Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky, ráda bych se zeptala jestli se může jít při kojení na masáž? Mám 2měsíční mimi a plně kojím, tak mám obavu, aby to třeba nějak neovlivnilo mlíčko. Ale třeba je to blbost, nevím? máte někdo zkušenost? děkuju ![]()
A proč bys nemohla? Akorát doporučuju ručník navíc na tekoucí mlíčko ![]()
Ahoj, můžeš, ale spíše nějakou relaxační, masáže jako manuální lymfodrenáže nebo nějaká hodně hloubková či čistící tak do toho bych nešla, přece jenom se to vyplavuje z těch svalů a může se to dostat do mlíka a mimi pak z toho může být nesvé nebo mu nebude chutnat.
ANO,lymfodrenáže nic moc při kojení,ale moje fyzioterapeutka říkala,že lymfodrenáž se může po šestinedělí,ale po masáži musíš odstříkat mlíko,protože se škodliviny vyplavují i do mlíka.Normální masáž můžes jakkoukoliv.
Ahoj, obnovuji diskuzi.
Objednala jsem se na masáž a pak mi došlo, jak se můžu svléknout, když ze mě teče mlíko? Jde to vůbec? Nebo s sebou mám vzít radši svůj ručník pod sebe?
@Sunnyess ja si vzala navic prsni vlozky a dala pod prsa.
Prijemnou masaz. ![]()
Taky mám 8týdenního prcka a včera sem byla na masáži krční páteře, ale teda jen vsedě, vleže by byl moc velkej tlak na prsa. Ale jinak to složení mléka určitě nijak neovlivňuje.
Byla jsem na klasicke masazi zad, kdyz mela mala asi dva mesice. Mela jsem prsni vlozky v podprsence, lehla usem si s ni a rozepla az polozena na lehatku. Prsa jsem mela fakt nalite, mliko ani neteklo, spis mi to bylo obcas neprijemny, kdyz masiroval v oblasti lopatek. Ale uzij si to
je to fajn relax.