Kdy dát miminku čaj?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76
25.5.11 12:03

Kdy dat miminku čaj

Chci se poradit mam měsíční holčičku a kojím.Kdy jí mužu dat čaj když jsou takove vedra ,nebo jí stačí mleko? Kdo ma skušenosti .Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9622
25.5.11 12:07

Když kojíš, tak bohatě stačí mléko. Akorát jí dávej kdykoliv si řekne, může to být třeba i po hodině, někdo kojí v létě i častěji. Ale čaj nemusíš dávat, pokud nemáte s kojením problémy. Navíc ho děti stejně moc nechtějí :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
25.5.11 12:08

všichni odborníci na laktaci ti řeknou že mlíčko stačí…první mlíčko je na napití a to další mlíčko je už na papání - takže prý při plném kojení žádný čajík

já bych se tak trochu přikláněla k zdravému selskému rozumu - a pokud je léto a opravdu vedra - tak tuším jsou čajíčky od 3týdne…tak bych občas dala…ted vím že naštvu všechny razité kojící ženy a odbornice přes kojení - ale zdravý selský rozum mi říká, že trochu čajíčku ve vedrech neuškodí…tot můj názor…ted čekám kdo mě tu za tohle bude kamenovat :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
25.5.11 12:09

Ahojky,čajík dávat nemusíš když kojíte.My jsem od 3 týdne na UM a i když přesto jsme čajík dávat nemuseli tak já dávala fenyklový od hippu kvůli prdíkům.A pomohlo to,ale jen pár lžiček denně pro tak malé miminko.A výborný je taky heřmánkový,ale ten jsme začali dávat až později.I tak tomu moc malá nedá,ve vedrech vypije tak 40 ml :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
25.5.11 12:13
Renatka30 píše:
všichni odborníci na laktaci ti řeknou že mlíčko stačí…první mlíčko je na napití a to další mlíčko je už na papání - takže prý při plném kojení žádný čajíkjá bych se tak trochu přikláněla k zdravému selskému rozumu - a pokud je léto a opravdu vedra - tak tuším jsou čajíčky od 3týdne…tak bych občas dala…ted vím že naštvu všechny razité kojící ženy a odbornice přes kojení - ale zdravý selský rozum mi říká, že trochu čajíčku ve vedrech neuškodí…tot můj názor…ted čekám kdo mě tu za tohle bude kamenovat :lol: :lol:

Jasně! Já sem měla doma taky koupenej čajík od Babio od uk. 1.týdne, pže já nejsem vystavovací typ :lol: ,abych kojila kdykoliv a kdekoliv…Já sem stydlín, navíc nám to kojení stejně moc nešlo :roll: Ale jak sem psala, stejně ten čaj nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
25.5.11 12:13

Určitě není potřeba dávat další tekutiny pokud plně kojíš, miminko si řekne samo jestli má žížu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.5.11 12:17

Děkuji za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.5.11 12:19

Ahoj s tim čajíkem to asi skusím mame problemy s prdíkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.5.11 12:31

A ještě bych se chtěla zeptat ,když mi skoro po každem jídle škyta?Mam jí davcat pít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
25.5.11 12:34

No já sem dceři občas dala ještě trochu cucnout z prsa, ono to na škytavku hodně pomáhalo :) Ale ne pokaždé, někdy se s tím holt musela porvat sama :lol: Ale když sem viděla, že je třeba unavená a kvůli té škytajdě nemůže zabrat, tak sem jí cucnout dala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.5.11 12:37

No pravě že jí to ruší v usinaní ale mam strach ať si na to nezvykne a pak to nema jako cumel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5530
25.5.11 12:55

Libka nemusis davat cajik, staci aj prevarena dojcenska vodicka, ja som tiez za to, ze v takych horucavach dve tri lyzicky vodicka neuskodia :palec: Tiez plne kojim, ale sem tam davam par lyziciek vodicky.

A ja na skitavku nepouzivam nic, lebo nasa mala zaspava pri tom :mrgreen: Ale ked jej to prekaza, tak aj v nemocnici mi radili dat na trosku prsnik :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
25.5.11 12:59

nesmysl že při kojení kojo stačí. moje neteř byla hrozný uřvánek, plně kojená a přes léto to byl masakr ale švagrovka se řídila příručkama že kojo stačí, no psychicky jsme to s mamkou nevydrželi,neteř jsem si půjčila na hlídání, švagrová mi jí dala čerstvě nakojenou a zajeli jsme za roh, neteř vyžahla celou flašku čaje a usnula a spala celý odpoledne což do té doby v životě neudělala. od té doby jsem si neteř půjčovala skoro obden celé léto a pokaždé scénář stejný, neteř je teď už 10 let a švagrová dodnes neví o našem čajovém tajemství ale dodnes vzpomíná jak jen u mě malá krásně spala a nikdy nebrečela!!
to samé jsem si ověřila u své malé, když jsem viděla kolik čaje (neslazeného) a vody v létě vypila tak mi nikdo nenamluví že tekutiny nejsou potřeba a i mé kojící kamarádky do léta zastánkyně čistě kojení byli v létě za čajík ještě rády protože děcka řvali jak tur když viděli prso ale vodičky či čaje vyžahli celou flašku.
za nás se čaje dávali i při koju a přežili jsme to a játra nemáme zdeformované :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
25.5.11 13:03
martulkasloník píše:
nesmysl že při kojení kojo stačí. moje neteř byla hrozný uřvánek, plně kojená a přes léto to byl masakr ale švagrovka se řídila příručkama že kojo stačí, no psychicky jsme to s mamkou nevydrželi,neteř jsem si půjčila na hlídání, švagrová mi jí dala čerstvě nakojenou a zajeli jsme za roh, neteř vyžahla celou flašku čaje a usnula a spala celý odpoledne což do té doby v životě neudělala. od té doby jsem si neteř půjčovala skoro obden celé léto a pokaždé scénář stejný, neteř je teď už 10 let a švagrová dodnes neví o našem čajovém tajemství ale dodnes vzpomíná jak jen u mě malá krásně spala a nikdy nebrečela!!
to samé jsem si ověřila u své malé, když jsem viděla kolik čaje (neslazeného) a vody v létě vypila tak mi nikdo nenamluví že tekutiny nejsou potřeba a i mé kojící kamarádky do léta zastánkyně čistě kojení byli v létě za čajík ještě rády protože děcka řvali jak tur když viděli prso ale vodičky či čaje vyžahli celou flašku.
za nás se čaje dávali i při koju a přežili jsme to a játra nemáme zdeformované :mrgreen:

lékař říká že kojení stačí, tekutiny můžeš nabízet, ono je to docela boj s tím pitím, malej mi vypije 40 někdy i více, ale moc nechce, zatím mi lékař řekl že kojení pokryje jeho potřebu tekutin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.5.11 13:05

Děkuji každa rada dobra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie