to přejde, asi je to normální.
Kamarádka to měla podobně. Vyřešilo se to až s kočárem, který měl boční okýnka/průhledy. Malej pak byl na bříšku a koukal ven - a byl klid. Některý děti holt nesnášej, když nemají výhled.
Anno, mi to měli naopak.
Na jednu stranu to máš dobré, doma si poklidíš, uvaříš…což u nás nešlo, když jsem jezdila venku s kočárkem, protože doma v postýlce přes den spát nechtěl.
Na druhou stranu řvoucí mimčo někde ve frontě v marketu taky nic moc ![]()
Naučit se to asi nedá…buď se to miminku časem zalíbí nebo ne…prostě uvidíte
Nepomohla jsem, ale fakt nevím ![]()
musela jsem malou dat ve 4 mesici do sportaku…v hlubokym rev jak svina…ve sportaku naprosta spokojenost…proste potrebuje videt!
Se synem to bylo stejny, v kocare jecel a jecel. Takze prvni pulrok jsem proste nosila, spavat nedavala do kocaru ale domu do postele (to davam ted i nejmladsi, proste v postylce lip a dyl spi). Syna jsme pak zvykali na kocar az kdyz sedel, z hlubokyho jsme udelali sportak, sedel a koukal ven a jezdili nejdriv na 10min. prochazky a postupne po 5 minutach prodluzovali. casem si zvykl, ale noseni stejne vyzadoval dal. Nosila jsem az do roku (a 11kg) v satku na brise a pak presla na krosnu (az do cca 2,5 roku). Prijal az kocar sportak, sedel vlastne hodne nizko, oproti rozlozenymu hlubokymu, a to se mu zamlouvalo. Takze asi pockat az bude sedet a zkusit golfac.
Nektery deti holt nejsou kocarkovy, tak vydrz ![]()
My jezdíme v kočárku jedině na bříšku, aby viděl ven… boudička zvednutá nahoru a vykukuje z hluboké korby…
Ewule0712 píše:
Jééé, to je legrační, jak jsou ty děti všechny stejné, nebo při nejmenším jsou si tak podobné, tohle nám dělal Mareček taky, jen co jsem ho tam položila, tak spustil, usl, za 20-30min byl vzhůru a znovu řev, myslím, že to bylo taky nějak tak kolem půl roku, vyřešila jsem to dost radikálně…nechodili jsme 10dní ven, malá spokojeně spal doma-třeba i 2,5h, pak jsem dala sporťák, ovšem ve směru jízdy a bylo to…kouká a je spokojený. Takže to přejde, asi je to normální.
myslíš po směru jízdy???
my máme možnost obou směrů tak vyzkouším, ale chci ještě pár týdnů vydržet… malá je drobeček a posazovat jí zatím nechci:(
mikitaa píše:
musela jsem malou dat ve 4 mesici do sportaku…v hlubokym rev jak svina…ve sportaku naprosta spokojenost…proste potrebuje videt!
no u nás je to asi taky tím rozhledem, malá je zvědavá jak opice:) v nosítku spokojenost a jezdí očima po všem co je k vidění
doriang píše:
Se synem to bylo stejny, v kocare jecel a jecel. Takze prvni pulrok jsem proste nosila, spavat nedavala do kocaru ale domu do postele (to davam ted i nejmladsi, proste v postylce lip a dyl spi). Syna jsme pak zvykali na kocar az kdyz sedel, z hlubokyho jsme udelali sportak, sedel a koukal ven a jezdili nejdriv na 10min. prochazky a postupne po 5 minutach prodluzovali. casem si zvykl, ale noseni stejne vyzadoval dal. Nosila jsem az do roku (a 11kg) v satku na brise a pak presla na krosnu (az do cca 2,5 roku). Prijal az kocar sportak, sedel vlastne hodne nizko, oproti rozlozenymu hlubokymu, a to se mu zamlouvalo. Takze asi pockat az bude sedet a zkusit golfac.
Nektery deti holt nejsou kocarkovy, tak vydrz
uf tak to sis taky užila my jsme lehčí máme cca 6,5kg takže se to zatím dá:)
Naše je ve sportáku od 4,5 m kouká na mě, ale stejně jí to tam nikdy moc nebavilo.
z toho důvodu jsem zavedla spaní doma ( výhoda - spí déle a já si dělám své,což na procházce nejde) a ven jezdíme na 45 max na koukací procházky.
Do ted se to nezlepšilo a já to tak beru.. Prostě kočár není hitem..
Ps. uplácím jí křupkami a rohlíkem.. aby vydržela ještě chvíli. ![]()
jak ale potom řešíte výlety???
Když vyrazíme na půl dne ven… tak je to na palici:)
u nás to vyřešil taky sporták, byl červenec, takže teplo , terča sice měla 4m, ale měla ho do lehu, ale i tak viděla mnohem víc a byla spokojená, seděla v kočáře, až to uměla sama
zkus ten sportak…jde to preci polozit…v pulroce uz muze byt trochu nadzvednuta aby videla ale nedavej to do sedu uplne jestli jeste nesedi. potom sme mohli jet na vylet klidne na celej den ![]()
Honzík kočár nesnáší od mala a bohužel se to nelepší, spíš horší, kor když začal lízt a pomalu začíná chodit. U nás nezabralo nic, ani sporták ani nové golfky, hračky… prostě nic ![]()
a výlety řešíme, hold tak že ho taháme v ruce nebo na „koni“ , na chvíli ho zkusíme dát do kočáru a když řve už fakt hodně, zase ho berem do ruky
Příspěvek upraven 07.07.10 v 21:14