Způsob kojení pro malá prsa

488
23.5.11 15:02

Způsob kojení pro malá prsa

Mám malá prsa a zkoušela jsem různé způsoby kojení. Bohužel mi nic moc nešlo. Můžete mi poradit jaký způsob se vám nejvíce osvědčil? Ještě k tomu používám klobouček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
23.5.11 15:06

Kojila jsem malou v zavinovačce a na kojícím polštáři, popř ještě podloženém normálním polštářem. musela být hodně podložená, aby se hezky přisála, ale šlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
23.5.11 15:32

Ahojky, já jsem si malého prostě držela v náručí, a bez zavinovačky naprosto klasicky, nic jiného nám moc nešlo. Ale nakonec jsem kojila 2 roky. A co máš konkrétně za problém?
Jo a rady jsem hodně čerpala z kojeni.net, tam je snad všechno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
23.5.11 16:22

Myslíš malými prsy přímo malá prsa, nebo malé bradavky? U malých prsů celkově by problém být neměl, jedině miminko víc podložit, případně střídat polohy, klasická, boční, vzpřímená, tanečník.
U plochých bradavek je nejlépe konzultovat poradkyni a využívat základních rad - studený obklad před kojením, formovače, příp Niplette apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
23.5.11 17:41
Andulis píše:
Ahojky, já jsem si malého prostě držela v náručí, a bez zavinovačky naprosto klasicky, nic jiného nám moc nešlo. Ale nakonec jsem kojila 2 roky. A co máš konkrétně za problém?
Jo a rady jsem hodně čerpala z kojeni.net, tam je snad všechno :-)

Taky jsem to dělala takhle. Když bych si lehla na bok a dala ruku pod hlavu, jak to ukazovali na poučném DVD, tak by mi prso zmizlo :lol: Takže jen v náručí, ale bylo mi to pohodlné, kojila jsem se svýma jedničkama 15 měsíců syna a dcera má rok a taky ještě kojím :-)

• Citovat
  • Upravit
janibubi
23.5.11 17:43

Já sem kojila s kloboučkem a ze začátku jen v leže,to mi přišlo nejjednoduší.Potom asi po 2-3.měsících sme začali v sedě,protože jsme musely odcestovat a vsede je to praktičtější.

• Citovat
  • Upravit
9909
23.5.11 17:47

Já jsem podložila kojící polštář ještě polštářkama tenčíma v sedě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
24.5.11 08:32
Eliška píše:
Myslíš malými prsy přímo malá prsa, nebo malé bradavky? U malých prsů celkově by problém být neměl, jedině miminko víc podložit, případně střídat polohy, klasická, boční, vzpřímená, tanečník.
U plochých bradavek je nejlépe konzultovat poradkyni a využívat základních rad - studený obklad před kojením, formovače, příp Niplette apod.

Mám malá prsa a malé bradavky, jednu asi určitě vpáčenou a druhou buď normální nebo plochou. Zkoušela jsem to s kloboučky. Bohužel mám malou v nemocnici a zvykla si tam na stříkačku. Ale i když jsem zkoušela kojení předtím, tak to moc nešlo. Když jí dám prso do úst, tak jej chytne, ale nepotáhne. Jako by nevěděla, co s ním, i když předtím vytáhnu pár kapek mléka.
Má cenu kupovat formovače až teď a stejně to zkoušet, když se nechytá ani přes klobouček ani přímo na prso? Při jídle vždycky usíná (ať je to prso nebo stříkačka), tak nevím, jestli jí za každou cenu dávat bradavku, i když by to bylo jednodušší rovnou nakojit a ne nejprve odstříkávat. Potřebuje hodně přibrat, tak se bojím už vyčerpávat čas na zkoušení kojení, aby se vůbec najedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
24.5.11 08:55

Amando, zkusila bych Niplette a suplementor. S časem tě chápu, záleží, jakou prioritu dáváš kojení. Formovače / Niplette i supláč zkus najít na půjčení - občas půjčují přímo laktační poradkyně. Tu bych ti stejně doporučovala konzultovat, naživo je to lepší než po netu :wink:
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
31.5.11 13:02

Ahojky, já mám taky malá prsa a ze začátku jsme hodně dlouho bojovaly s tou správnou polohou. Nakonec to vyhrála poloha v leže, to se hned hezky přisála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.6.11 14:12

mám také velmi malá prsa a kojila jsem první dítě skoro rok, nejdříve vleže, pak na ruce v poloze „Madona“. Teď mám nedonošená maličká dvojčátka a zatím kojím obě, spíš v poloze tanečník, protože mají malinké pusinky a špatně se přisávají, ale celkem to jde, střídám s polohou Madony, když už jsou přísátá, abych je nemusela tak tisknout k sobě. Důležité je ale mít dítě hodně přitištěné bříškem ke svému tělu, aby nebylo třeba nějak zkroucené.. Jestli máš prsa hodně tvrdá před kojením, tak někdy je dobré trochu mlíčka odstříkat, aby byla bradavka s dvorcem měkčí a lépe se miminku uchopovala a neklouzala. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová