Časový interval mezi jídlem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1272
30.5.11 12:48

časový interval mezi jídlem

Ahoj,prosila bych o radu.Mala ma ukončený druhý měsíc.Asi před 14 dni pila um i 180,vždy alespoň 135,a teď dá stěží 100,občas rano po spani 135.Snažím se aby měla mezi jidlem 3hod pauzu,ma často boleni bříška,ale to ma nejspíš z toho že občas jedla i po 1,5hod.Není to ted moc velky časový odstup?
Co platí na usínaní u tak malého mimča, s tím taky bojujem-přes den se nam podaří jen na rukach,ale když se vzbudi k ránu 5-6hod usne sama v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Boo
264
30.5.11 13:04

Tak mi jsme do začátku 3měsíce pily po třech hodinách 90ml, občas vypila 120, ale to obvykle v noci po delší spací pauze (4-5h) Pak celý třetí měsíc 120-140, Najednou ze dne na den se přehoupla na 140-160 po 4hodinách. Ovšem spací pauzu už neprodloužila. U nás to pití taky bylo hlavně o zvolené lahvičce - s MAM lahvičkou se savičkou 1 mi toho vypila víc (asi jí to nedělalo takovou námahu) a s Avent lahví se savičkou 1 mi vypila míň a ke konci mi u toho začínala i usínat, jak byla unavená a dalo jí to práci. Tohle platí i teď, kdy jí jsou už skoro 4m s Mam to vyžunkne a s Aventkou se u toho i zapotí :lol:
Myslím, že jsem někde četla, že mezi jídly z UM by měl být alespoň 2h odstup,aby se nesmíchalo natrávené a nové mlíko. :think:
My jsme taky bojovali s usínáním - chce být pořád schoulená u mě a tak jsme v postýlce „nasimulovali“ schoulení - z peřinky válec na jedné straně a polštář na druhé udělá to takový koridor, do kterého ji položím a nemůže se moc mrskat, na točí si hlavu ke straně do peřinky/polštáře a chrní - přikrývám zavinovačkou :mrgreen: Někdo to řeší „svazováním“ do plínky, ale to u nás neuspělo. Ovšem celé šestinedělí přes den spala jen na mě nebo v kočárku… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
30.5.11 13:46

já uspávám na rukách doteď, sama neusne… a k tomu jídlu, u 2 měsíční je 180 dost, my v té době pily tak 120-150 ml, přes den po třech hodinách, kratší intervaly jsem nechtěla kvůli bříšku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
30.5.11 13:54

Tak my kojíme ale touhle dobou má intervaly pokaždé jinak - jednou 4 hodiny jednou 1,5. Nejde jí znásilňovat - nedá se. Neuspávám, vzhledem ke starší ani nelze a je pravda že teď přes den spí mnohem méně než dřív - asi už tolik nepotřebuje. Zato v noci spí krásně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
30.5.11 17:40

Asi je to dost,ale jak říkam z ničeho nic spadla s jidlem na polovic,ale nevypada,že by stradala.Jen me to celkem překvapilo,a hlavně mam obavy, aby nebyla hladna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
31.5.11 07:01

Moje starší měla dny kdy vypila jen 90 a dny kdy jsem do ní nedostala takřka nic - byli jsme i u dr. - odběry atd a nic jí nebylo - jen nechtěla jíst :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
31.5.11 09:03

mě malá přestává jíst když jsou teď horka - ale zase do ní dostanu o to víc čaje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
31.5.11 13:18

Je pravda,že čajíka vyije taky dost,denně i 70. Hned jsem klidnější :-) Taky se Vám malé zakuckává při jídle?Mala strašně,až tak že lapá po dechu a když ji seberu flašku,tak div nezboří barák :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
31.5.11 16:16

jo, taky. Musim jí jako postavit a poplácat a ona se rozdýchá, odkašle a jede se dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
1.6.11 11:37

No mě malá vypije teď i 50čaje. Taky se zakuckává - někdy mám mlíko i v oku :lol: ale hned se začne rozčilovat, že nemá flašku - případně chvilku počkám jestli jí nevyjde rovnou i bublina :lol: teď objevila, že když začne povídat ve chvíli, kdy cucá, tak jí to chrčí v puse :zed: a strašně se to mu směje, takže mlíko je naprosto všude. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
1.6.11 12:38

Koupete vždy ve stejný čas? Koupem každý druhý den,ale pokaždé jinou hodinu,podle toho jak se vzbudí.možná i proto špatně večer usína.Mám ji budit,aby se naučila na čas koupání-mimochodem dělá strašný bengal,koupaní se jí vůbec nelibí :-( snad až bude o něco starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
1.6.11 12:39

dnes jsem koupila lahvičku mam,tak uvidíme jestli to bude o něco lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
1.6.11 15:13

Ahoj,tak našemu prckovi jsou dnes 3 měsíce a taky papá od druhého měsíce 180,odedneška už konečně může ofiko. :-D Pak jsou dny,kdy vypil jen130,ale to je asi normální a kor v tomhle teplu.Si teda myslím.My taky koupeme jak kdy,myslím po každé v rozmezí od 19 do 21:30 podle jeho jídla,protože má reflux,tak aby se hned nepoblil. :-D Snad se naučí na nějaký režim,když mu v tom dělám takový zmatek.Prý je ale na režim ještě malý,takže mě to uklidnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
1.6.11 15:16

JO a jíme po 3 hodinách.Prý není kvůli bříšku dobrý dávat dřív.Ale i tak nám to vyjde na 5 porcí denně,protože usne třeba ve 20.hod a vstává mezi 6-6.30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
1.6.11 15:54
Boo píše:
Tak mi jsme do začátku 3měsíce pily po třech hodinách 90ml, občas vypila 120, ale to obvykle v noci po delší spací pauze (4-5h) Pak celý třetí měsíc 120-140, Najednou ze dne na den se přehoupla na 140-160 po 4hodinách. Ovšem spací pauzu už neprodloužila. U nás to pití taky bylo hlavně o zvolené lahvičce - s MAM lahvičkou se savičkou 1 mi toho vypila víc (asi jí to nedělalo takovou námahu) a s Avent lahví se savičkou 1 mi vypila míň a ke konci mi u toho začínala i usínat, jak byla unavená a dalo jí to práci. Tohle platí i teď, kdy jí jsou už skoro 4m s Mam to vyžunkne a s Aventkou se u toho i zapotí :lol:
Myslím, že jsem někde četla, že mezi jídly z UM by měl být alespoň 2h odstup,aby se nesmíchalo natrávené a nové mlíko. :think:
My jsme taky bojovali s usínáním - chce být pořád schoulená u mě a tak jsme v postýlce „nasimulovali“ schoulení - z peřinky válec na jedné straně a polštář na druhé udělá to takový koridor, do kterého ji položím a nemůže se moc mrskat, na točí si hlavu ke straně do peřinky/polštáře a chrní - přikrývám zavinovačkou :mrgreen: Někdo to řeší „svazováním“ do plínky, ale to u nás neuspělo. Ovšem celé šestinedělí přes den spala jen na mě nebo v kočárku… :zed:

Ahoj holky,mám taky prosbu radu:máme 3,5 tydenni miminko Honzika a kojim ale asi nemam kvalitni mliko jelikoz rval hlady,tak mame pridavat UM davam mu co kojeni z obou prs 60 ml to hrave vypije ale mam pocit,ze je to malo,ze mi rve hlady…taky trpime hodne na prdiky a bolesti briska..kolik si myslite ze mu muzu dat toho UM protoze tezko rict kolik si veme ode mne,bojim se aby si neprejedl…a taky spatne rihame…nejde mu to…diky za rady…mam totiz pocit ze ho mam porad na rukach.....pribral totiz na posladni kontrole pouze 80 g/tyden a mel by dle dr.150g-diky moc kata :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová