Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chci se zeptat…kdo jste rodil císařským řezem, nemáte nějaké typy na polohy při kojení, které by nebolely mě, ani mimčo?
kojím zatím v sedě s mimčem na polštáři, ale je to dost nepraktické na záda.
Ahoj, tak já zvládla po císaři jen tohle - v sedě a mimčo na kojícím polštáři na fotbalistu.. V leže to vůbec nešlo..
A tady píšou že ten fotbalista je i vhodný po císaři..
http://www.maminkam.cz/…y-pri-kojeni
Ahoj, já můžu taky doporučit fotbalistu, jinak ani nekojíme, vše ostatní bylo namáhavé na jizvu a bolelo to
V sedě normálně, jinak nekojím. Na fotbalistu mě to nešlo, protože jsem se nedokázala naučit používat kojící polštář a bez kojícího polštáře mě nešlo kojit na fotbalistu ![]()
Kojila jsem v leže na boku celých 13,5m,max. mi to vyhovovalo.
Ty jo tak to obdivuju, já zatim i spim na zádech, na bok se otočim jenom když fakt musim…ale tak třeba to za týden bude zase jinak ![]()
A jsi v tom sedě o něco opřená zády? To by nemělo být na záda náročné… kdyžtak bedra podložit polštářkem ![]()
ahoj. taky od samého začátku kojím v leže. já byla hned v pořádku, jak jsem bolest jednou překonala, pak už to šlo. každým dnem se to určitě i u vás bude zlepšovat a budete si moci polohu na kojení vybrat bez ohledu na bolest po cs.
Po prvním CS mi v porodnici radili fotbalistu, ale nakonec jsem stejně kojila v klasické poloze (tuším se to jmenuje madona). Po druhém CS už jsem kojila jen normálně. Důležité je pohodlně se posadit, případně podložit záda polštářem a položit miminko víš na břicho, až nad jizvu. Nejradši kojím vsedě na gauči s pokrčenýma nohama. A vleže je to taky bezva (zvlášť v noci v posteli
)