Problém s kojením

3
20.5.11 21:14

problem s kojenim

ahoj poradi mi nekdo mame 14ti denni holcicku u kojeni usina a pri dokrmu nutrilonem pije hltave az se nekdy dusi :-( dekuji za odpoved :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
say
1461
20.5.11 21:16

ahojda, nevím jestli poradím, ale asi ji to z toho prsa neteče tolik a z lahve asi jo, nechce se ji třeba tolik tahat, zkoušej šimrat bod bradičkou při kojení, prostě různě budit...... určitě se to zlepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
20.5.11 21:19
stelik píše:
ahoj poradi mi nekdo mame 14ti denni holcicku u kojeni usina a pri dokrmu nutrilonem pije hltave az se nekdy dusi :-( dekuji za odpoved :-)

hlavně ji nedokrmuj z lahve, zvykla by si. Zkus ji ho dávat stříkačkou. At se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
20.5.11 21:33

Ahoj, měla jsem s malou stejný problém…u kojení po 3-4 minutách usínala…no a tak jsem se dočetla, že není špatné dítko maličko odsvléci, že v chladnějším prostředí je více stimulované k sání…no a ta moje prďolka to tak prodloužila ze 4 min na 6 a pak vytuhne…ale jak vidno, svědčí jí to, má ted ve 3,5 měs. přes 6 kg. No asi jsem moc neporadila, ale to pomohlo mě. Jinak zkus www.kojeni.net tam je snad vše :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
20.5.11 21:36

Taky jsme měli tento problém, laktační poradkyně radila nahřívat prsa před kojením, aby mlíčko líp teklo a kojit třeba i v poloze dítě na poosteli a maminka nad ním a jak bude tahat z prsa tak pomůže gravitace. Taky je dobrý před kojením horký nápoj (ale ne při kojení, abys nepolila mimčo..) nevím jak často dáváš dokrm..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.5.11 21:40

taky jsem radši pro dokrm stříkačkou-flaška je jednoduchá a skončíš s kojením,ale lepší by bylo tvé odstříkané mlíčko než UM,pokud máš dost,dá se i laktace zvýšit-podpořit,před kojo nahřej prsa,vypij hrnek něčeho teplého-třeba melty,cara-líp se mlíčko bude spouštět,určitě to nevzdávej a zabojujte s mimčem :wink: můžeš taky zkusit čaj na podporu kojení-dávkování je na krabičce,určo nepít po litrech!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.5.11 21:41

Pokud chces zustat vyhradne u kojeni, asi bych omezila nutrilon na co nejmene :-) Nam pomahalo posimrat bud pod bradickou nebo jemne dloubnout do mista, kde se sbiha horni a dolni celist :-)
Jinak jsem tady cetla, ze holky u kojeni masirovaly chodidla - jemne, ale dostatecne silne a mimi neusina! Bohuzel diskuzi nemuzu dohedat :think:

Z lahve pije hltave protoze to tece lepe nez z prsu :-) Pokud prikrmovat musis, volila bych strikacku, ve zdrav. potrebach koupis i 50 ml - to aby jsi porad nemusela nabirat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.5.11 21:42

jo a ve třech týdnech můžete mít růstový spurt,tak se nelekni že bude mimčo hladové a využij toho a pořád přikládej :wink: mlíčka se začne tvořit víc a dokrm UM nebude pak nutný :wink:
držím palce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.5.11 21:44

s padesátkovou stříkačkou se už blbě manipuluje,dvacítka bude stačit :wink: kdyžtak prostě nabere víckrát,stejně než to prcek vypije tak to bude chladnější a dvoutýdenní mimi toho ajedno krmení zas tak moc nevypije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.11 21:47

Pokud ji dokrmuješ už teď Nutrilonem, tak ti bude odmítat mléko a ty přestaneš kojit, to je to nejhorší co mohou maminky udělat................... Vzdát kojení a hned začít s UM :roll:

• Citovat
  • Upravit
9649
20.5.11 21:48
Ajka a Domi píše:
s padesátkovou stříkačkou se už blbě manipuluje,dvacítka bude stačit :wink: kdyžtak prostě nabere víckrát,stejně než to prcek vypije tak to bude chladnější a dvoutýdenní mimi toho ajedno krmení zas tak moc nevypije

No, my jsme tak jednu dobu krmili porad - nemoc - tak jsem za ni byla vdecna, pritel mi jen vymyslel nasosku - ta padesatka ma uz vetsi hrdlo :-) Stejne jsme nevydrzeli kojit moc dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.5.11 21:49
Anonymní píše:
Pokud ji dokrmuješ už teď Nutrilonem, tak ti bude odmítat mléko a ty přestaneš kojit, to je to nejhorší co mohou maminky udělat................... Vzdát kojení a hned začít s UM :roll:

Ale zakladatelka to preci nevzdava??? Ja jsem Nutrilonem dokrmovala ctyri mesice a mala MM neodmitala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.5.11 21:52

třeba je to maminka která toho moc o kojení načteno nemá a nemá ani zkušenosti,třeba ani nikoho v okolí kdo by poradil,a kdo by nechal mrně hladové,že?člověk se učí…určitě bude ráda za každou radu 8-) a snad se s tím kojením popere a zabojuje.UM je drahé,za ty ušetřené penízky můžete jet třeba na výlet nebo koupit hračky pro miminko 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.11 21:52
BaraDolezal píše:
Anonymní píše:
Pokud ji dokrmuješ už teď Nutrilonem, tak ti bude odmítat mléko a ty přestaneš kojit, to je to nejhorší co mohou maminky udělat................... Vzdát kojení a hned začít s UM :roll:
Ale zakladatelka to preci nevzdava??? Ja jsem Nutrilonem dokrmovala ctyri mesice a mala MM neodmitala!

Já nepíši že to vzdala, ale že to je to nejhorší co maminky dělají. Každopádně zakladatelce držím palce ať je lépe.

• Citovat
  • Upravit
9649
20.5.11 22:00

Nechci nikomu rikat at dela to ci ono :-) Ale ja za UM dekuju uz ani nevim komu :-)
Tim samozrejme nechci rict ze kojeni neni to nejlepsi - bez debaty je!!! Ale ne za kazdou cenu :nevim: Nicmene zakladatelka asi nema zavazne problemy,v teto situaci si myslim, ze staci prijit na to, jak donut ditko efektivneji sat a bude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová