Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak zase jeden dotaz za kamarádku. ![]()
Má doma 6ti týdenní hplčičku a plně kojí už od začátku si odříhne jen zřídka a poslední týden ji po každém kojení i po delší době dost blinká a to takové jakoby sražené mléko? Co může být příčinou? ![]()
Děkujeme za rady ![]()
No asi nepotěším, mám 7 měsíčního klučinu a blinká mi doteď
Pediatrička mi řekla, že pokud to není po každém krmení obloukem, že se to většinou s příkrmy srovná nejpozději do roka
Říhat se naučil až tak po 6ti týdnech a to jenom v poloze tygříka, to docela pomáhalo.Jde o to jestli jí malá ublinkává, nebo hází obloukem - ono i to ublinkávání vypadá občas hrozivě, když to s nima začne pumpovat, až jsem se kolikrát sama divila, co se toho mlíčka do něho vejde. Jinak klidně ublinknul si i hodinu po krmení ikdyž měl odříhnuto (také sražené mlíko - žaludečními kyselinami). Prostě z toho musí vyrůst, jde o mírný reflux, který se neléčí, až bude sedět a stavět se, tak prý ta vzpřímená poloha značně ztěžuje ublinkáváni. Jinak ten můj pořídí i 3 hod po slupnutí příkrmu a jednom dalším kojení vyblinkat mrkvičku ![]()
Lenka001 píše:
Tak zase jeden dotaz za kamarádku.
Má doma 6ti týdenní hplčičku a plně kojí už od začátku si odříhne jen zřídka a poslední týden ji po každém kojení i po delší době dost blinká a to takové jakoby sražené mléko? Co může být příčinou?
Děkujeme za rady
Určitě vydržet, pokud to opravdu není obloukem je to více méně normální, mě malej blinkal dost a upravilo se to no asiaž v 8 měsíci jak máme příkrmy… prostě až jsem kojila méně… ted si sem tam ublinkne, ale jen vyjímečně. určitě je to ještě tou nezralostí trávicí soustavy
Obloukem už se to taky párkrát povedlo,ale není to pravidlo, jinak menší ublinkávání je po každém jídlo a někdy i po delší době po jídle.tak hlavně jsme rádi že to není nějaký zdrav. problém, těch už si chuděra na svůj věk užila dost a bude doufat že z toho brzy vyroste.
Lenka001 píše:
Obloukem už se to taky párkrát povedlo,ale není to pravidlo, jinak menší ublinkávání je po každém jídlo a někdy i po delší době po jídle.tak hlavně jsme rádi že to není nějaký zdrav. problém, těch už si chuděra na svůj věk užila dost a bude doufat že z toho brzy vyroste.
mě se stalo obloukem zvracení jen dvakrát, to mu bylo 10 dní a to fakt byla obrovská šavle, konzultovala jsem s doktorem a říkal že se to může stát, pokud by se to víckrát opakovalo tak obrátit se na lékaře… člověk si pak po tom blinkání řekl že mu v tom bříšku nic nemohlo zůstat ![]()
Lenka001 píše:
Tak zase jeden dotaz za kamarádku.
Má doma 6ti týdenní hplčičku a plně kojí už od začátku si odříhne jen zřídka a poslední týden ji po každém kojení i po delší době dost blinká a to takové jakoby sražené mléko? Co může být příčinou?
Děkujeme za rady
Tak to mléko, že je sražené je normální…tak to má být. Děti mají v žaludku bílkovinu, která to mléko srazí.
Pokud je to o delší době tak to mlíčko bývá opravdu jakoby sražené a smrdí.
Pokud blinká hodně často ať to konzultuje s dr. - může ji poslat na kontrolní vyšetření na ultrazvuk (nebolí to).
Nejmladší mi blinká doteď, doufám, že bude následovat svýho nejstaršího bratra a co nevidět přestane. Prostřední mi blinkal jen do cca půl roku…
Jinak k tomu odříhávání, zkus tomu dát čas, ve vzpřímené poloze jemně poklepávat a čekat a čekat. Nám někdy pomohlo jít nahoru po schodech. Časem se to určo naučí.
Já myslím, že pokud to není po každém kojení velká šavle, ale jen trošku ublinkne natrávené mlíčko,tak to je takhle ze začátku snad celkem normální. Ale pokud je toho víc a je to fakt časté, tak bych to určitě řešila s pediatrem. Ale ještě je dost brzo, tak se to snad srovná. Moje známá taky bojovala s ublinkáváním u mimíska a prcek přibejval, tak to nebyl zásadní problém. Ale je to nepříjemné. Když dokojila, tak dávala Bebu Sensitive a malej jí vůbec neublinkával. A při kojení se snad dají používat i nějaká zhušťovadla, která se dají miminku po kojení, ale to je asi spíš u miminek, která zvrací hned po kojení a ne až natrávené mlíčko. Nevím.
Tak jsem to spletla. Ta kámoška dávala BEBU AR. Ta je proti ublinkávání. Beba Sensitive je pro miminka s citlivými bříšky - jako na prdíky a koliky…
Ahoj! Mám 4,5 dceru, která úplně stejně ublinkává, hned po kojení, hodinu, dvě, tři po kojení. Vždy sražené mléko. Měla jsem strach, ale doktor také říkal, že je to normální. Představa, že se to srovná až do roka je hrozná! ![]()