Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj poradi mi nekdo mame 14ti denni holcicku u kojeni usina a pri dokrmu nutrilonem pije hltave az se nekdy dusi
dekuji za odpoved ![]()
ahojda, nevím jestli poradím, ale asi ji to z toho prsa neteče tolik a z lahve asi jo, nechce se ji třeba tolik tahat, zkoušej šimrat bod bradičkou při kojení, prostě různě budit...... určitě se to zlepší..
stelik píše:
ahoj poradi mi nekdo mame 14ti denni holcicku u kojeni usina a pri dokrmu nutrilonem pije hltave az se nekdy dusidekuji za odpoved
hlavně ji nedokrmuj z lahve, zvykla by si. Zkus ji ho dávat stříkačkou. At se daří ![]()
Ahoj, měla jsem s malou stejný problém…u kojení po 3-4 minutách usínala…no a tak jsem se dočetla, že není špatné dítko maličko odsvléci, že v chladnějším prostředí je více stimulované k sání…no a ta moje prďolka to tak prodloužila ze 4 min na 6 a pak vytuhne…ale jak vidno, svědčí jí to, má ted ve 3,5 měs. přes 6 kg. No asi jsem moc neporadila, ale to pomohlo mě. Jinak zkus www.kojeni.net tam je snad vše ![]()
Taky jsme měli tento problém, laktační poradkyně radila nahřívat prsa před kojením, aby mlíčko líp teklo a kojit třeba i v poloze dítě na poosteli a maminka nad ním a jak bude tahat z prsa tak pomůže gravitace. Taky je dobrý před kojením horký nápoj (ale ne při kojení, abys nepolila mimčo..) nevím jak často dáváš dokrm..
taky jsem radši pro dokrm stříkačkou-flaška je jednoduchá a skončíš s kojením,ale lepší by bylo tvé odstříkané mlíčko než UM,pokud máš dost,dá se i laktace zvýšit-podpořit,před kojo nahřej prsa,vypij hrnek něčeho teplého-třeba melty,cara-líp se mlíčko bude spouštět,určitě to nevzdávej a zabojujte s mimčem
můžeš taky zkusit čaj na podporu kojení-dávkování je na krabičce,určo nepít po litrech!!!
Pokud chces zustat vyhradne u kojeni, asi bych omezila nutrilon na co nejmene
Nam pomahalo posimrat bud pod bradickou nebo jemne dloubnout do mista, kde se sbiha horni a dolni celist ![]()
Jinak jsem tady cetla, ze holky u kojeni masirovaly chodidla - jemne, ale dostatecne silne a mimi neusina! Bohuzel diskuzi nemuzu dohedat ![]()
Z lahve pije hltave protoze to tece lepe nez z prsu
Pokud prikrmovat musis, volila bych strikacku, ve zdrav. potrebach koupis i 50 ml - to aby jsi porad nemusela nabirat ![]()
jo a ve třech týdnech můžete mít růstový spurt,tak se nelekni že bude mimčo hladové a využij toho a pořád přikládej
mlíčka se začne tvořit víc a dokrm UM nebude pak nutný ![]()
držím palce ![]()
s padesátkovou stříkačkou se už blbě manipuluje,dvacítka bude stačit
kdyžtak prostě nabere víckrát,stejně než to prcek vypije tak to bude chladnější a dvoutýdenní mimi toho ajedno krmení zas tak moc nevypije
Pokud ji dokrmuješ už teď Nutrilonem, tak ti bude odmítat mléko a ty přestaneš kojit, to je to nejhorší co mohou maminky udělat................... Vzdát kojení a hned začít s UM ![]()
Ajka a Domi píše:
s padesátkovou stříkačkou se už blbě manipuluje,dvacítka bude stačitkdyžtak prostě nabere víckrát,stejně než to prcek vypije tak to bude chladnější a dvoutýdenní mimi toho ajedno krmení zas tak moc nevypije
No, my jsme tak jednu dobu krmili porad - nemoc - tak jsem za ni byla vdecna, pritel mi jen vymyslel nasosku - ta padesatka ma uz vetsi hrdlo
Stejne jsme nevydrzeli kojit moc dlouho…
Anonymní píše:
Pokud ji dokrmuješ už teď Nutrilonem, tak ti bude odmítat mléko a ty přestaneš kojit, to je to nejhorší co mohou maminky udělat................... Vzdát kojení a hned začít s UM
Ale zakladatelka to preci nevzdava??? Ja jsem Nutrilonem dokrmovala ctyri mesice a mala MM neodmitala!
třeba je to maminka která toho moc o kojení načteno nemá a nemá ani zkušenosti,třeba ani nikoho v okolí kdo by poradil,a kdo by nechal mrně hladové,že?člověk se učí…určitě bude ráda za každou radu
a snad se s tím kojením popere a zabojuje.UM je drahé,za ty ušetřené penízky můžete jet třeba na výlet nebo koupit hračky pro miminko ![]()
BaraDolezal píše:Anonymní píše:Ale zakladatelka to preci nevzdava??? Ja jsem Nutrilonem dokrmovala ctyri mesice a mala MM neodmitala!
Pokud ji dokrmuješ už teď Nutrilonem, tak ti bude odmítat mléko a ty přestaneš kojit, to je to nejhorší co mohou maminky udělat................... Vzdát kojení a hned začít s UM
Já nepíši že to vzdala, ale že to je to nejhorší co maminky dělají. Každopádně zakladatelce držím palce ať je lépe.
Nechci nikomu rikat at dela to ci ono
Ale ja za UM dekuju uz ani nevim komu ![]()
Tim samozrejme nechci rict ze kojeni neni to nejlepsi - bez debaty je!!! Ale ne za kazdou cenu
Nicmene zakladatelka asi nema zavazne problemy,v teto situaci si myslim, ze staci prijit na to, jak donut ditko efektivneji sat a bude!