UM nebo kaši?

37
25.5.11 09:24

UM nebo kaši?

Čauky maminky,
připadlo mi,že se mi malá už od 8 měsíce pomalu,ale jistě odstavuje a teď v 9 měsíci už skoro úplně odmítá kojení.Je to vzácnost,když se mi povede ji nakojit.Dávám ji na noc mléčnou kaši 150ml a přes den asi 200g hollandie,jelikož se mi nedaří už 3den do ní dostat ani trošku MM,tak si myslím,že ji jedna mléčná dávka chybí(ráno).Rozhoduji se,jestli ji mám pořídit UM nebo dát ráno taky kaši?Když měla první růstový spurt(ve 4 týdnu),tak jsem ji zkusila dát na dojezení UM (Nutrilon HA),kojila jsem ji v kuse už totiž přes 4hod a úplně ho odmítla,nechtěla ani trošku.Tak se obávám,aby mě UM pila,myslíte,že mám zkusit nějaké UM případně jaké v 9m anebo ji dát osvědčené mlečné kaše?Zajímalo by mě taky,co si myslíte,že je ekonomičtější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5502
25.5.11 09:29

Já bych možná zkusila spíš to UM, pokud vím HA mléka mají horší chuť, tak možná proto ho odmítla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21589
25.5.11 09:45

po zkušenostech se starší klárkou bych dala klidně kaši. když jsem přestávala kojit, tak si madam žádné UM nevzala. vyzkoušela jsem asi 3, co jsem měla vzorky od kamarádek. pak jsem už odmítla experimentovat a cpát do toho vlastní peníze. samozřejmě, že by UM bylo lepší. ale spíš si kup vzorečky (tahle možnost před 4 lety ještě moc nebyla) a uvidíš, jestli se na něco chytne. prý je dobrý sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
25.5.11 09:54

mléko HA je hořké takže to ti proto možná nechce.koupila bych určitě UM v 9ti měsících by ho pít určitě měla.2× denně kaši bych asi nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
25.5.11 10:00

ahoj…já bych zkusila spíš UM, je to nejen ekonomičtější, ale kaše je i kaloričtější…tu chápu na noc.
Jinak co se mléka týká, tak jsme zkusili kde co, malej je vybíravej a taky po některým mlíku blinkal…nejhorší byla BEBA a SUNAR, ty nesnesl, ale SUNAR je sladký, mohl by jí chutnat. My nakonec začali kupovat HUMANU…kupuju ji přes net, chutná podobně jako MM a je dobře snášená. Nedám na ní dopustit a taky HIPP je super a ten seženeš v každém marketu, je hustější než klasická mléka, ale obsahuje i probiotika a prebiotika. A ani jedno z těhle dvou mlík nestojí svět a HIPP má dokonce nejnižší dávkování, takže cenově vychází nejlépe.

Tak snad jsem ti trochu poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
25.5.11 10:03

Čauky, přesně to samé jsem měla s malým:-) Taky přestal odmítat prso v 9. měs, tak jsem mu chtěla začít dávat UM jenže je atopik a taky musí mít HA…no a bohužel se nám to nepodařilo:-( A protože mlíčko mít musí, tak jsme to zase rozkojili:-) Nakojí se, ale jen při naprostém tichu a v leže, dřív to šlo kdekoliv a jakkoliv.....
Sice jsem ráda, že to nic nestojí, ale už jsme 11.měsíců na sobě závyslý, což mi teď nevadí, ale mám strach, aby to tak nebylo ještě ve dvou letech:-D
Jak už někdo psal HA je nahořklý…já teda zkusila BEBU a NUTRILON, nutrilon bych řekla, že je o trošku lepší a tak mu z něho alespoň dělám kaši. Tu kupuju taky od Nutrilonu a je přímo do HA, tak je celkem chutná. Jiné nemléčné do HA byly strašné.
Přeju hodně sil, aby jste dopadli líp než my:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
25.5.11 10:09

holky,děkuju moc za rady.Zkusím asi prvně ten Sunar,když je sladší.Na sladké to ona slyší:-) Proto taky miluje banány :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
25.5.11 22:21

ahoj, ja bych v 8m uz s HA nezacinala. Dala bych ale urcite UM misto kase. V kasi zdaleka neni takova davka, jakou das v UM.
Co se tyce ekonomiky, tak nevim jestli je levnejsi UM nebo kase, ale pokud chces racionalizovat, tak se prenes pres vsechny „znackove“ kase a davej obilninove kase ze zdrave vyzivy. Pytlicek stoji kolem 30,–, je daleko vetsi vyber oproti klasice, kde je predevsim psenice nebo vyjimecne ryze. A nemas tam cukr, coz si myslim, ze je vyhoda naprosto zasadni. Doslazovat muzes bud cerstvym ovocem a nebo koncentrovanou jablecnou stavou - lahudka!
A pokud chces chutove co mozna nejlepsi mleko, tak doporucuju Sunar. Ma mlecny tuk a tim padem opravdu chutna podobne jako mleko, narozdil od jinych znacek - sama jsem to kdysi testovala, takze to rikam s cistym svedomim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.3.12 15:37

Ahoj maminky,
mám podobný problém. Mám syna (sedm měsíců) a nechce pít z láhve, pouze z hrnečku čaj. Příkrmy baští dobře a chtěla bych během tří měsíců přestat kojit.Je nutné zavést místo kojení UM? A jakým způsobem byste nu ho dávali, když pije pouze z normálního hrníčku? Podotýkám, že kojím jen v noci asi 3× a ráno. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
6.3.12 15:41

Podle mě nějakou ,,mléčnou dávku,, potřebuje. To mu bude cca 10měsíců. já dávám mému 10timěsíčnímu ráno jogurt, v poledne příkrm, odpoledne ovoce, večer kaši, pak dokojím, v noci kojím jednou. Toť vše. Kdybych v noci nekojila, dala bych mu ráno UM, řídkou kaši nebo dva jogurty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.3.12 15:46

Děkuji,ale když z láhve nepije, tak si to nějak neumím představit. Mléčnou kaši jí na noc a dopoledne zkoušíme zařadit jogurt, ale zatím jsou to jen pokusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
6.3.12 15:53

no tak může pít UM z normálního hrnečku, to snad není problém?Normální mlíko se pije taky z hrnečku. A řídkou kaši zase lžičkou. Myslím, že mlíko by ještě mít měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.3.12 17:14

Děkuji za radu, prostě to zkusím a uvidím. Ze lžičky jí bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
6.3.12 18:04

no vidíš, bude to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.3.12 20:47

Ahoj, mám 2děti, obě jsem odstavovala kolem roku. Na radu dětské doktorky jsem vybrala Nutrilon, u obou dětí trvalo několik dnů, než mléko přijaly, ale dle doktorky to je při přechodu na UM normální. Stojí za to vydržet, děti v tomto věku mléko potřebují, syn pil Nutrilon do 3let a 3měsíců, dcera 2roky ho pije stále a já vím, že má jistý přísun všech důležitých vitamínů, minerálů a látek na podporu imunity. Za mě tedyumělé mléko ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová