Nenalívají se mi prsa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.5.11 09:25

nenalevaj se mi prsa

Dobry den,potrebuju radu,uz druhy den citim,ze se mi temer nenalevaj prsa,prcek ma temer 6tydnu,kojime co 3-4hodky vzdy z jednoho prsa.Vzdy jsem citila jak se mi nalevaj a byla tvrda ted citim trochu to nalevani ale nejsou vuubec tvrda takze mi prijdou temer prazdna,prcek posaje a usne,takze hladovy asi neni,ale citim,ze je toho mlicka opravdu min. CO s tim?Jim a piju hodne i caje na podporu kojeni.Kojit bych chtela dal.Dneska mame rodinou oslavu a zacinam panikarit,ze nebude mlicko stacit.Poradte prosom

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1227
28.5.11 09:35

tipla bych to na rustovy spurt v 6. týdnu (běžně bývá tak v tom 6. týdnu, pak ve 3 měsících),
nepanikař, ono se to samo srovná, ale organismus potřebuje tak 2-3 dny, než navýší tvorbu mlíčka na větší odběr mimča, pokud je malý spokojený a nepláče hlady, tak má mlíčka dost a je to fakt jenom na pocitu,
podle toho, jak píšeš, tak děláš dost pro dostatek mlíčka (hodně piješ, navíc kojicí čaj …) když bude mít prcek hlad, tak prostě přikládej častěji a neboj, za dva dny si ani nevzpomeneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
28.5.11 09:39

Ony ty prsa si časem zvyknou vytvořit tolik mlíčka, kolik miminko potřebuje. Ta tvrdá nalitá prsa spíš znamenají, že se mlíčka vytvořil nadbytek a potřebují ‚vypustit‘ a i odstříkat :) Ta tvorba se musí nějak ustálit.
Jestli je prcek spokojený, nebála bych se, on by si určitě zařval, že má hlad :)
Já je mám např. tvrdá už jen ráno, když holčičky spí v noci 7 hodin, je to pak ráno úleva, když je vypijí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
28.5.11 09:52

Prostě se ti přizpůsobila potřeba dítěte s nabídkou v prsu. Je to naprosto normální, že necítíš nalití a buď v klidu. Pokud máš pocit, že malý chce častěji, tak ho přilož cca co 2hod. Ale neřekla bych, že je to růstový sprut. Držím palce a ať se vám oslava vydaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.11 09:53

Holky dekuji jste mne uklidnily :kytka: .A jeste jsem si vsimla,ze se mi vice naleva prave :think: .Tak doufam,ze to bude brzy zase dobre.

• Citovat
  • Upravit
6868
28.5.11 10:41

Ahoj,

prsa se přizpůsobila poptávce, neboj. :wink: Pokud je malý spokojený, neřešila bych a dál kojila tak jak jsi zvyklá.
Pokud bys začala mít opravdu pocit, že máš mlíčka méně a malý pláče hladem, kojila bych z obou prsů během jednoho kojení, klidně i prsa několikrát prostřídat. Ideálně každé dvě hodiny nebo i častěji… a hlavně v noci. Hladina hormonu prolaktinu je právě v noci okolo půlnoci a třetí ranní nejvyšší.
To, že se Ti jedno prso nalévá více a druhé ne, je také normální. Mimčo má své „oblíbené“. Může se mu z něho lépe pít nebo ho máš i ačkoliv o tom nevíš lépe položené. Pokud je ten rozdíl markatní, začínej kojení s tím méně „oblíbeným prsem“. Pokud prcek nebude chtít pít z něj, dej mu to „JEHO“, ale pak hned vyměněn za to druhé. Trochu tělocvik viď? Ale to se poddá, oni ti malí šmudlíci zkouší azkouší co ty mamči všechno vydrží :wink:
Hlavně se snaž být v klidu, je to taková otřepaná fráze, ale opravdu funguje. Polovina úspěchu co se týče kojení, je v hlavě… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
28.5.11 11:29

Ahoj, hlavně KLID :-) Na začátku po porodu se nalévají, ale později se stále zmenšují a nalévání je zřetelné třeba až po 8 hodinách nekojení. Já jsem kolem cca 5. měsíce syna měla už prsa dost malá a jakoby prázdná a přitom jsem měla mlíka dost a hlad opravdu neměl :-D Takže se nestresuj a nepozoruj. Až bude mít mimi hlad, tak ono se přihlásí mnohem častěji (i co 1,5-2 hodiny) a tvorba mlíka se přizpůsobí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová