Míchat MM s UM?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1863
25.5.11 10:25

Míchat MM s UM?

Zdravím, nedávno jsme psala dotaz ohledně UM, když jsme přijely z porodky na flašce a já z toho byla dost špatná, ale on se stal docela zázrak a mléko se mi spustila až po více než dvou týdnech (rodila jsem SC), takže dcerka byla dosud spíše na UM (přesto, že jsem ji stále přikládala, nic velice nevycucla a jen plakala), často jsem se snažila odsávat odsávačkou medela swing a ta mi moc pomohla a nějaké mléko se postupně objevilo - po všemožném snažení. třeba dnes ráno jsem odsála během pár minut 70ml, ale obávám se, že dcerka, přestože ji nechám sát z obou prsou, stejně pak pláče a asi vyžaduje už pití z láhve (koupila jsem láhev od MAM, co by měla být nejvíce podobná prsu). mám ji tedy stále přikládat a nechat pak plakat? nebo mám odstříkávat a lít MM do lahve? mohu odtříkané mléko míchat s UM (když nebudu mít dostatek mléka)? nebo raději dávat zvlášť odstříkané MM a pak zvlášť UM z láhve? Velmi Vám děkuji za odpověďi a rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucineeccka
25.5.11 10:28

Jsi šikovná, že jsi to nevzdala. :palec:
Já teda nemám vlastní zkušenost, ale přikládala bych jí, myslím, že si zase zvykne a když jí budeš muset dokrmit tak bych jí to dala stříkačkou a ne láhví.

• Citovat
  • Upravit
9649
25.5.11 10:31

Take bych prikladala, posleze dokrmila odstrikanymMM. Ja slusne kombinovala lahvicku i kojeni a na skodu to nebylo, ale i ta strikacka neni spatna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
25.5.11 10:39

Já jsem přikládala, holky téměř nesály - ze začátku neměly sílu a pak už byly zvyklé na lahev - přesto se mi Baruška chytla i u prsa… Bohužel jsem ze zdr. důvodů o mlíko přišla… tak být tebou, tak stále zkouším…

Já jsem přiložila, pak jim dala UM nebo MM (nikdy jsem nemíchala) - měla jsem vždy odsáté MM v ledničce, když nestačilo, tak dostaly UM a MM jsem pak doplnila novým odstříkaným… Když byly spokojené a napapané, tak jsem v klidu odstříkala zbytek mléka ;-) Jeden čas mi to vyšlo cca takhle - UM - MM - UM - MM - MM ;-) Prostě jsem si udělala rezervu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
25.5.11 10:48

děkuji holky! já ji sice přikládám často, ale štve mě, že vůbec nevidím, jestli vůbec a kolik toho MM vytáhne. akorát vidím, že má pak v pusince mlíko (nesmějte se :roll: , jsem prvorodička, praxe žádná a v porodce jsem se toho moc nedozvěděla…) no a tak jsem přikládala, ale dokrmovala ji UM a pak se začalo objevovat víc a víc MM, tak jsem ve volných chvilkách, když spinkala vždy ještě odsávala a to pak lila do UM (bylo to kolem 10 - 30ml). Takže dostávala dosud takový mix, což, jak jsem pochopila, asi není moc dobré, že?! takže radíte dávat raději zvlášť??? a zkusit třeba UM pomalinku odbourávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.5.11 11:04

Pokud nelijes MM dohorke vody, myslim, ze by se nemelonic stst, nicmene bych nemichala kvuli chuti a vune - potom uciti z prsa neco co zna, kdezto tak se ji to micha :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
25.5.11 11:06

Naše Barunka byla taky zvyklá na lahvičku z nemocnice, ale postupně sme přešly jen na kojení, ovšem byl to boj, kojila sem někdy i 14× denně… :roll: Ale jiná rada než přikládat podle potřeby dcery není…Já ji prostě měla skoro pořád u prsa, chtěla sem vydržet alespoň do 3 měsíců, ale nakonec to vyšlo do pěti…Teď to máme tak pade na pade :) :lol:
Ale jako jestli ti můžu něco poradit sama za sebe, nelam to přes koleno! Já se strašně trápila, byla pořád ve stresu, protože malá byla pořád taková nespokojená, umrčená, chvilku v postýlce nevydržela, procházky byly horor…A teď sem úplně v klidu, doma stíhám všechno uklidit, malá je spokojená, hraje si, spinká, no paráda!
Teď se o tom kojení všude furt tak mluví a píše, že si člověk pomalu připadá jak nějakej netvor, když dává UM :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
25.5.11 11:12

Mojí kamarádce taky nešlo kojení…ale měla blbou doktorku, místo toho aby jí řekla, aby vydržela tak jí řekla, že je to asi genetický ( její máma taky nekojila) a aby dala rovnou sunar, že to stejně nemá cenu :zed:
Já jsem při spurtu kojila snad po 15 minutách. Asi měsíc. Bylo to šílená, ale vydržela jsem to a kojím doteď :)

• Citovat
  • Upravit
9649
25.5.11 11:13
kaaaca-h píše:
Naše Barunka byla taky zvyklá na lahvičku z nemocnice, ale postupně sme přešly jen na kojení, ovšem byl to boj, kojila sem někdy i 14× denně… :roll: Ale jiná rada než přikládat podle potřeby dcery není…Já ji prostě měla skoro pořád u prsa, chtěla sem vydržet alespoň do 3 měsíců, ale nakonec to vyšlo do pěti…Teď to máme tak pade na pade :) :lol:
Ale jako jestli ti můžu něco poradit sama za sebe, nelam to přes koleno! Já se strašně trápila, byla pořád ve stresu, protože malá byla pořád taková nespokojená, umrčená, chvilku v postýlce nevydržela, procházky byly horor…A teď sem úplně v klidu, doma stíhám všechno uklidit, malá je spokojená, hraje si, spinká, no paráda!
Teď se o tom kojení všude furt tak mluví a píše, že si člověk pomalu připadá jak nějakej netvor, když dává UM :roll: :lol:

Naprosty souhlas!!! :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
25.5.11 11:22

no, dalo by se říct, že se mi mléko začalo pořádně dělat, až jsem se na to jakoby vyprdla a řekla si, že UM není žádný jed, takže ono to asi bude dost o psychice a teď si říkám, že jsme pro to udělala max (ze svého pohledu) a chci malé dát aspoň to, co mám. takže nevidím problém MM prostě i odsávat a dávat na střídačku s UM. dává mi to dobrý pocit, že jsem dcerce něco nakojila a zároveň je spokojená, protože dostane i UM a neřve mi hlady. ale vycházím ze svých pocitů a třeba mě nějaké maminky budou kamenovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.5.11 11:52

¨Nevim, proc by te mel nekdo kamenovat, a jestli jo, tak se na ne vykasli :-) ja skoncila s odsavanim dobrovolne okolo ctvrteho mesice male - celodenni hon za 60 ml odstrikaneho mlika me opravdu unavoval!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.5.11 12:37

Ahoj, nám trvalo taky docela dlouho než jsme se rozkojili, bylo to hrozný ze začátku. Malinkej pořád jenom řval a řval a já ho měla pořád přicuclího u prsa…připadalo mi, že nedělám nic jinýho, než že jen kojím, unavená, nevyspalá, vystresovaná…no děs :cry: Navíc malej vůbec nepřibíral, každou návštěvu u Mudry jsem ořvala… Pak mi doktorka řekla, abych začala s příkrmem / normálně nakojit + dát ještě příkrm / Malinkej se konečně pořádně napapal, já se uklidnila, odpočinula, vyspala a teď už skoro jen kojím…na noc dostává UM a je spokojený :huban: Takže to je podle mě hodně o stresu. Přeju hodně sil a trpělivosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
1.6.11 17:10

Já měla s kojením velké problémy. V porodnici malá vypila jen 2-6 ml MM, zhubla 11,5 % porodní váhy, takže mi ji začali přikrmovat už tam. Mléka jsem měla málo i přes to, že jsem přikládala a 7× denně odsávala. Množství se mi nezvýšilo, navíc mám ploché bradavky, tak jsem musela používat kloboučky. U kojení jsme strávily hodinu a půl a za chvíli nanovo. Byla to hrůza. Dělala jsem to tak, že jsem po kojení z obou prsou (asi 3/4 h)malou zvážila a podala dokrm. Asi po 2 měsících jsem přestala přikládat a jen jsem odsávala MM, které jsem pak SMÍCHALA s UM a dala ho malé ve flašce. Dělám to tak stále, malá má půl roku, ale uvažuju o tom, že skončím, protože MM mám jen cca 60 ml denně. Ta psychika s tím hodně souvisí. Já mám první dítě, předčasně narozené,byla jsem hrozně nervźní, pořád jsem brečela, že nemám mlíko. Bylo to fakt hrozný. Jsem přesvědčená, že za tento nezdar může právě ona. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
8.6.11 20:39

ahojky mam skoro 5mesicni holcicku a plne kojim… obcas mi pripada ze ji to nestaci a vzteka see u toho.pak ani prso nechce…mama doma sunar ale nevim jestli ji ho davat aby mi neodmitala moje mliko.. dik za radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.6.11 21:48
makyna91 píše:
ahojky mam skoro 5mesicni holcicku a plne kojim… obcas mi pripada ze ji to nestaci a vzteka see u toho.pak ani prso nechce…mama doma sunar ale nevim jestli ji ho davat aby mi neodmitala moje mliko.. dik za radu…

A v cem chces vlastne poradit??? Jestli davat UM nebo jak ho davat??? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová